Een nieuw hellend dak? Dat plaats je snel en eenvoudig met deze dakpanplaten

Je wil graag een nieuw hellend dak op je tuinhuis, carport, bijgebouw, prieeltje, dierenhok,… ? Dan klaar je de klus snel en eenvoudig met behulp van de metalen AQUA-PAN-dakpanplaten. In het Aquaplan-assortiment vind je dakpanplaten in verschillende stijlen en met of zonder granulaatafwerking voor een waterdicht resultaat dat helemaal aansluit bij de stijl die jij voor ogen hebt.

Dakpanplaten voor elk dak

De verzinkte metalen dakpanplaten van Aquaplan zijn geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Ze passen op elk hellend dak en kunnen rechtstreeks op je oude dakbedekking worden geplaatst. Die doet dan dienst als onderlaag. Je plaatst de stevige platen van 1 m2 gewoon op het bestaande dak en kan ze zowel in de hoogte als in de breedte laten overlappen. Daarna moet je ze enkel nog vastschroeven en je bent klaar. De AQUA-PAN dakpanplaten hebben een minimumlevensduur van twintig jaar.

Alleen maar voordelen

Eén van de grootste troeven van metalen dakpanplaten is de snelheid waarmee je ze kan plaatsen. Je hoeft ze niet te snijden en ze passen zonder dat je met afval blijft zitten. Zo kan je dus snel en eenvoudig een nieuw hellend dak plaatsen. Bovendien zijn de AQUA-PAN-platen erg sterk en duurzaam, maar tegelijk licht van gewicht zodat de dakstructuur niet versterkt hoeft te zijn. Verder zijn de dakpanplaten geluiddempend zodat omgevingsgeluiden worden gefilterd.

Verschillende stijlen en afwerkingen

In het AQUA-PAN-assortiment vind je verschillende stijlen en afwerkingen. Zo is er voor ieder wat wils. Ga je bijvoorbeeld voor een klassieke uitstraling? Dan zijn de golvende AQUA-PAN Classic of Classic Smooth pannen jouw ideale match. AQUA-PAN Ebena geeft met een motief van vlakke pannen dan weer een modernere look. Ebena Smooth heeft net als de Classic Smooth een gladde oppervlaktestructuur. Mag het voor jou allemaal wat stijlvoller zijn? Dan zit je goed met de AQUA-Pan Gallo. Die dakpanplaten hebben een zachte mediterrane welving voor een elegante uitstraling.

Accessoires

Je AQUA-PAN-dakpanplaten installeren en afwerken, doe je in een handomdraai met de AQUA-PAN-accessoires. Met de AQUA-PAN-nok maak je de bovenkant van het dak waterdicht. De metalen nok is licht, sterk en duurzaam en bovendien verkrijgbaar in alle kleuren van de dakpanplaten voor een naadloze afwerking. Hetzelfde geldt voor het afsluitstuk voor het uiteinde van de nok dat een afsluiting voorziet tussen de windveer en de nok.

De zijkant van het dak waterdicht maken, gaat gemakkelijk met de metalen AQUA-PAN-windveer. Daarmee voorkom je regen en wind onder de dakbedekking. Om zowel de platen als de accessoires te monteren, maak je gebruik van de roestvrije AQUA-PAN-schroeven die een waterdichte sluiting garanderen. Die zijn trouwens ook verkrijgbaar in de verschillende kleuren voor een 100% uniforme afwerking.

Aan de slag

Zie je het helemaal zitten om snel en eenvoudig een nieuw hellend dak te installeren? Bereken dan op de productpagina’s van Aquaplan hoeveel materiaal je precies nodig hebt en breng een bezoekje aan het dichtstbijzijnde Aquaplan-verkooppunt.


Dakbedekking voor een plat dak, zonder te branden
Dakbedekking voor een plat dak, zonder te branden

Dakbedekking op een plat dak plaatsen is een klus die veel doe-het-zelvers niet aandurven. Onterecht! Ook een doe-het-zelver kan veilig de dakbedekking van ...

Lees meer
COMBI-COVER: isolatie met afwerkingslaag in één handig paneel
COMBI-COVER: isolatie met afwerkingslaag in één handig paneel

De nieuwe COMBI-COVER is de perfecte oplossing als je wenst te isoleren en af te werken in één keer. Dit handig paneel is een combinatie van een PIR-plaat...

Lees meer
Doorslaand vocht? Opgelost in 3 stappen!
Doorslaand vocht? Opgelost in 3 stappen!

Er is niets vervelender dan vochtproblemen in huis. Afbladderende verf, loskomend behang, schimmel, een vieze geur, … Vaak is doorslaande regen de...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie