Een perfect waterdicht dak? Alles wat je moet weten over dakrollen

Zoek je een supermakkelijke oplossing om je dak te bedekken? Dan zijn dakrollen echt iets voor jou. Snel vast te nagelen, lijmen, branden of kleven en geen extra accessoires nodig: met dakrollen is de klus eenvoudig geklaard! Ontdek hier op welke manieren je een dakrol kan aanbrengen.

1. Dakrol branden

Aquaplan biedt dakrollen aan met een gedeeltelijk zelfklevende dampdrukverlagende onderlaag. Die hoef je niet te branden. En dat is een groot voordeel wanneer je minder ervaring hebt met het branden van dakrollen. Je kan de rol namelijk beschadigen door te veel te branden. Bij het branden van de toplaag zal er voldoende hitte vrijkomen en dat zal volstaan om in één keer de onderlaag mee te verkleven. Er is een onmiddellijke kleefkracht. Door het verhitten van de dakrol wordt hij zeer buigzaam en kunnen zelfs de moeilijkste plekken gedicht worden.

Bekijk het handige stappenplan van Aquaplan voor het branden van een dakrol.

2. Dakrol verlijmen

Wil je een dakbedekking aanbrengen? Dan is verlijmen een eenvoudige en veilige manier. Verlijmen gebeurt met koudlijm en dit brengt enkele voordelen met zich mee. Zo heeft de lijm een iets langere droogtijd waardoor je de mogelijkheid hebt om na de plaatsing, de ligging van je dakbaan nog te corrigeren. Bovendien vult en herstelt koudlijm blaasjes, barstjes en scheurtjes en fungeert het als extra waterdichtingslaag. Blaasvorming wordt onmogelijk bij verlijmen. Ga je een dak renoveren en is er een oneffen ondergrond? Dan is verlijmen een ideale methode. Ook vereist ze minder ervaring dan bij branden.

Raadpleeg het stappenplan voor het verlijmen van dakrollen.

3. Zelfklevende dakrol aanbrengen

Zelfklevende dakrollen kan je veilig, snel en eenvoudig aanbrengen. Bovendien zijn ze ook zeer geschikt voor hellende daken. Zowel de onder- als de toplaag van zelfklevende rollen hebben een wegtrekfolie. Gebruik de Rooffix Activator van Aquaplan als voorbehandelingsmiddel om de hechting van de dakrollen te bevorderen. Voor de toplaag heb je keuze uit verschillende kleuren leislag.

Net zoals verlijmen, vereist het aanbrengen van zelfklevende dakrollen minder ervaring dan bij branden. Maak gebruik van het stappenplan om zelfklevende dakrollen aan te brengen. Wil je nog meer wegwijs gemaakt worden in de wereld van dakrollen? Bekijk dan zeker de dakrollengids voor een perfect waterdicht dak.

Ben je klaar om er in te vliegen?

Ga dan langs bij Aquaplan in Antwerpen. Deze expert op het vlak van dak- en waterafdichting, heeft voor elk probleem een oplossing en begeleidt je graag van A tot Z. Ontdek snel hun professionele systemen, op maat van doe-het-zelvers.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Dakrenovatie van een licht beschadigd plat dak: zo pak je het aan

Dakrenovatie van een licht beschadigd plat dak: zo pak je het aan

Hitte, vrieskou, wind, regen … Het dak van je woning krijgt het hard te verduren. Logisch dus dat je af en toe last kan hebben van barsten en scheuren. Met ...

Lees meer

Je terras of oprit aanpakken? Aquaplan heeft alle oplossingen in huis

Je terras of oprit aanpakken? Aquaplan heeft alle oplossingen in huis

Je terras of oprit zomerklaar maken is een klusje waar je vaak tegenop ziet, maar tegelijkertijd ook heel veel energie van krijgt. Wanneer je vaker buiten...

Lees meer

Zo reken je af met groene aanslag!

Zo reken je af met groene aanslag!

Iedereen krijgt te maken met groene aanslag. Buitenmuren, terrassen, tuinmeubelen, … ze slaan vaak groen uit na een vochtige periode. Zeker na de winter...

Lees meer

Artikels van onze redactie


Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken