Bespaar geld en energie door slim te isoleren

Je wil investeren in je woning? Begin dan met isoleren. Geen enkele investering betaalt zichzelf zo snel terug als goede isolatie. Isolatie is de nummer één van de energiebesparende maatregelen in woningen. Goede isolatie zorgt niet alleen voor meer rendement en een hoger comfort in je woning maar zal ook de waarde van je woning aanzienlijk verhogen.

PIR-isolatie

Polyisocyanuraat (PIR) is een milieuvriendelijk product voor warmte-isolatie. PIR-isolatie is het meest efficiënte isolatieproduct. PIR-platen hebben een hoge isolatiewaarde, bieden betere prestaties op vlak van brandveiligheid en nemen vrijwel geen vocht op. Dankzij zijn veelzijdigheid kan je PIR bovendien voor verschillende toepassingen gebruiken zoals wand-, vloer- en dakisolatie.

Isolatiemateriaal van topkwaliteit

Wil je je dak isoleren? Dan is de IKO enertherm hoogwaardige PIR isolatie ideaal om de klus snel en eenvoudig te klaren. Dat heeft vooral te maken met deze vier eigenschappen:

1. hoge isolatiewaarde: de isolatieplaten hebben een hoge isolatiewaarde waardoor je met een dunne laag van amper 14 cm al de voorgeschreven isolatiewaardes bereikt. Gebruik je daarentegen wolachtige isolatiematerialen? Dan moet je al snel 21 cm gebruiken.

2. beloopbaar: een PIR-dak is beloopbaar. Je kan dus zonder problemen je dak, en eventuele installaties, zoals zonnepanelen, zonneboiler of airco unit, onderhouden zonder de isolatiewaarde van het dak te beschadigen.

3. geen koudebruggen: de erg fijne celstructuur zorgt ervoor dat IKO enertherm isolatieplaten hun vorm en dimensionele stabiliteit langer behouden dan PIR-platen met grover schuim. Zo worden koudebruggen vermeden en kan je tellen op een langere levensduur zonder verlies van de isolerende kwaliteiten.

4. gebruiksvriendelijk: IKO enertherm is een erg licht materiaal met slechts 32 kg/m3 . Dat zorgt ervoor dat je het makkelijk op je dak krijgt en kan verleggen zonder rugklachten. Daarnaast is het ook makkelijk te verzagen en geeft het geen huidirritatie, in tegenstelling tot wolachtige isolatiematerialen.

Isolatiepremies

Heb je nog geen of onvoldoende dak- of zoldervloerisolatie in je woning? Dan is het hoog tijd voor actie! Nog tot eind 2020 kan je als doe-het-zelver een energiepremie aanvragen wanneer je je dak zelf isoleert. De Vlaamse Regering besliste onlangs dat deze premie voor doe-het-zelvers vanaf 2021 verdwijnt. De premie bedraagt 2 euro per m². De isolatie moet een Rd-waarde behalen van minstens 4,5 m²K/W.

Wil je weten van welke premies jij kan genieten? Bekijk dan ons handig overzicht van de Vlaamse isolatiepremies of surf naar deze subsidiemodule en ontdek jouw premies op basis van je woonplaats en het soort isolatie dat je wil plaatsen.

Slim isoleren

Zoek je een gebruiksvriendelijk isolatiemateriaal dat niet alleen goed isoleert, maar dat ook voldoet aan de voorwaarden voor de isolatiepremies? Ontdek dan het volledige IKO Enertherm assortiment en kies de isolatieplaten die het meest geschikt zijn voor jouw isolatieklus.

Met onze handige product calculator kan je meteen berekenen hoeveel isolatiemateriaal je nodig hebt en het dichtstbijzijnde verkooppunt zoeken. Je woning goed isoleren was nog nooit zo makkelijk!


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Dakrenovatie van een licht beschadigd plat dak: zo pak je het aan

Dakrenovatie van een licht beschadigd plat dak: zo pak je het aan

Hitte, vrieskou, wind, regen … Het dak van je woning krijgt het hard te verduren. Logisch dus dat je af en toe last kan hebben van barsten en scheuren. Met ...

Lees meer

Je terras of oprit aanpakken? Aquaplan heeft alle oplossingen in huis

Je terras of oprit aanpakken? Aquaplan heeft alle oplossingen in huis

Je terras of oprit zomerklaar maken is een klusje waar je vaak tegenop ziet, maar tegelijkertijd ook heel veel energie van krijgt. Wanneer je vaker buiten...

Lees meer

Zo reken je af met groene aanslag!

Zo reken je af met groene aanslag!

Iedereen krijgt te maken met groene aanslag. Buitenmuren, terrassen, tuinmeubelen, … ze slaan vaak groen uit na een vochtige periode. Zeker na de winter...

Lees meer

Artikels van onze redactie

  • Dakisolatie: hellend dak na-isoleren langs binnen

    Dakisolatie: hellend dak na-isoleren langs binnen

    Tot maar liefst een derde van de warmte in je woning gaat verloren via je dak. Het loont dus zeker de moeite om te investeren in (extra) dakisolatie.

    Lees meer
  • Hoe een hellend dak isoleren?

    Hoe een hellend dak isoleren?

    Een hellend dak kan je op verschillende manieren isoleren: via je zoldervloer, tegen het dak, met behulp van geprefabriceerde dakelementen, ...

    Lees meer
  • Klus: hellend dak isoleren in 5 stappen

    Klus: hellend dak isoleren in 5 stappen

    Via een ongeïsoleerd dak gaat enorm veel warmte verloren. Je dak isoleren is de boodschap! Wij leggen uit hoe je zelf een hellend dak kan isoleren.

    Lees meer
  • Welke steun krijg je als verhuurder voor het energetisch renoveren van je huurwoning?

    Welke steun krijg je als verhuurder voor het energetisch renoveren van je huurwoning?

    Waar kan je als verhuurder terecht als je jouw huurwoning energiezuiniger wil maken? We helpen je op weg.

    Lees meer

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken