Energie besparen begint bij een goede isolatie: enkele tips

Loopt jouw energierekening hoog op? Door je woning goed te isoleren, bespaar je energie. In tegenstelling tot een slecht geïsoleerde woning heeft een goed geïsoleerd huis minder energie nodig om hetzelfde comfortniveau te bereiken. Isolatiespecialist URSA heeft al het nodige in huis om de energieprestaties van jouw woning te verbeteren.

Isoleren = energie besparen

Isoleren heeft een gunstig effect op de energieprestaties van je woning. Door je gebouwschil goed te isoleren, beperk je het warmteverlies. Daardoor daalt ook je energieverbruik. In de zomer zorgt een goede isolatie er bovendien voor dat je minder koeling nodig hebt. Een isolatiemateriaal dat je bij elke woning kan gebruiken, is minerale wol. Zowel voor je dak, muren, plafond als scheidingswand. Lees meer over de eigenschappen van dit isolatiemateriaal.

Dakisolatie

Een van de meest rendabele ingrepen die je kan uitvoeren, is je dak isoleren. Je verbetert niet alleen je wooncomfort, maar merkt het verschil ook op je energiefactuur. Want langs een slecht of niet geïsoleerd dak ontsnapt zo’n 30% van de warmte. Met de minerale wol van URSA isoleer je jouw dak tegen temperatuurverschillen. URSAROLL is bijvoorbeeld ideaal om je hellend dak of zoldervloer te isoleren. Bekijk hier het volledige assortiment.

Je muren isoleren

Ook je buitenmuren isoleren heeft een positieve invloed op je energiefactuur, want via je muren gaat tot 20% van de warmte verloren. Er zijn verschillende minerale wolsoorten die geschikt zijn voor spouwmuurisolatie, of het isoleren van je buiten- of binnenmuren. Bekijk hier alle opties. Wil je het akoestisch comfort in je woning verhogen? Dan kan je minerale wol ook als akoestische isolatie aanbrengen.

Vloerisolatie

Ook met vloerisolatie houd je in de winter de warmte binnen. Tussen de 10 à 15% van de warmte gaat verloren via een slecht geïsoleerde vloer. Vloerisolatie biedt dan ook verschillende voordelen: een comfortabel binnenklimaat, een betere akoestiek en een lager energieverbruik. Met URSA XPS kan je jouw vloer extra isoleren. Dat kan op verschillende manieren. Ontdek hier welke methode aangewezen is bij nieuwbouw en renovatie.

Het geschikte materiaal

Een groot voordeel van minerale wol is dat je het makkelijk zelf kan aanbrengen. Het materiaal is erg flexibel en makkelijk te plaatsen. Benieuwd welke isolatie-oplossing het best is voor jouw isolatieklus? Vind hier het juiste type isolatiemateriaal voor jouw project. Zit je nog met vragen of wil je graag advies op maat? Neem dan contact met ons op via het online contactformulier of ga langs bij een URSA-verdeler in je buurt.


Een optimaal binnenklimaat dankzij vloerisolatie
Een optimaal binnenklimaat dankzij vloerisolatie

De warmte binnenshuis houden doe je niet alleen met degelijke dak- en muurisolatie. Het isoleren van je vloer is ook een belangrijke factor. Tussen 10 en...

Lees meer
URSA PURE FLOC KD: duurzame inblaaswol voor het (na)isoleren van uw spouwmuur.
URSA PURE FLOC KD: duurzame inblaaswol voor het (na)isoleren van uw spouwmuur.

Een goede spouwmuurisolatie verbetert het comfort in huis en helpt je energie te besparen. Een woning met slecht geïsoleerde spouwen verliest namelijk heel ...

Lees meer
URSA SECO: voor het luchtdicht isoleren van daken, vloeren en wanden.
URSA SECO: voor het luchtdicht isoleren van daken, vloeren en wanden.

Een goede luchtdichtheid is niet alleen noodzakelijk om de gewenste thermische isolatiegraad te bereiken, maar ook om vochtproblemen te vermijden. Als je...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

  • G en P: nieuwe scores voor overstromingsrisico
    G en P: nieuwe scores voor overstromingsrisico

    Sinds januari moet je als koper of huurder verplicht meer info krijgen over het overstromingsrisico voor de woning die je op het oog hebt.

    Lees meer
  • ECORENO: nieuwe lening met lage rente voor Brusselaars
    ECORENO: nieuwe lening met lage rente voor Brusselaars

    Sinds 1 augustus kunnen Brusselaars de nieuwe ECORENO-lening aanvragen om hun woning te renoveren, en dit aan een vaste rentevoet tussen 0 en 1%.

    Lees meer
  • 6% btw bij renovatie niet meer voor iedereen
    6% btw bij renovatie niet meer voor iedereen

    Wie renoveert betaalt maar 6% btw. Maar de ene renovatie is de andere niet. Dus worden de regels strenger. Benieuwd wat dat betekent voor jouw project?

    Lees meer
  • Huis Gemaakt: Deze panden wachten op renovatie
    Huis Gemaakt: Deze panden wachten op renovatie

    In Huis Gemaakt strijden negen koppels om de hoofdprijs: hun droomhuis dat ze eigenhandig hebben verbouwd. Maak kennis met de koppels en panden.

    Lees meer