3 redenen waarom je best nu zonnepanelen plaatst

Dat de energieprijzen zwaar doorwegen op ieders budget hoeven we je niet meer te vertellen. En nu ook het capaciteitstarief is ingevoerd, dat verbruik tijdens piekuren zwaarder belast, zijn zonnepanelen meer dan ooit het alternatief voor gas en stookolie. Bovendien kan je nu dankzij Livios en Mijn Energie instappen in een unieke actie.

1. Zonnepanelen verlagen je energiefactuur

De energieprijzen blijven torenhoog. En het ziet er niet naar uit dat de markt snel zal stabiliseren. Door te investeren in zonnepanelen ben je minder afhankelijk van de stijgingen van elektriciteitstarieven. Je maakt gebruik van de gratis zonne-energie die je panelen opwekken. Voor energie-experts is het duidelijk: zonnepanelen zijn een must voor wie zijn woning zuiniger en duurzamer wil maken.

Wek je meer energie op dan je op bepaalde momenten nodig hebt? Deze overschotten kan je makkelijk in een thuisbatterij stockeren voor later gebruik. Zo blijven jouw afname van het net en jouw electriciteitskosten tot een minimum beperkt.

2. Lig niet wakker van piekverbruik

Sinds begin dit jaar is het capaciteitstarief ingevoerd in Vlaanderen om grote belastingen op het net te vermijden. Heb je al een digitale meter? Dan zal die je verbruik meten en piekverbruik makkelijk kunnen vaststellen. Om extra kosten te vermijden, schakel je best geen energieverslindende toestellen meer in op hetzelfde moment, zoals je oven en droogkast bijvoorbeeld. Plaats je zonnepanelen, dan kan je de opbrengst daarvan slim inzetten op momenten dat verbruik hoger ligt. Zo hoef je geen stroom van het net te gebruiken.

Heb je nog geen digitale meter? Dan krijg je er automatisch eentje van zodra je zonnepanelen laat plaatsen. Op die manier krijg je een haarfijn inzicht in je elektriciteitsverbruik. En weet je dus perfect op welke momenten je best optimaal gebruik maakt van je gratis zonne-energie.

3. Doe nu je voordeel

Na het succes van vorig jaar slaan Livios en Mijn Energie in 2023 opnieuw de handen in mekaar met tal van duurzame acties. Zo kan je via mijnenergie.be/duurzaam een voorstel op maat aanvragen voor de installatie van zonnepanelen. We werken daarbij enkel met premium merken en installateurs. Zo ben je zeker van de beste prijs en kwaliteit.

Wil je graag een voorstel op maat? Vul hier je gegevens in en je krijgt een persoonlijke offerte toegestuurd. Na een inspectie van je dak krijg je een finaal voorstel en plannen we jouw installatie dit jaar nog in. Ook de keuring van je nieuwe zonnepanelen is inbegrepen zodat jij vlot je premie kan aanvragen. Makkelijk toch?


Op zoek naar een nieuwe badkamer? Ontdek alles wat je moet weten in ons magazine ‘Mijn Badkamer’
Op zoek naar een nieuwe badkamer? Ontdek alles wat je moet weten in ons magazine ‘Mijn Badkamer’

Pas een huis gekocht of gebouwd en op zoek naar tools, tips en inspiratie om je badkamer in te richten volgens jouw wensen? Bestel dan snel ons gratis...

Lees meer
De snelste weg naar een energiezuinige thuis? Isolatie!
De snelste weg naar een energiezuinige thuis? Isolatie!

De eerste stap naar een lagere energiefactuur? Een geïsoleerde woning! Vooral langs het dak, maar ook via je muren en vloer gaat er namelijk heel wat...

Lees meer
De ideale keuken inrichten voor jouw gezin? Zo pak je het stap voor stap aan
De ideale keuken inrichten voor jouw gezin? Zo pak je het stap voor stap aan

De manier waarop we onze keuken gebruiken, verschilt van gezin tot gezin. Vertrek dus niet te snel van een archetype en denk eerst goed na over wat je van...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie