Geniet dag en nacht van uw tuin

De dag van vandaag speelt buitenleven een centrale rol. Meer dan ooit wil men genieten van de eigen tuin. Het terras is dan ook écht een verlengstuk van de woning geworden. Om het terras te voorzien van een maximum aan comfort, en bovendien om vaak voorkomende problemen op te lossen, heeft Wilms diverse mogelijkheden in haar gamma. Zo vindt u steeds een gepaste buitenoplossing die perfect voldoet aan al uw wensen.

Bij Wilms vinden we het uitermate belangrijk dat u op ieder ogenblik een mooi uitzicht behoudt. Ten volle kunnen genieten van het weer en de buitenomgeving, dat is waar het allemaal om draait!

Horizontale zonwering

Tijdens de zomer maakt u het ongetwijfeld meerdere keren mee: overdag zijn de zonnestralen te fel om op uw terras te zitten, en ’s avonds daalt de temperatuur gevoelig. Onze terrasoverkappingen bieden een antwoord op beide problemen.

Gedurende de dag beschermt een terrasoverkapping u tegen de zon. Zo hebt u minder snel last van de drukkende warmte en verkleint u de kans dat u zich verbrandt aanzienlijk.

Dat een terrasoverkapping ook ’s avonds voordelen biedt, is iets waar de meeste mensen niet meteen bij stilstaan. De warmte onder uw buitenzonwering wordt langer vastgehouden, waardoor u tot in de late uurtjes buiten kunt blijven zitten.

Inmiddels bent u ongetwijfeld overtuigd van het nut, maar welk type past er nu bij u?

Knikarm of vast

Een knikarmscherm is enkel zichtbaar wanneer u dat wenst. Op de momenten dat u geen hinder ondervindt van de zon, zit het verstopt in een kast die tegen de muur wordt bevestigd. Bovendien kunnen er eenvoudig lengtes tot 14 meter mee worden afgedekt.

De vaste terrasoverkapping, WPA0600, is een stevige constructie die permanent zichtbaar is. Dankzij de aanwezigheid van steunpilaren is een vaste terrasoverkapping beter bestand tegen de wind én biedt het een oplossing voor muren waarvan de draagkracht niet sterk genoeg is om een knikarmscherm op te voorzien.

Verandazonwering

Ook een veranda wint de laatste jaren weer enorm aan populariteit. Niet onlogisch, gezien u een veranda ook in de winter kan benutten. Doordat er veelvuldig gebruik wordt gemaakt van glas, is het er ’s winters aangenaam vertoeven.

Uiteraard heeft dit als gevolg dat de veranda in de zomer kan veranderen in een serre. Door het plaatsen van een verandazonwering kan u ook in de warmste periodes van het jaar genieten van uw veranda, want de warme zonnestralen worden afgeblokt nog voor ze de veranda betreden.

Ontdek het elegante knikarmscherm en de vaste terrasoverkapping
Plaats ons product virtueel op jouw gevel
Van serre naar veranda


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Maak je woning helemaal zomerklaar met screens

Maak je woning helemaal zomerklaar met screens

Om je woning helemaal voor te bereiden op de zomer, doe je er goed aan screens te laten installeren. Want met zo’n handig zonweringsysteem geniet jij deze...

Lees meer

Installeer screens voor een duurzaam wooncomfort en een lagere energiefactuur

Installeer screens voor een duurzaam wooncomfort en een lagere energiefactuur

Screens zijn niet meer weg te denken uit een moderne woning. De voordelen zijn dan ook enorm. Zowel op thermisch vlak als op het vlak van energie. Meer en...

Lees meer

De ideale verkoeling tijdens warme dagen… en nog zo veel meer!

De ideale verkoeling tijdens warme dagen… en nog zo veel meer!

Dacht u bij het kopen of bouwen van uw woning ook dat de temperatuur in uw huis steeds aangenaam zou zijn? U bent niet de enige! Dagelijks krijgen we de...

Lees meer

Artikels van onze redactie

 • Terrasoverkappingen van a tot z

  Terrasoverkappingen van a tot z

  Terrasoverkappingen zijn er in verschillende vormen en afmetingen. We geven je een overzicht van de verschillende systemen.

  Lees meer
 • Wat bepaalt de prijs van een terrasoverkapping?

  Wat bepaalt de prijs van een terrasoverkapping?

  Met een terrasoverkapping geniet je het hele jaar door van je tuin en terras. Maar hoeveel kost een terrasoverkapping? We zetten de prijsbepalers op een rij

  Lees meer
 • Creëer meer comfort met een terrasoverkapping: ontdek alle mogelijkheden

  Creëer meer comfort met een terrasoverkapping: ontdek alle mogelijkheden

  Kom meer te weten over de prijs, de verschillende soorten terrasoverkappingen, het onderhoud en de voordelen van dit handige zonweringsysteem.

  Lees meer
 • Gezellige tuin in de zomer: 5 tips voor lange zomeravonden

  Gezellige tuin in de zomer: 5 tips voor lange zomeravonden

  Naast gezellig meubilair, zijn er nog heel wat andere mogelijkheden om je tuin en terras klaar te maken voor gezellige zomeravonden. Onze 5 beste tips!

  Lees meer

Onze toolbox
Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken
Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen
Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken
Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag
Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken