Bespaar geld en energie door slim te isoleren

Je wil investeren in je woning? Begin dan met isoleren. Geen enkele investering betaalt zichzelf zo snel terug als goede isolatie. Isolatie is de nummer één van de energiebesparende maatregelen in woningen. Goede isolatie zorgt niet alleen voor meer rendement en een hoger comfort in je woning maar zal ook de waarde van je woning aanzienlijk verhogen.

PIR-isolatie

Polyisocyanuraat (PIR) is een milieuvriendelijk product voor warmte-isolatie. PIR-isolatie is het meest efficiënte isolatieproduct. PIR-platen hebben een hoge isolatiewaarde, bieden betere prestaties op vlak van brandveiligheid en nemen vrijwel geen vocht op. Dankzij zijn veelzijdigheid kan je PIR bovendien voor verschillende toepassingen gebruiken zoals wand-, vloer- en dakisolatie.

Isolatiemateriaal van topkwaliteit

Wil je je dak isoleren? Dan is de IKO enertherm hoogwaardige PIR isolatie ideaal om de klus snel en eenvoudig te klaren. Dat heeft vooral te maken met deze vier eigenschappen:

1. hoge isolatiewaarde: de isolatieplaten hebben een hoge isolatiewaarde waardoor je met een dunne laag van amper 14 cm al de voorgeschreven isolatiewaardes bereikt. Gebruik je daarentegen wolachtige isolatiematerialen? Dan moet je al snel 21 cm gebruiken.

2. beloopbaar: een PIR-dak is beloopbaar. Je kan dus zonder problemen je dak, en eventuele installaties, zoals zonnepanelen, zonneboiler of airco unit, onderhouden zonder de isolatiewaarde van het dak te beschadigen.

3. geen koudebruggen: de erg fijne celstructuur zorgt ervoor dat IKO enertherm isolatieplaten hun vorm en dimensionele stabiliteit langer behouden dan PIR-platen met grover schuim. Zo worden koudebruggen vermeden en kan je tellen op een langere levensduur zonder verlies van de isolerende kwaliteiten.

4. gebruiksvriendelijk: IKO enertherm is een erg licht materiaal met slechts 32 kg/m3 . Dat zorgt ervoor dat je het makkelijk op je dak krijgt en kan verleggen zonder rugklachten. Daarnaast is het ook makkelijk te verzagen en geeft het geen huidirritatie, in tegenstelling tot wolachtige isolatiematerialen.

Isolatiepremies

Heb je nog geen of onvoldoende dak- of zoldervloerisolatie in je woning? Dan is het hoog tijd voor actie! Nog tot eind 2020 kan je als doe-het-zelver een energiepremie aanvragen wanneer je je dak zelf isoleert. De Vlaamse Regering besliste onlangs dat deze premie voor doe-het-zelvers vanaf 2021 verdwijnt. De premie bedraagt 2 euro per m². De isolatie moet een Rd-waarde behalen van minstens 4,5 m²K/W.

Wil je weten van welke premies jij kan genieten? Bekijk dan ons handig overzicht van de Vlaamse isolatiepremies of surf naar deze subsidiemodule en ontdek jouw premies op basis van je woonplaats en het soort isolatie dat je wil plaatsen.

Slim isoleren

Zoek je een gebruiksvriendelijk isolatiemateriaal dat niet alleen goed isoleert, maar dat ook voldoet aan de voorwaarden voor de isolatiepremies? Ontdek dan het volledige IKO Enertherm assortiment en kies de isolatieplaten die het meest geschikt zijn voor jouw isolatieklus.

Met onze handige product calculator kan je meteen berekenen hoeveel isolatiemateriaal je nodig hebt en het dichtstbijzijnde verkooppunt zoeken. Je woning goed isoleren was nog nooit zo makkelijk!


3 manieren om je kelder waterdicht te maken
3 manieren om je kelder waterdicht te maken

Het is natuurlijk beter als je kelderdichting kan uitvoeren aan de buitenkant van je huis. Maar vaak is dat niet of bijna niet mogelijk zonder heel grote...

Lees meer
Dakbedekking voor een plat dak, zonder te branden
Dakbedekking voor een plat dak, zonder te branden

Dakbedekking op een plat dak plaatsen is een klus die veel doe-het-zelvers niet aandurven. Onterecht! Ook een doe-het-zelver kan veilig de dakbedekking van ...

Lees meer
COMBI-COVER: isolatie met afwerkingslaag in één handig paneel
COMBI-COVER: isolatie met afwerkingslaag in één handig paneel

De nieuwe COMBI-COVER is de perfecte oplossing als je wenst te isoleren en af te werken in één keer. Dit handig paneel is een combinatie van een PIR-plaat...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

 • Klus: isoleer je hellend dak in 5 stappen
  Klus: isoleer je hellend dak in 5 stappen

  Via een ongeïsoleerd dak gaat heel wat warmte verloren. Nochtans is een dak isoleren helemaal niet zo moeilijk. Wij leggen je uit hoe je best te werk gaat!

  Lees meer
 • Zo wapen je jouw woning tegen de strafste zonnestralen
  Zo wapen je jouw woning tegen de strafste zonnestralen

  Hoe hou je het fris in huis als de zon meedogenloos op je gevel brandt? Zeker in goed geïsoleerde woningen stijgt het risico op oververhitting. Enkele tips.

  Lees meer
 • Dakisolatie: hellend dak na-isoleren langs binnen
  Dakisolatie: hellend dak na-isoleren langs binnen

  Tot maar liefst een derde van de warmte in je woning gaat verloren via je dak. Het loont dus zeker de moeite om te investeren in (extra) dakisolatie.

  Lees meer
 • Welke steun krijg je als verhuurder voor het energetisch renoveren van je huurwoning?
  Welke steun krijg je als verhuurder voor het energetisch renoveren van je huurwoning?

  Waar kan je als verhuurder terecht als je jouw huurwoning energiezuiniger wil maken? We helpen je op weg.

  Lees meer