Hoe kies je een garagepoort?

Een nieuwe garagepoort kiezen is niet makkelijk. Er zijn zoveel aanbieders en zoveel verschillende types. Winsol helpt je daarom op weg met deze gids!

1. Sectionale garagepoorten: de populairste

Sectionale garagepoorten schuiven bij opening weg net onder het plafond, waardoor je heel weinig ruimte verliest en optimaal kan gebruikmaken van de ruimte in de garage.

Deze poorten zijn opgebouwd uit 4 à 5 horizontale panelen die via rails aan de zijkanten naar boven of beneden glijden. Deze panelen zijn uiterst stevig, inbraakwerend én isolerend.

Ben je fan van de landelijke pastoriestijl en wil je een poort die de klassieke houten garagepoort bijna evenaart? Dan zullen onze landelijke poorten met verticaal gelijnde panelen en decoratieve opzetstukken je wel bekoren. Vraag onze adviseurs naar alle mogelijkheden.

Meer over de Winsol sectionale poorten

2. Sectionale schuifpoorten: makkelijk binnen en buiten

Schuifpoorten of laterale garagepoorten zijn een ideale oplossing bij garages met lage plafonds of wanneer een standaard poort geen optie is.

Deze poorten schuiven open naar de zijkant. De verticale panelen zijn uiteraard van dezelfde kwaliteit als bij de standaard sectionale poorten.

Nog een troef: je hoeft de poort niet helemaal te openen wanneer je bv. enkel je fiets wil binnen of buiten zetten. Handig!

Meer over de Winsol sectionale schuifpoorten

3. Garagerolluik: extra compact opgerold

Meer dan 140 jaar geleden begon het bij Winsol allemaal met rolluiken. Daarom dat garagerolluiken dus ook niet ontbreken in ons gamma. De toepassingen zijn uiteenlopend: als afsluiting voor de garage, berging, atelier, fietsenstalling,…

Alle garagerolluiken worden volledig op maat gemaakt met aluminium lamellen die extra verstevigd zijn met pvc. Het rolluik wordt bij opening opgerold in een compacte kast waardoor je geen ruimte aan het plafond verliest.

Meer over de Winsol garagerolluiken

Waarom voor een Winsol garagepoort kiezen?

We maken alle garagepoorten altijd volledig op maat met uitsluitend hoogwaardige materialen. Daarom gaan ze wel een leven lang mee. Van fabricatie tot installatie, alles wordt tot in de puntjes afgewerkt. Onze garagepoorten zijn daardoor betrouwbaar, veilig en super isolerend.

Bovendien kan je jouw poort helemaal personaliseren naar jouw smaak: kleur, type van het poortpaneel, een raam of een loopdeur,… Aan jou de keuze!

Wij besteden heel veel aandacht aan het lakken in onze eigen lakkerij. Daarom zijn onze poorten uiterst krasbestendig en bieden we 5 jaar garantie op het lakwerk. Ook speciale verzoeken zoals een afgeronde dagmaat is geen probleem.

Overloop je liever alles met een echte specialist? Contacteer ons en onze adviseurs helpen je telefonisch of via chat de juiste poort te kiezen of vraag meteen je offerte op maat aan.Bescherm niet alleen jezelf maar ook je woning tegen de zon!
Bescherm niet alleen jezelf maar ook je woning tegen de zon!

Is het zomer en is er veel zon? Dan spenderen we veel tijd buiten. En daar hoort het nodige smeerwerk bij zodat we niet verbranden. Maar dacht je er al...

Lees meer
Welk materiaal kiezen voor je ramen? Dit zijn de voordelen van aluminium en pvc
Welk materiaal kiezen voor je ramen? Dit zijn de voordelen van aluminium en pvc

Ramen bepalen in grote mate de stijl van je woning. Je gaat dan ook niet over één nacht ijs om de juiste ramen te kiezen. Maar welk materiaal is de beste...

Lees meer
3 tips om nieuwe ramen te kiezen die passen bij jouw stijl en wensen
3 tips om nieuwe ramen te kiezen die passen bij jouw stijl en wensen

Wie bouwt of renoveert kan er niet omheen: isoleren is de boodschap. Dat geldt ook voor je buitenschrijnwerk. Met nieuwe ramen zorg je voor een goed...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidiesZoeken
MagazinesAanvragen
Zoek een partnerZoeken
Vraag en antwoordZoeken

Artikels van onze redactie

  • Checklist garage en carport
    Checklist garage en carport

    Twijfel je nog tussen een garage of carport? Of heb je de knoop al doorgehakt, maar wil je niets over het hoofd zien? Deze checklist brengt redding!

    Lees meer