De ideale inrichting voor je keuken kiezen? Dit gratis magazine helpt je op weg

Heb je net een woning gekocht of start je binnenkort met een bouwproject? Dan kan je ongetwijfeld nog heel wat tips, tools en inspiratie gebruiken voor de inrichting van je woning. Goed nieuws: over je keuken hoef je alvast je hoofd niet te breken: bestel het gratis magazine ‘Mijn Keuken’ en we helpen je op weg met ontwerpen, plannen en inrichten.

Je keuken gaat zo’n twintig jaar mee. Als je weet dat gemiddeld 70 procent zich al snel ergert aan te weinig opbergruimte, denk je best op voorhand goed na over een handige indeling. Ga je voor een open of gesloten keuken? Droom je van een eiland of liever een U-opstelling? Een degelijke planning helpt je om de beschikbare ruimte voor je keuken optimaal te benutten. En je beperkt meteen het heen en weer geloop tot een minimum.

Wie gebruikt de keuken?

De eerste stap in je keukenplan is een gebruikersprofiel opstellen. Met hoeveel personen maak je gebruik van de keuken? Zijn jullie links- of rechtshandig? Hoe groot zijn jullie? Allemaal vragen die invloed hebben op het ontwerp van je keuken. Daarna speelt uiteraard ook de beschikbare ruimte in huis een belangrijke rol. Waar zitten er ramen en deuren? Waar ga je water, elektriciteit en gas voorzien? Wil je een dampkap aan het plafond of liever eentje die uit je kookplaat tevoorschijn komt? Die zaken bepalen mee welke afmetingen en vorm je keuken uiteindelijk krijgt.

Meer weten over de diverse keukenopstellingen? Dit magazine maakt je wegwijs

Plaats voor al je spullen

Hoe groot of hoe klein je keuken ook wordt, voorzie altijd in voldoende bergruimte. Ga desnoods voor kasten tot tegen het plafond. Lijst op wat je allemaal wil opbergen in je kasten of lades. Beperk je daarbij niet tot louter keukenspullen. Ook poetsproducten, handdoeken, afvalbakjes en kookboeken krijgen hier meestal een plaats. Met een uitgebreide inventaris zorg je ervoor dat alles een plaats krijgt. De spullen die je het vaakst gebruikt leg je in die kasten en lades waar je makkelijk bijkan.

Materialen kiezen

Als je weet hoe je keuken zal opgesteld worden en welke afmetingen die krijgt, is het tijd om je materialen en keukentoestellen uit te zoeken. Maar voor welk werkblad kies je dan? En welke spoelbak en kraan sluiten het best aan bij jouw verwachtingen? Je leest er alles over in ‘Mijn Keuken’. Zo maak je de beste keuzes voor jouw droomkeuken.

Naast tal van interessante artikels, biedt het gratis magazine je ook verschillende reportages aan waarbij je helemaal kan wegdromen. Ook vind je er uitgerekend hoeveel zo’n nieuwe keuken je zal kosten.

Wacht niet langer en bestel nu je gratis exemplaar!


Op zoek naar een nieuwe badkamer? Ontdek alles wat je moet weten in ons magazine ‘Mijn Badkamer’
Op zoek naar een nieuwe badkamer? Ontdek alles wat je moet weten in ons magazine ‘Mijn Badkamer’

Pas een huis gekocht of gebouwd en op zoek naar tools, tips en inspiratie om je badkamer in te richten volgens jouw wensen? Bestel dan snel ons gratis...

Lees meer
De snelste weg naar een energiezuinige thuis? Isolatie!
De snelste weg naar een energiezuinige thuis? Isolatie!

De eerste stap naar een lagere energiefactuur? Een geïsoleerde woning! Vooral langs het dak, maar ook via je muren en vloer gaat er namelijk heel wat...

Lees meer
De ideale keuken inrichten voor jouw gezin? Zo pak je het stap voor stap aan
De ideale keuken inrichten voor jouw gezin? Zo pak je het stap voor stap aan

De manier waarop we onze keuken gebruiken, verschilt van gezin tot gezin. Vertrek dus niet te snel van een archetype en denk eerst goed na over wat je van...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie