Dovy pakt uit met nieuwe keukentrends

De Raya, Rigata en de Deli. Die namen zeggen je weinig of niets? Niet verwonderlijk, want het zijn de gloednieuwe namen van 3 nieuwe keukenmodellen in het assortiment van Dovy. Samen met 4 nieuwe werkbladen vormen ze één prachtig geheel binnen 2 nieuwe keukenstijlen, de Japandi en de modern-klassieke stijl. Ben je nog mee?

De Raya

Het nieuw keukenmodel Raya past perfect in de Japandi-stijl met zijn moderne, minimalistische look. De greeploze kastdeuren met verticale groeven over de volledige oppervlakte zorgen ervoor dat deze keuken er strak, clean en sober uitziet. Dat komt omdat verticale lijnen een krachtig en heel ruimtelijk effect creëren. Ze laten de ruimte optisch hoger lijnen en dat is ideaal als je keuken bijvoorbeeld een laag plafond heeft.

Verticale lijnen zijn een trend op dit ogenblik. Dat lijnenspel geeft je interieur een zekere dynamiek, zonder overweldigend te zijn. Het past in elke stijl, maar specifiek in de Japandi-stijl. Zeker als de kastdeuren in een witte matte lak vervaardigd zijn. Dat zorgt voor een lichtrijk en ruim gevoel.

Keukens in Japandi-stijl

Is er een link tussen de Japanse designcultuur die gekenmerkt wordt door de drang naar eenvoud, functionaliteit en traditionele technieken en de Scandinavische voorliefde voor natuurlijke materialen, pure lijnen en sobere kleuren? Jawel, daar ligt net de kracht van de Japandi-stijl. Niet alleen het esthetische is van belang, maar ook het gevoel en de sfeer die deze stijl oproept.

Minimalisme met een warme toets, strakke verticale lijnen, het gebruik van veel wit en hout gecombineerd met enkele knusse accenten en neutrale tinten zijn de kenmerken van de Japandi-stijl. En dat maakt nu juist het verschil met de Scandinavische stijl die gekenmerkt wordt door veel witte tinten en openheid, terwijl de Japandi-stijl een stuk warmer overkomt, net door toevoeging van die warme accenten.

In deze stijl zien we dat hout een belangrijke rol speelt in combinatie met natuurlijke materialen zoals bamboe, rotan, linnen en wol. Maar ook planten verdienen een plekje in een Japandi-interieur.

Als je de pure Japandi-stijl wilt integreren in je interieur, zorg dan voor minimalisme. Ga voor zuivere lijnen zonder tierlantijntjes, hou het strak en kies voor natuurlijke materialen, hout en warme accenten. Wist je dat zwarte accessoires eveneens perfect aansluiten bij de Japandi? Dat donker accent vormt een mooi contrast met de witte kleur of de warmte van hout.

De Rigata

Neem het populair keukenmodel Raya als basis, voeg er een handgreep aan toe en je hebt nóg een nieuw keukenmodel, de Rigata. De naam betekent letterlijk “gegroefd” in het Italiaans. De kastdeuren van de Rigata passen uitstekend bij een tijdloze keuken met een iets speelser karakter en een chique uitstraling. Een horizontale handgreep doorbreekt immers het strakke, verticale patroon. Met zijn verticale groeven en handgreep is dit model enigszins gedurfd, maar het geheel straalt veel luxe uit. Het zijn vooral de subtiele groeven die duidelijk in het oog springen, opgeluisterd door een speelse handgreep.

De Deli

Met zijn elegante en luxueuze uitstraling werkt het keukenmodel Deli zich in de kijker. De kastdeuren zelf vallen binnen de klassieke stijl want ze beschikken over een dubbel houten kader. Een heel smal kader aan de buitenrand, gevolgd door een breder kader en afgewerkt met een handvat. Maar de strakke vormgeving en de frisse aanblik geven er een moderne twist aan. Ook de witte kleur draagt bij tot een rustige uitstraling en geeft een stijlvol gevoel. Daarom dat dit nieuw keukenmodel binnen de modern-klassieke stijl valt. Het beschikt over zowel klassieke als moderne elementen tegelijkertijd. En het is net die combinatie die het geheel sierlijk en elegant maakt.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
5 tips om je keuken ruimer te maken

5 tips om je keuken ruimer te maken

Wil je meer ruimte creëren in je keuken? Dan bestaan hiervoor diverse oplossingen. De ene zijn al ingrijpender dan andere, maar de basis blijft altijd...

Lees meer

Dovy is de enige keukenfabrikant in België waar je je graniet zelf kan kiezen

Dovy is de enige keukenfabrikant in België waar je je graniet zelf kan kiezen

De natuursteenafdeling bij Dovy was te klein geworden om zoveel natuurstenen platen te stapelen en ze in diezelfde ruimte te bewerken. Naast de fabriek in...

Lees meer

De 4 keukentrends voor 2023

De 4 keukentrends voor 2023

Ben je op zoek naar een gloednieuwe keuken? Ga dan langs bij Dovy Keukens. Een Belgische fabrikant en trendsetter in de sector. Nieuwe snufjes,...

Lees meer

Dovy Keukens

Dovy Keukens

051 260 410

Artikels van onze redactie


Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken