Je tuin of terras aanleggen? Ontdek er alles over in ons gratis magazine ‘Mijn Tuin&Terras’

Bij een bouw- of renovatieproject staat de aanleg van een tuin meestal niet bovenaan het prioriteitenlijstje. Toch is de tuin een belangrijk onderdeel van hoe we leven. Zo nodigt een gezellige tuin je uit om meer naar buiten te gaan. Met het gratis magazine Mijn Tuin&Terras willen we je inspireren én adviseren om het maximum te halen uit jouw tuin en terras.

Stap voor stap naar een ontwerp

Starten doen we in het magazine met een ultiem stappenplan. Want net zoals je woning verdient ook je tuin een goed ontwerp vooraleer je erin aan de slag gaat. In acht korte stappen begeleiden we je doorheen de belangrijkste werken. Wil je daarna zelf een ontwerp maken? Dan helpen de drie voorbeelden van tuinarchitecten in het magazine je ongetwijfeld verder. Benieuwd naar dit magazine? Bekijk hier de preview.

Wat mag je nog meer verwachten?

Welk materiaal kies je voor je terras? Wil je een terrasoverkapping? Misschien ook nog een zwembad of zwemvijver? Wat zijn de voordelen van een waterdoorlatende tuin en oprit? We leggen het allemaal haarfijn voor je uit. Ook in tuinverlichting maken we je graag wegwijs. Want daarvoor moet je je aan een aantal specifieke regels houden. We zetten alle aandachtspunten op een rij.

Een klimaatbestendige tuin

Verder staan we ook nog stil bij het feit dat een tuin een grote rol kan spelen in de klimaatverandering. Zo ontdek je alles over hoe je verkoeling kan brengen op hete dagen met water en bomen. Denk zeker ook eens na over een streep groen op je dak. Je leest in het magazine hoe je dit voor mekaar krijgt met een groendak of daktuin.

Kostenplaatje?

Naast tal van interessante artikels, bieden we je ook verschillende reportages aan waarbij je helemaal kan wegdromen van je droomtuin. Maar wat kost dat eigenlijk zo’n tuin? Ook dat rekenen we voor je uit! Wacht niet langer en bestel nu je gratis exemplaar!


Op zoek naar een nieuwe badkamer? Ontdek alles wat je moet weten in ons magazine ‘Mijn Badkamer’
Op zoek naar een nieuwe badkamer? Ontdek alles wat je moet weten in ons magazine ‘Mijn Badkamer’

Pas een huis gekocht of gebouwd en op zoek naar tools, tips en inspiratie om je badkamer in te richten volgens jouw wensen? Bestel dan snel ons gratis...

Lees meer
De snelste weg naar een energiezuinige thuis? Isolatie!
De snelste weg naar een energiezuinige thuis? Isolatie!

De eerste stap naar een lagere energiefactuur? Een geïsoleerde woning! Vooral langs het dak, maar ook via je muren en vloer gaat er namelijk heel wat...

Lees meer
De ideale keuken inrichten voor jouw gezin? Zo pak je het stap voor stap aan
De ideale keuken inrichten voor jouw gezin? Zo pak je het stap voor stap aan

De manier waarop we onze keuken gebruiken, verschilt van gezin tot gezin. Vertrek dus niet te snel van een archetype en denk eerst goed na over wat je van...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

 • Je tuin toekomstproof maken? Dit zijn de 5 must-do’s
  Je tuin toekomstproof maken? Dit zijn de 5 must-do’s

  Onze tuin moet steeds duurzamer worden door het veranderende klimaat. Met deze 5 must-do's maak je jouw tuin helemaal toekomstproof.

  Lees meer
 • Deze tuinklussen plan je best in september
  Deze tuinklussen plan je best in september

  September is een belangrijke maand in de tuin. Je treft de voorbereidingen voor het volgende tuinseizoen. Deze klussen doe je best nu.

  Lees meer
 • 5 fabels over kunstgras doorprikt
  5 fabels over kunstgras doorprikt

  Wil je het hele jaar door een fris, groen gazon? Dan kan je kiezen voor kunstgras. We leggen vijf vooroordelen over kunstgras voor aan een specialist.

  Lees meer
 • Wellness in eigen tuin: hoe een jacuzzi buiten plaatsen?
  Wellness in eigen tuin: hoe een jacuzzi buiten plaatsen?

  Wellness in je tuin? Vooral een bubbelblad blijkt een topper in ons land. Droom je ook van zo'n jacuzzi buiten in je achtertuin? Volg dit stappenplan.

  Lees meer