Een keuken die echt bij je past? Ga voor maatwerk, tot in de kleinste details

Een keuken moet niet alleen praktisch zijn, ook het ontwerp is erg belangrijk. Je voelt je het best in een keuken die perfect aansluit bij jouw smaak en keukengewoontes. Vaak spreken keukenfabrikanten over maatwerk, maar bij Dovy mag je dat echt heel letterlijk nemen. Dat merkten ook Peter en Debbie, die elke dag ten volle genieten van hun Dovy-keuken.

Gebruiksgemak voorop

Toen Peter en Debbie op aanraden van een vriend binnenstapten in een Dovy-toonzaal, vielen ze al snel voor een modern landelijke stijl voor hun open leefkeuken. “We kozen voor een combinatie van zwartgelakte kasten, een werkblad van zwart graniet en een eiland in lichte fineereik. Dat warme materiaal zorgt voor een landelijke uitstraling en komt ook terug in ons tafelblad.” Ook aan het gebruiksgemak heeft Dovy gedacht. De kastdeuren zijn afgewerkt met een topmatt finishing. Zo heb je geen last van storende vingerafdrukken. Op het granieten werkblad kan je zonder zorgen je hete potten en pannen zetten en dankzij het tip-on systeem gaan de kastdeuren van het eiland vlot open als je er een licht duwtje tegen geeft.

Op maat van de bewoners

Niet alleen het gebruiksgemak is belangrijk voor de ontwerpers van Dovy, ze zorgen er ook voor dat de keuken echt past bij wie ze gebruikt. Zo is het werkblad 96 cm hoog. “Debbie en ik zijn allebei vrij groot, en dan is zo’n verhoogd werkblad veel ergonomischer om aan te werken”, legt Peter uit. “Daarom is dit voor ons op maat gemaakt. We kozen ook bewust voor een extra brede koelkast. We doen maar één keer per week boodschappen en koelen graag onze favoriete dranken. Daarom heeft Dovy de koelkast voor ons ingebouwd in een kast van 75 cm breed. Handig!”

Mooi gerangschikt

Peter heeft graag alles netjes in orde. En dat zie je ook in de keuken terug. “Alle onderkasten zijn uitgerust met laden en een binnenlade. Zo ligt alles binnen handbereik en hoef ik nooit te zoeken naar wat er achterin een kast ligt. Ook over de voorraadkasten met uittrekbare laden ben ik heel tevreden.” Voor de binnenkant van de kasten kozen Peter en Debbie voor blinkend laminaat. “Niet alleen omdat we dit mooi vinden, je kan dit materiaal ook makkelijk proper maken en het is bestand tegen krassen. Bovendien is het beschikbaar in verschillende kleuren en kan je het afstemmen op de kleur van je kastdeuren.”

De 9 Dovy-beloftes: jouw garantie op kwaliteit

Dovy doet er dus echt alles aan om je thuis te laten voelen in je nieuwe keuken. Een keuken op maat maken, is niet voor niets één van de negen beloftes van de keukenfabrikant. Je kan rekenen op een kwalitatieve Belgische keuken van een ervaren keukenspecialist. Dovy blijft ook inzetten op innovatie en lanceert naar aanleiding van zijn 40ste verjaardag een nieuwe exclusiviteit: kastdeuren met een fotoprint van je favoriete beeld of herinnering. Of dat nu een familiefoto, vakantiekiekje of een rustgevend natuurpanorama is, dankzij Dovy zie je elke dag je lievelingsfoto op je keukenkasten terug.

Beleef je nieuwe keuken in 3D

Bij Dovy maak je in virtual reality al kennis met je nieuwe keuken, nog voor die bij je thuis staat. Je kan het ontwerp makkelijk thuis bekijken op je computer, tablet, smartphone of door een VR-bril. Zo ervaar je de unieke sensatie van je toekomstige keuken in 3D. Kan je niet wachten om je nieuwe keuken te ontdekken? Maak dan een afspraak in één van de Dovy-toonzalen.


Dovy pakt uit met nieuwe keukentrends
Dovy pakt uit met nieuwe keukentrends

De Raya, Rigata en de Deli. Die namen zeggen je weinig of niets? Niet verwonderlijk, want het zijn de gloednieuwe namen van 3 nieuwe keukenmodellen in het...

Lees meer
De 4 keukentrends voor 2023
De 4 keukentrends voor 2023

Ben je op zoek naar een gloednieuwe keuken? Ga dan langs bij Dovy Keukens. Een Belgische fabrikant en trendsetter in de sector. Nieuwe snufjes,...

Lees meer
Keukentoestellen: hoe bespaar je energie in je keuken? 
Keukentoestellen: hoe bespaar je energie in je keuken? 

Energiebronnen zijn niet onuitputtelijk en worden steeds schaarser. Daarom is het belangrijk dat we zuinig omspringen met energie. Dat we de manier van...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie