De nieuwe handgreep komt letterlijk uit de kast

Dovy is trendsetter in de keukensector en pakt regelmatig uit met nieuwigheden.Nieuwe producten die het koken makkelijker maken, exclusieve artikelen die je alleen bij Dovy vindt of handige producten die zorgen voor ergonomie in de keuken. De nieuwe handgreep, genaamd ‘TWIN’ is hiervan een mooi voorbeeld.

PRODUCTONTWIKKELING WORDT EEN PRIORITEIT

Om te kunnen uitpakken met nieuwigheden is er regelmatig productonwikkeling nodig. Ons creatief team van interieurarchitecten volgt de trends op de voet, doet in binnen- en buitenland diverse ideeën op en werkt deze uit. Samen met de productie-afdeling worden deze ideeën verder uitgewerkt tot concepten en wordt de haalbaarheid in vraag gesteld. Pas als het concept op alle vlakken groen licht krijgt, kan het verder ontwikkeld worden.

Om het strakke aspect van een moderne keuken te behouden wordt de keuken meestal greeploos ontworpen. Maar een handgreep voor het openen van de kastdeuren levert wel degelijk een meerwaarde op: ze is heel handig voor het openen van de deuren zonder deze te moeten aanraken. Daarom ging het designteam de samenwerking aan met een externe ontwerper en samen realiseerden ze een nieuw product: de TWIN.

DE NIEUWE HANDGREEP KREEG DE NAAM ‘TWIN’

De ‘TWIN’ of ‘tweeling’ heeft haar naam niet gestolen. De handgreep bestaat uit 2 delen die verticaal pal boven elkaar staan. Het lijkt wel alsof ze samen één handgreep vormen. Een prachtige verticale handgreep, zo rank en slank dat het bijna lijkt of ze slechts een dunne lijn vormt tussen de kastdeuren.

Dient de rechtse handgreep voor het openen van de rechter kastdeur? Logisch misschien. Maar het kan ook andersom zijn. Voor het openen van de linker kastdeur zou het kunnen dat je de rechtse handgreep moet gebruiken. Dat is het verrassende effect van de TWIN. Het is aan de gebruiker om dit te beslissen. En dat is nu juist het unieke aan deze nieuwe handgreep. Elke Dovy-keuken is op maat gemaakt, volgens de wensen van de klant. Is de klant links- of rechtshandig? Ook dat bepaalt de plaatsing van de TWIN-handgreep voor het openen van de kastdeuren.

Met deze nieuwe handgreep kan de klant genieten van zowel gebruiksgemak als van een visuele verfijning in zijn keuken.


Dovy pakt uit met nieuwe keukentrends
Dovy pakt uit met nieuwe keukentrends

De Raya, Rigata en de Deli. Die namen zeggen je weinig of niets? Niet verwonderlijk, want het zijn de gloednieuwe namen van 3 nieuwe keukenmodellen in het...

Lees meer
De 4 keukentrends voor 2023
De 4 keukentrends voor 2023

Ben je op zoek naar een gloednieuwe keuken? Ga dan langs bij Dovy Keukens. Een Belgische fabrikant en trendsetter in de sector. Nieuwe snufjes,...

Lees meer
Kies de juiste kastdeuren
Kies de juiste kastdeuren

Kastdeuren zijn er in vele materialen en uitvoeringen, mat of blinkend, met een rustieke of moderne uitstraling. Zo kan je kiezen voor laminaat,...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie