Tegelen in een vochtige ruimte? Kinderspel met dit stappenplan

Ben je je badkamer of keuken aan het afwerken en ga je een muur betegelen? Hou dan zeker rekening met deze aandachtspunten als je vochtproblemen wil vermijden. Aquaplan helpt je op weg!

Als je een bad of douche neemt of kookt, ontstaat er heel wat vocht in je badkamer of keuken. Deze waterdamp slaat neer op de muren en het plafond. Zeker als je je ruimte niet goed verwarmt en verlucht. Vandaar ook de typische schimmelvlekjes op tegelvoegen. En als je tegels in de douche niet goed geplaatst zijn, kan er ook vocht achter geraken. Met alle gevolgen vandien. Bereid je daarom goed voor als je gaat tegelen in een vochtige ruimte.

Maak de ondergrond waterdicht

Vooraleer je een ondergrond gaat betegelen, moet je er eerst voor zorgen dat die geen vocht kan absorberen. Aquaplan heeft voor deze toepassing Badkamer-Dicht in het aanbod. Met deze transparante en milieuvriendelijke coating maak je de muren van je badkamer of keuken waterdicht. Een groot pluspunt van dit product: je kan het op heel wat ondergronden gebruiken. Van hout en gipsplaten, tot pleisterwerk en beton.

Gebruik geschikte tegellijm

Niet alleen de ondergrond, ook je tegellijm moet geschikt zijn voor verwerking in vochtige ruimtes. Met de kant-en-klare tegellijm Ascofix – Kleef&Vast ben je zeker van een optimale hechting op alle mogelijke ondergronden: gips, spaanplaat, pleisterwerk, hout, chape en zelfs bestaande tegels. Door zijn elasticiteit en hoge weerstand tegen vocht kan je er perfect je keuken- en badkamertegels mee verlijmen.

Al last van loskomende tegels?

Kamp je al met vocht achter tegels in je badkamer of keuken? Dan is het best om dit probleem meteen goed aan te pakken. Haal de tegels weg, laat de muur drogen en behandel hem met Badkamer-Dicht. Vul alle scheuren en gaatjes op met Waterdruk-Stop. Daarna kan je je nieuwe tegels aanbrengen met geschikte tegellijm.

Aan de slag!

Wil je werk maken van een waterdichte betegeling in je badkamer of keuken? Aquaplan heeft de nodige oplossingen voor jou in huis. Zoek dan een Aquaplan-verkooppunt in de buurt en ga aan de slag!


Zo reken je af met groene aanslag!
Zo reken je af met groene aanslag!

Iedereen krijgt te maken met groene aanslag. Buitenmuren, terrassen, tuinmeubelen, … ze slaan vaak groen uit na een vochtige periode. Zeker na de winter...

Lees meer
Renoveren van bestaande of nieuwe daken
Renoveren van bestaande of nieuwe daken

Constructies in de tuin herstellen? Tuinhuizen een nieuwe dakbedekking geven? Met de producten van Aquaplan is het zo gebeurd.

Lees meer
COMBI-FLOOR: vloerisolatie met OSB-afwerkingsplaat
COMBI-FLOOR: vloerisolatie met OSB-afwerkingsplaat

Je vloer isoleren en meteen beloopbaar maken? Een koud kunstje met de COMBI-FLOOR. Deze plaat bestaat uit een PIR-isolatieplaat met een OSB-toplaag (klasse ...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

 • Je muur of plafond schilderen? Maak deze fouten niet!
  Je muur of plafond schilderen? Maak deze fouten niet!

  Ga je je binnenmuren of plafonds verven? En kan je wel nog wat advies gebruiken? Emiel Balliauw van Akzo Nobel legt uit waar je op moet letten.

  Lees meer
 • 10 tips om meer daglicht in huis te halen (of het zo te doen lijken)
  10 tips om meer daglicht in huis te halen (of het zo te doen lijken)

  Nu de dagen korten, is het nog belangrijker om voldoende daglicht binnen te laten. Het bezorgt je vaak een goed humeur en is helemaal gratis.

  Lees meer
 • Leidingen wegwerken: 5 x anders
  Leidingen wegwerken: 5 x anders

  Nieuwe technische installaties zorgen voor meer comfort. Maar waar blijf je met buizen, kabels en andere leidingen? 5 oplossingen out-of-the-box.

  Lees meer
 • Trek je plan: Nieuw ontwerp voor twee modulaire kinderkamers (2/3)
  Trek je plan: Nieuw ontwerp voor twee modulaire kinderkamers (2/3)

  Matthias en zijn partner willen van één grote kamer twee kinderkamers maken. Frank Hooghe Architectuur maakt een ontwerp voor hen.

  Lees meer