Overstappen van stookolie naar gas? Met propaangas verwarm je duurzaam

Verwarm je momenteel met een energieverslindende stookolieketel? Dan zijn er verschillende alternatieven die duurzamer zijn. Met propaangas kan je bijvoorbeeld genieten van de voordelen van gas, zelfs als je woning niet aangesloten is op het gasnet. Bovendien kan je (bio)propaan perfect combineren met hernieuwbare energiebronnen zoals een hybride of gaswarmtepomp.

Afstappen van stookolie

Vanaf begin dit jaar mag je jouw oude stookolieketel niet meer vervangen door een nieuwe als er aardgas ligt in je straat. Is er in jouw buurt nog geen gasnet aanwezig? Dan kan je toch overstappen van stookolie naar gas dankzij het propaangas van Antargaz. Dat is een vloeibaar gemaakt petroleumgas met dezelfde mogelijkheden als aardgas. Je kan het gebruiken voor je centrale verwarming, warm water, een gasfornuis of -haard. Het wordt opgeslagen in een tank of in flessen.

Bovengrondse…

De gemakkelijkste manier om over te stappen is door een bovengrondse tank te plaatsen. Tijdens een bezoek bepalen onze vertegenwoordigers war de gastank best geplaatst kan worden door een erkend technisch centrum. Om een perfect horizontale en stabiele plaatsing te garanderen, wordt de bovengrondse tank op een betonplaat of op betonnen sokkels geïnstalleerd. Deze video laat zien hoe de plaatsing verloopt.

… of ondergrondse tank

Een andere optie is een ondergrondse tank. Om die te kunnen plaatsen, wordt er een kuil gegraven in de tuin. Het grote voordeel is dat zo’n tank quasi onzichtbaar is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het uitzicht van je tuin. Het enige onderdeel dat je wel nog ziet, is het groene deksel van de bezoekkamer. Via deze weg kan de gastank gemakkelijk gevuld en onderhouden worden. Bekijk hier hoe een ondergrondse tank geplaatst wordt.

Duurzaam verwarmen

Om nog duurzamer te verwarmen kan je propaangas combineren met hernieuwbare verwarmingstechnieken zoals een hybride warmtepomp. Dat is een ideale oplossing als je graag een warmtepomp wil installeren, maar je woning nog niet voldoende geïsoleerd is. De warmtepomp zorgt voor je verwarming en sanitair warm water en de gasketel springt bij als de warmtepomp niet aan de warmtevraag kan voldoen. Ook een gaswarmtepomp kan je combineren met propaangas.

Biopropaan

Om propaangas nog duurzamer te maken, zorgt Antargaz ervoor dat zijn propaangas tegen 2030 voor 25% uit hernieuwbaar biopropaan bestaat. Het doel voor 2050 is zelfs 100%. Daarnaast bestaat er ook CO2-gecompenseerd gas. Daarbij wordt de beperkte CO2-uitstoot gecompenseerd door extra bomen of een bos aan te planten. Die nemen de CO2 op en zetten ze om in zuurstof. Lees hier meer over CO2-gecompenseerd gas.

Wil jij ook overstappen op propaangas? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan.


Gas in tanks
Gas in tanks

Het comfort van gas zonder aansluiting op het aardgasnetwerkBent u op zoek naar een voordelige manier om te verwarmen en te koken?

Lees meer
De ondergrondse gastank: jouw onzichtbare gasoplossing
De ondergrondse gastank: jouw onzichtbare gasoplossing

Je woning is niet aangesloten op het aardgasnetwerk maar je wenst wel te genieten van alle comfort van gas? Propaangas van Antargaz in een tank vormt dan...

Lees meer
Het propaangasnetwerk
Het propaangasnetwerk

Meerdere woningen kunnen genieten van alle comfort van gas dankzij één gemeenschappelijke gastank, met het propaangasnetwerk van Antargaz.

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie