Een nieuw hellend dak? Dat plaats je snel en eenvoudig met deze dakpanplaten

Je wil graag een nieuw hellend dak op je tuinhuis, carport, bijgebouw, prieeltje, dierenhok,… ? Dan klaar je de klus snel en eenvoudig met behulp van de metalen AQUA-PAN-dakpanplaten. In het Aquaplan-assortiment vind je dakpanplaten in verschillende stijlen en met of zonder granulaatafwerking voor een waterdicht resultaat dat helemaal aansluit bij de stijl die jij voor ogen hebt.

Dakpanplaten voor elk dak

De verzinkte metalen dakpanplaten van Aquaplan zijn geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Ze passen op elk hellend dak en kunnen rechtstreeks op je oude dakbedekking worden geplaatst. Die doet dan dienst als onderlaag. Je plaatst de stevige platen van 1 m2 gewoon op het bestaande dak en kan ze zowel in de hoogte als in de breedte laten overlappen. Daarna moet je ze enkel nog vastschroeven en je bent klaar. De AQUA-PAN dakpanplaten hebben een minimumlevensduur van twintig jaar.

Alleen maar voordelen

Eén van de grootste troeven van metalen dakpanplaten is de snelheid waarmee je ze kan plaatsen. Je hoeft ze niet te snijden en ze passen zonder dat je met afval blijft zitten. Zo kan je dus snel en eenvoudig een nieuw hellend dak plaatsen. Bovendien zijn de AQUA-PAN-platen erg sterk en duurzaam, maar tegelijk licht van gewicht zodat de dakstructuur niet versterkt hoeft te zijn. Verder zijn de dakpanplaten geluiddempend zodat omgevingsgeluiden worden gefilterd.

Verschillende stijlen en afwerkingen

In het AQUA-PAN-assortiment vind je verschillende stijlen en afwerkingen. Zo is er voor ieder wat wils. Ga je bijvoorbeeld voor een klassieke uitstraling? Dan zijn de golvende AQUA-PAN Classic of Classic Smooth pannen jouw ideale match. AQUA-PAN Ebena geeft met een motief van vlakke pannen dan weer een modernere look. Ebena Smooth heeft net als de Classic Smooth een gladde oppervlaktestructuur. Mag het voor jou allemaal wat stijlvoller zijn? Dan zit je goed met de AQUA-Pan Gallo. Die dakpanplaten hebben een zachte mediterrane welving voor een elegante uitstraling.

Accessoires

Je AQUA-PAN-dakpanplaten installeren en afwerken, doe je in een handomdraai met de AQUA-PAN-accessoires. Met de AQUA-PAN-nok maak je de bovenkant van het dak waterdicht. De metalen nok is licht, sterk en duurzaam en bovendien verkrijgbaar in alle kleuren van de dakpanplaten voor een naadloze afwerking. Hetzelfde geldt voor het afsluitstuk voor het uiteinde van de nok dat een afsluiting voorziet tussen de windveer en de nok.

De zijkant van het dak waterdicht maken, gaat gemakkelijk met de metalen AQUA-PAN-windveer. Daarmee voorkom je regen en wind onder de dakbedekking. Om zowel de platen als de accessoires te monteren, maak je gebruik van de roestvrije AQUA-PAN-schroeven die een waterdichte sluiting garanderen. Die zijn trouwens ook verkrijgbaar in de verschillende kleuren voor een 100% uniforme afwerking.

Aan de slag

Zie je het helemaal zitten om snel en eenvoudig een nieuw hellend dak te installeren? Bereken dan op de productpagina’s van Aquaplan hoeveel materiaal je precies nodig hebt en breng een bezoekje aan het dichtstbijzijnde Aquaplan-verkooppunt.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Dakrenovatie van een licht beschadigd plat dak: zo pak je het aan

Dakrenovatie van een licht beschadigd plat dak: zo pak je het aan

Hitte, vrieskou, wind, regen … Het dak van je woning krijgt het hard te verduren. Logisch dus dat je af en toe last kan hebben van barsten en scheuren. Met ...

Lees meer

Je terras of oprit aanpakken? Aquaplan heeft alle oplossingen in huis

Je terras of oprit aanpakken? Aquaplan heeft alle oplossingen in huis

Je terras of oprit zomerklaar maken is een klusje waar je vaak tegenop ziet, maar tegelijkertijd ook heel veel energie van krijgt. Wanneer je vaker buiten...

Lees meer

Zo reken je af met groene aanslag!

Zo reken je af met groene aanslag!

Iedereen krijgt te maken met groene aanslag. Buitenmuren, terrassen, tuinmeubelen, … ze slaan vaak groen uit na een vochtige periode. Zeker na de winter...

Lees meer

Artikels van onze redactie


Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken