Technieken kiezen voor je woning? Ontdek er alles over in ons gratis magazine ‘Mijn Energie’

Elektriciteit, verwarming, sanitair warm water, ventilatie … Technische installaties zijn onmisbaar om het comfort in je woning te verzekeren. De mogelijkheden zijn de laatste jaren ook enorm toegenomen. Dat maakt het er niet makkelijker op om de juiste keuzes te maken voor jouw bouw- of renovatieproject. In dit magazine helpen we je graag op weg.

Wat mag je verwachten?

Zowel bij een nieuwbouw als bij een renovatieproject moet je heel wat energetische knopen doorhakken: toch nog kiezen voor aardgas? Of beter voor hernieuwbare energie? Zonnepanelen? Een warmtepomp? Wat levert het beste rendement op korte en lange termijn? Het zijn geen makkelijke vragen die we in dit magazine voor je proberen op te lossen in het magazine Mijn Energie. Bekijk hier de preview.

Energiebronnen van morgen

Zeker bij nieuwbouw, maar ook bij een verbouwing kan je niet omheen hernieuwbare energiebronnen. Al is het niet altijd even makkelijk om te beslissen welke bron voor jouw woning aangewezen is. We maken je hierin wegwijs en geven ook mee wat de enrgiebronnen en bijhorende technieken van morgen zijn.

Alle technieken op een rij

Verder passeren er nog veel andere technieken in het magazine: van het leggen van elektriciteit, over verwarmen met condenserende ketels en biomassa, tot het optimaal inzetten van je zonnepanelen. Ook voor wie denkt aan de installatie van een warmtepomp is het magazine een aanrader: onze keuzewijzer legt uit welk type geschikt is voor welke woning.

Besparingstips

In een goed geïsoleerde woning mag ook ventilatie niet ontbreken. We leggen de verschillende opties aan je uit. Naast tal van interessante artikels, reiken we je dus ook heel wat tips aan. En tot slot geven we ook nog graag mee hoe je efficiënt bespaart op warm water. Wacht niet langer en bestel nu je gratis exemplaar


Op zoek naar een nieuwe badkamer? Ontdek alles wat je moet weten in ons magazine ‘Mijn Badkamer’
Op zoek naar een nieuwe badkamer? Ontdek alles wat je moet weten in ons magazine ‘Mijn Badkamer’

Pas een huis gekocht of gebouwd en op zoek naar tools, tips en inspiratie om je badkamer in te richten volgens jouw wensen? Bestel dan snel ons gratis...

Lees meer
De snelste weg naar een energiezuinige thuis? Isolatie!
De snelste weg naar een energiezuinige thuis? Isolatie!

De eerste stap naar een lagere energiefactuur? Een geïsoleerde woning! Vooral langs het dak, maar ook via je muren en vloer gaat er namelijk heel wat...

Lees meer
De ideale keuken inrichten voor jouw gezin? Zo pak je het stap voor stap aan
De ideale keuken inrichten voor jouw gezin? Zo pak je het stap voor stap aan

De manier waarop we onze keuken gebruiken, verschilt van gezin tot gezin. Vertrek dus niet te snel van een archetype en denk eerst goed na over wat je van...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

 • Energieleverancier Mega heft extra taks op zonnepanelen
  Energieleverancier Mega heft extra taks op zonnepanelen

  Energieleverancier Mega gaat sommige van zijn klanten een extra heffing aanrekenen op hun zonnepanelen. Waarom komt die heffing er? En wie moet ze betalen?

  Lees meer
 • Asbestattest verplicht vanaf november: wat betekent dat voor jou?
  Asbestattest verplicht vanaf november: wat betekent dat voor jou?

  Vanaf 23 november wordt het verplicht om bij de verkoop van je woning een asbestattest voor te leggen, dat oplijst wat de staat op asbestvlak is.

  Lees meer
 • 9 tips om natuurlijk te koelen
  9 tips om natuurlijk te koelen

  Voor je denkt aan airco of omgekeerde warmtepompen, kijk eens wat je zelf kan doen. Met deze 9 tips laat je de temperatuur in huis heel wat zakken.

  Lees meer
 • Wat kan je dit najaar nog doen tegen de hoge energieprijzen? “Er zijn geen wondermiddelen, wél enkele quick wins”
  Wat kan je dit najaar nog doen tegen de hoge energieprijzen? “Er zijn geen wondermiddelen, wél enkele quick wins”

  Wat kan je nu nog doen om je tegen de hoge energieprijzen te beschermen? We vroegen het aan twee experts van technologiefederatie Agoria.

  Lees meer