Zo werk je jouw zolder af met Gyproc® platen

Is je zolder een onbenutte ruimte waar oude rommel stof ligt te vergaren? Met Gyproc® gipsplaten tover je hem zo om tot een mooie bijkomende leefruimte. Een waardig extra verdiep met slaapkamer, badkamer en dressing, een ruime logeerkamer, een hobbykamer of een speelkamer voor de kids, een rustige studeerkamer of home office, alles is mogelijk! Eens de klus is geklaard, kan jij heerlijk genieten van je woninguitbreiding of van de hogere verhuur- of verkoopprijs die je nu krijgt.

Plafond isoleren en bekleden

Is je dak nog niet geïsoleerd? Dan is dat de eerste stap. In woningen met een niet-geïsoleerd dak gaat zo’n 30% van de kostbare warmte door het dak naar buiten! Met de glaswolisolatie COMFI UNI van ISOVER en een PlaGyp® regelwerk isoleer en werk je je dak eenvoudig zelf luchtdicht af. Wil je je dak zelf isoleren en kan je nog advies gebruiken? Goed nieuws, op zaterdag 19 november komen de Isover experts langs in 6 GAMMA-winkels.

Is er wel al isolatie aangebracht, dan kan je het plafond afwerken met standaard Gyproc® A platen. Een vals plafond dat wat lager hangt maakt de ruimte warmer en gezelliger, zeker met mooi ingewerkte plafondverlichting. Ook de luchtzuiverende Gyproc® Activ Air Premium A platen zijn ideaal voor je zolderplafond. Door hun egaal wit oppervlak besparen ze je een grondlaag bij het verven. Kies voor een groter ruimtegevoel lichte kleuren om schuine plafondwanden te schilderen of te behangen.

Bestaande muren opfrissen

Oude muren of schouwen werk je netjes weg met Gyproc® voorzetwanden. Gaat het om niet-geïsoleerde buitenmuren, dan kan je isolatiemateriaal tussen de profielen of het houtwerk plaatsen voordat je de platen ertegen zet, of gipsplaten met een isolatielaag gebruiken. Voor badkamerwanden zijn er de groene vochtwerende Gyproc® WR platen. De akoestische Gyproc® Habito® gipsplaten en Gyproc® SoundBloc® gipsplaten zijn dan weer de perfecte oplossing voor de inrichting van je nieuwe slaapkamer, studeerkamer of home office.

Grote zolderruimtes opdelen in kamers

Met Gyproc® scheidingswanden creëer je gemakkelijk meerdere ruimtes op je zolderverdieping. Als jouw zolderruimte een grote oppervlakte heeft, kan je er een volwaardige woonverdieping met meerdere kamers van maken, of zelfs een complete studio waarin je ouders kunnen intrekken. Je trekt de nieuwe wanden op uit Gyproc® gipsplaten gemonteerd op Metal Stud® profielen waarin je alle nodige leidingen kan wegwerken. Ook voor scheidingswanden kan je standaard platen, stootbestendige, vochtwerende of geluidsisolerende platen gebruiken, al naargelang de functie van je nieuwe kamers.

Keuzehulp bij materiaalstress

Weet je precies wat de nieuwe bestemming van jouw zolderruimte wordt? Dan helpt de Gyproc® configurator je bij het uitzoeken van het juiste materiaal.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Je living een nieuwe indeling geven? Het kan dankzij Gyproc®!

Je living een nieuwe indeling geven? Het kan dankzij Gyproc®!

Sta je voor een totaalrenovatie of een complete make-over van je woonkamer? Dan kan je vast en zeker Gyproc® gipsplaten gebruiken. Ze zijn superhandig en...

Lees meer

Is je zolder een vergeten ruimte? Zo benut je eindelijk het potentieel!

Is je zolder een vergeten ruimte? Zo benut je eindelijk het potentieel!

Is je zolder een vergeten ruimte waar oude rommel stof ligt te vergaren? Ga dan aan de slag met dit onbenutte potentieel! Je kan er een waardige extra...

Lees meer

Gyproc® gipsplatenwanden: bepaal eenvoudig wat je nodig hebt voor jouw project

Gyproc® gipsplatenwanden: bepaal eenvoudig wat je nodig hebt voor jouw project

Goed begonnen is half gewonnen. Een succesvol (ver)bouwproject begint bij een duidelijk idee over wat je wil bereiken. Want je wil een mooi ogend...

Lees meer

Artikels van onze redactie


Onze toolbox
Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken
Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen
Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken
Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag
Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken