Geen gasaansluiting in je straat? Zo kan je toch op gas verwarmen

Sinds 1 januari 2022 mag je je oude stookolieketel niet meer vervangen door een nieuwe als er aardgas in je straat ligt. Maar wat als je woning nog niet is aangesloten op het gasnet? Dankzij een propaantank van Antargaz kan je in dat geval toch genieten van de voordelen van gas zonder al te grote ingrepen.

Van stookolie naar propaangas

Propaangas is een vloeibaar gemaakt petroleumgas dat dezelfde mogelijkheden biedt als aardgas. Je kan het bijvoorbeeld gebruiken voor je centrale verwarming, warm water, gashaard of -fornuis. Het is dus een ideale oplossing als je wil overstappen van stookolie naar gas als je woning niet is aangesloten op het gasnetwerk of als er geen aardgas in je straat ligt.

Bovengrondse of ondergrondse tank

Propaangas wordt opgeslagen in gasflessen of een gastank. Wil je het gebruiken voor je centrale verwarming of sanitair warm water? Dan is een boven- of ondergrondse propaantank waarschijnlijk de beste oplossing voor jou. Antargaz regelt de installatie van de tank van A tot Z. Een energieadviseur komt bij je langs en bekijkt samen met jou welk type tank je het beste laat plaatsen. Beide types hebben hun voor- en nadelen. Zo is een bovengrondse tank sneller te installeren, terwijl een ondergrondse tank een discretere oplossing is: enkel het deksel blijft zichtbaar.

Klaar voor de toekomst

Om zijn steentje bij te dragen aan het milieu en zo snel mogelijk CO2-neutraal te verwarmen, biedt Antargaz ook CO2-gecompenseerd gas aan. Dan verbruik je nog steeds gewoon propaangas, maar de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd door extra bomen te planten die de CO2 weer opnemen. Lees meer over CO2-gecompenseerd gas. Bovendien kan je propaangas ook combineren met andere duurzame energiebronnen zoals een zonneboiler of hybride warmtepomp. Zo is jouw verwarmingsinstallatie klaar voor de toekomst!


Het propaangasnetwerk
Het propaangasnetwerk

Meerdere woningen kunnen genieten van alle comfort van gas dankzij één gemeenschappelijke gastank, met het propaangasnetwerk van Antargaz.

Lees meer
Gas in tanks
Gas in tanks

Het comfort van gas zonder aansluiting op het aardgasnetwerkBent u op zoek naar een voordelige manier om te verwarmen en te koken?

Lees meer
De ondergrondse gastank: jouw onzichtbare gasoplossing
De ondergrondse gastank: jouw onzichtbare gasoplossing

Je woning is niet aangesloten op het aardgasnetwerk maar je wenst wel te genieten van alle comfort van gas? Propaangas van Antargaz in een tank vormt dan...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

 • Woningpas: nu ook info over energie- en waterhuishouding
  Woningpas: nu ook info over energie- en waterhuishouding

  De digitale woningpas breidt uit. Voortaan vind je er ook informatie over zonnepanelen, het energieverbruik en de waterhuishouding van een woning.

  Lees meer
 • Huis of appartement kopen? Deze 5 gebreken zien we het vaakst over het hoofd
  Huis of appartement kopen? Deze 5 gebreken zien we het vaakst over het hoofd

  Wat zijn de de vaakst voorkomende verborgen gebreken in een huis en hoe spoor je ze op? We klopten aan bij architect Wim Verschueren.

  Lees meer
 • Dit verandert er in 2023 als je een huis wil kopen, bouwen of verbouwen
  Dit verandert er in 2023 als je een huis wil kopen, bouwen of verbouwen

  Ben je van plan om een nieuw huis te kopen, te bouwen of te verbouwen in 2023? Dan moet je rekening houden met nieuwe regels. Welke? Wij lijsten ze even op.

  Lees meer
 • Wat doen nu de prijs van gas daalt? Energiespecialist adviseert
  Wat doen nu de prijs van gas daalt? Energiespecialist adviseert

  De prijs voor aardgas daalt verder. Ben je nu beter af met een vast of een variabel contract? We vroegen het aan energiespecialist Kristof De Paepe.

  Lees meer