Nog even aan de slag en je geniet de hele zomer van je terras!

Van de zomerzon genieten doe je uiteraard het liefst op een mooi en proper plekje, maar na een lange winter is je terras meestal wel aan een grondige poetsbeurt toe. Gelukkig kan je snel en eenvoudig aan de slag met de handige oplossingen van Aquaplan. Zo geniet je straks dubbel en dik van dat ontspannend boek of die heerlijke barbecue op je kraaknette terras.

Groene aanslag

Na een koude winter en vochtige lente is de kans groot dat je groene aanslag terugvindt op je terras en tuinmeubelen. Die aanslag bestaat uit organisch vuil, zoals zand, aarde en pollen, dat wordt meegenomen door de wind of diertjes in je tuin. Wanneer je daar nog eens regen aan toevoegt, beginnen de bacteriën door het vocht te gisten en ontstaan er algen die je terras gevaarlijk glad maken. Hoe langer de algen zich kunnen ontwikkelen, hoe dikker de laag groene aanslag. Dus je hebt er alle baat bij om groene aanslag snel aan te pakken.

Het juiste product op de juiste plaats

Groene aanslag verwijderen wordt kinderspel met één van deze Aquaplan-oplossingen:

 • Stop Groene Aanslag: een gebruiksklare vloeistof die je helpt om groene aanslag, korstmossen, schimmels, algen, etc. op alle buitenoppervlakken te bestrijden. Hiermee geef je elk oppervlak zowel een actieve als een preventieve behandeling. Je zal dus zien dat groene aanslag na een behandeling met dit product ook minder snel terugkomt. Bij aanwezigheid van grote korstmossen gebruik je best een hogedrukreiniger en/of een borstel met stugge haren om het grootste vuil te verwijderen.
 • Zelfreiniger: als de groenaanslag minder ver gevorderd is, kan je ook Zelfreiniger gebruiken om alle ondergronden intensief te reinigen zonder schrobben. Je laat het milieuvriendelijk, biologisch reinigingsproduct gewoon inwerken op het oppervlak en hoeft verder niets te doen. De combinatie van specifieke enzymen zorgt ervoor dat alle vervuiling wordt afgebroken en de reiniging vanzelf gebeurt. Net als Stop Groene Aanslag beschermt ook dit product tegen nieuwe vervuiling.

Vuilafstotend jasje

Wil je de opknapbeurt van je terras volgende keer nog sneller van je to-dolijstje kunnen afvinken? Dan kan je met één van deze twee producten een onzichtbare coating op je tegels, klinkers, etc. aanbrengen om te voorkomen dat groene aanslag zich ontwikkelt.

 • Arduin-Beschermer: een krachtige, kleurloze en dampdoorlaatbare oppervlaktebescherming die een vuil- en vetafstotend oppervlak vormt op de meest voorkomende minerale ondergronden zoals arduin, marmer en andere natuurstenen. De coating beschermt de ondergrond tegen alle verwering, erosie, vervuiling en vorming van micro-organismen. Zo wordt het onderhoud een pak eenvoudiger en ga je onherstelbare schade als gevolg van indringend vet, olie en vuil gemakkelijk tegen.
 • Klinker-Beschermer: een vet-, stof- en waterafstotende oppervlaktebescherming geschikt voor alle poreuze, niet-geglazuurde oppervlakken zoals klinkers en tegels. Klinker-Beschermer vertraagt de indringing van stof, vetten en oliën en laat de oorspronkelijke kleuren en schakeringen van de ondergrond herleven. Doordat mos- en algengroei wordt vertraagd en vorstschade vermeden, geniet je van een vereenvoudigd onderhoud.

Aan de slag

Wil je jouw terras ook in een handomdraai zomerklaar maken? Vertrouw dan op de efficiënte werking van de Aquaplan-onderhoudsproducten en breng snel een bezoekje aan het dichtstbijzijnde Aquaplan-verkooppunt.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Dakrenovatie van een licht beschadigd plat dak: zo pak je het aan

Dakrenovatie van een licht beschadigd plat dak: zo pak je het aan

Hitte, vrieskou, wind, regen … Het dak van je woning krijgt het hard te verduren. Logisch dus dat je af en toe last kan hebben van barsten en scheuren. Met ...

Lees meer

Je terras of oprit aanpakken? Aquaplan heeft alle oplossingen in huis

Je terras of oprit aanpakken? Aquaplan heeft alle oplossingen in huis

Je terras of oprit zomerklaar maken is een klusje waar je vaak tegenop ziet, maar tegelijkertijd ook heel veel energie van krijgt. Wanneer je vaker buiten...

Lees meer

COMBI-FLOOR: vloerisolatie met OSB-afwerkingsplaat

COMBI-FLOOR: vloerisolatie met OSB-afwerkingsplaat

Je vloer isoleren en meteen beloopbaar maken? Een koud kunstje met de COMBI-FLOOR. Deze plaat bestaat uit een PIR-isolatieplaat met een OSB-toplaag (klasse ...

Lees meer

Artikels van onze redactie

 • Hoog tijd om je bomen te snoeien!

  Hoog tijd om je bomen te snoeien!

  Eiken, platanen, beuken, ... De ideale periode om deze bomen te snoeien is tussen mei en september. Zo pak je het goed aan.

  Lees meer
 • Juni is dé snoeimaand: expert geeft snoeiadvies voor de populairste haagsoorten

  Juni is dé snoeimaand: expert geeft snoeiadvies voor de populairste haagsoorten

  Struiken en bomen snoeien is een vaste tuinklus in juni. Tuinexpert Bart Verelst geeft tips voor wie de heggenschaar uit het tuinhuis haalt.

  Lees meer
 • Tuinieren in augustus: wat doe je beter wel/niet?

  Tuinieren in augustus: wat doe je beter wel/niet?

  In augustus draait het vooral om genieten van je tuin. Toch zal je af en toe je groene vingers moeten bovenhalen. Ontdek welke klussen je kan doen.

  Lees meer
 • Hoe je haag snoeien met een heggenschaar?

  Hoe je haag snoeien met een heggenschaar?

  Om je haag in goede conditie te houden, scheer je ze best geregeld. We vertellen je hoe je de haag kan snoeien met een heggenschaar.

  Lees meer

Onze toolbox
Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken
Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen
Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken
Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag
Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken