Klaar voor een onkruidvrije lente? Een draagbare propaangasfles is het ideale hulpmiddel

Heb je genoeg van onkruid in je tuin, maar gebruik je liever geen pesticiden? Een onkruidbrander op propaangas is een veilig alternatief. Ook bij andere klusjes komt een draagbare gasfles van pas. Of wat dacht je van een heerlijke barbecue zodra je terras weer in orde is? Antargaz heeft voor elke toepassing een oplossing.

Handig hulpmiddel voor je klusjes

Wil je geen pesticiden of chemicaliën gebruiken om het onkruid in je tuin te bestrijden? Dan is thermische onkruidbestrijding een goed alternatief. Met een draagbare propaangasfles kan je met je onkruidbrander op gas aan de slag. De Take 5 van 5 kilo is ideaal voor die klus. Het is een van de lichtste gasflessen die je makkelijk kan meenemen doorheen je tuin. Ook om te lassen op gas of om je dakbedekking aan elkaar te branden, is die gasfles geschikt.

Tip: Merk je net als je het onkruid op je oprit wil verdelgen dat je gasfles leeg is? Dankzij Antargaz kom je nooit meer zonder gas te zitten. Je kan namelijk 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 bij een van de gasflessenautomaten van Antargaz terecht.

Na inspanning komt ontspanning

Zodra het onkruid eenmaal weg is op je terras, is het tijd om je barbecue weer uit te halen. Met een beetje geluk is het al warm genoeg om een gezellig tuinfeest te organiseren voor je familie of vrienden. De Cocoon is de ideale gasfles om je barbecue mee aan te steken. Belangrijk is wel dat je de gasfles op een veilige manier aansluit. Met deze tips pak je dat correct aan.

Altijd de juiste gasfles

Welke gasfles jij precies nodig hebt, hangt af van situatie tot situatie. Maar voor elke toepassing heeft Antargaz een geschikte oplossing. Vooral de grootte en het gewicht spelen een rol. De kleinste gasflessen met een inhoud van minder dan 10 kg zijn geschikt voor klusjes of voor je barbecue op gas. Hou er ook rekening mee of je de gasfles binnen of buiten gebruikt. Een butaangasfles zal bij vriestemperaturen bijvoorbeeld niet werken; een propaangasfles wel. Bekijk hier het volledige aanbod.

Weet je al welke gasfles je wil voor jouw klusjes of barbecue? Zoek hier een verdeler in je buurt.


Het propaangasnetwerk
Het propaangasnetwerk

Meerdere woningen kunnen genieten van alle comfort van gas dankzij één gemeenschappelijke gastank, met het propaangasnetwerk van Antargaz.

Lees meer
De ondergrondse gastank: jouw onzichtbare gasoplossing
De ondergrondse gastank: jouw onzichtbare gasoplossing

Je woning is niet aangesloten op het aardgasnetwerk maar je wenst wel te genieten van alle comfort van gas? Propaangas van Antargaz in een tank vormt dan...

Lees meer
Gas in tanks
Gas in tanks

Het comfort van gas zonder aansluiting op het aardgasnetwerkBent u op zoek naar een voordelige manier om te verwarmen en te koken?

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

 • Wapen je tuin tegen een droge, hete zomer
  Wapen je tuin tegen een droge, hete zomer

  Je tuin beschermen tegen droogte? Groenjournalist Marc Verachtert legt uit welke stappen je kan ondernemen.

  Lees meer
 • Tuinieren in augustus: wat doe je beter wel/niet?
  Tuinieren in augustus: wat doe je beter wel/niet?

  In augustus draait het vooral om genieten van je tuin. Toch zal je af en toe je groene vingers moeten bovenhalen. Ontdek welke klussen je kan doen.

  Lees meer
 • "Elke week je gras maaien, is achterhaald": expert legt uit hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  "Elke week je gras maaien, is achterhaald": expert legt uit hoe je je gazon verantwoord laat stralen

  Je gras even laten groeien is goed voor de biodiversiteit. Maai je het liever toch? Bart Verelst van Groen Groeien deelt enkele praktische maaitips.

  Lees meer
 • Aan de slag met deze populaire tuinklussen
  Aan de slag met deze populaire tuinklussen

  Kan je niet wachten om in de tuin aan de slag te gaan? Ontdek hier welke klussen populair zijn én hoe jij ze ook tot een goed einde brengt!

  Lees meer