5 redenen om een Winsol luifel te kiezen

Een Winsol luifel, da’s echt thuiskomen op je terras en genieten zonder zorgen. En dat komt niet alleen door het vernuftige en mooie design van onze luifels, de sfeervolle ledverlichting en slimme technologieën zoals io bediening. Onze nieuwe ultrasterke knikarmen zijn bestand tegen windsnelheden tot 6 Beaufort!

Waarom kiezen voor een Winsol zonnetent? We bezorgen je 5 goeie redenen!

1. Je zonneluifel gaat tot wel 10x langer mee

Ultrasterke knikarmen zijn met het design van de kast de basis van je zonneluifel. Ze dragen samen met de verankering in de gevel het gewicht van de luifel, zodat jij zorgeloos kan genieten van een streepje schaduw op je terras.

Winsol knikarmen zijn volledig afgesteld op de eisen waaraan een luifel vandaag moet voldoen: ultrasterk door extra staalkabels of  Powerband in de elleboog van de arm en met een lange levensduur. Onze zonnetenten en knikarmen worden uitvoerig getest om zoveel mogelijk cycli uit te voeren bij verschillende weersomstandigheden. Wees dus maar gerust, jouw Winsol luifel gaat een leven lang mee!

2. Geen zorgen bij harde wind

Onze knikarmen hebben tot 50 % dikkere profielen en scharnieren uit smeedaluminium. In combinatie met de 4-voudige zelfsmerende staalkabel of geweven Dyneema Powerband in de arm, kunnen onze luifels ook harde windsnelheden tot 6 Beaufort weerstaan.

Dankzij deze knikarmen behoren onze SquaroLinasolLumisol en Luno zonneluifels tot de hoogste windklasse 3.

3. Geïntegreerde sfeervolle ledverlichting

Bij Winsol denken we verder dan alleen maar de praktische, zonwerende kant van de luifel. Daarom bieden we ook extra’s aan om je comfort op het terras te verhogen. Zoals ledverlichting in de kast, voorlijst of knikarmen! Dimbaar, wit licht met een regelbare kleurtemperatuur of zelfs sfeervol RGB licht. Er zijn zoveel mogelijkheden!

Koos je door omstandigheden niet voor extra verlichting in de armen? Geen probleem, de led-strips kunnen ook nadien makkelijk worden toegevoegd!

4. Oppervlaktes tot wel 7 m breed

Wie droomt niet van een terras met voldoende schaduw tijdens zomerse hittegolven? Onze zonneluifels kunnen dankzij de beste materialen en ultrasterke knikarmen grote overspanningen aan (bv. 7 x 4 m), zonder in te boeten op de windbestendigheid.

5. Je hoofd stoten is verleden tijd

Je hebt het misschien al meegemaakt… Je staat recht uit de loungezetel op je terras en stoot je hoofd tegen de elleboog van de knikarm. Blauwe plekken en bulten op je hoofd zijn voortaan verleden tijd want onze knikarmen hebben een hogere doorloophoogte! De ellebooghoek van de armen is de helft kleiner en dus heel wat veiliger geworden!

Winsol zonneluifels: een oplossing voor elke stijl

Naast bovenstaande zaken speelt het design van de kast, de kleur ervan en het type doek ook een rol. De personalisatiemogelijkheden zijn eindeloos! Onze luifels passen bij elke bouwstijl, van landelijk tot modern.

Download onze gratis zonweringsbrochure voor meer info en inspiratie of kom langs in een van onze verkooppunten om de zonneluifels in het echt te ontdekken. Of wat dacht je van enkele realisaties met Winsol zonnetenten?

> Ontdek alle Winsol luifels


Bescherm niet alleen jezelf maar ook je woning tegen de zon!
Bescherm niet alleen jezelf maar ook je woning tegen de zon!

Is het zomer en is er veel zon? Dan spenderen we veel tijd buiten. En daar hoort het nodige smeerwerk bij zodat we niet verbranden. Maar dacht je er al...

Lees meer
Welk materiaal kiezen voor je ramen? Dit zijn de voordelen van aluminium en pvc
Welk materiaal kiezen voor je ramen? Dit zijn de voordelen van aluminium en pvc

Ramen bepalen in grote mate de stijl van je woning. Je gaat dan ook niet over één nacht ijs om de juiste ramen te kiezen. Maar welk materiaal is de beste...

Lees meer
3 tips om nieuwe ramen te kiezen die passen bij jouw stijl en wensen
3 tips om nieuwe ramen te kiezen die passen bij jouw stijl en wensen

Wie bouwt of renoveert kan er niet omheen: isoleren is de boodschap. Dat geldt ook voor je buitenschrijnwerk. Met nieuwe ramen zorg je voor een goed...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

 • Soorten buitenzonwering: van rolluiken tot zonnetent
  Soorten buitenzonwering: van rolluiken tot zonnetent

  De zon buiten houden? Er zijn heel wat soorten buitenzonwering zoals rolluiken, screens, zonnetenten, uitvalschermen...

  Lees meer
 • Slim ontwerp: maak je woning bestand tegen koude en oververhitting
  Slim ontwerp: maak je woning bestand tegen koude en oververhitting

  2022 was een van de warmste en droogste jaren ooit. Hoe kunnen we onze woningen tegen hittegolven en extreme temperaturen beschermen?

  Lees meer
 • Terrasoverkappingen van a tot z
  Terrasoverkappingen van a tot z

  Terrasoverkappingen zijn er in verschillende vormen en afmetingen. We geven je een overzicht van de verschillende systemen.

  Lees meer
 • Schaduwbomen: onder een groene parasol
  Schaduwbomen: onder een groene parasol

  Er bestaan heel wat manieren om de zomerzon buiten te houden, maar niets zo efficiënt of gezellig dan het bladerdak van een mooie boom. Wat zijn je opties?

  Lees meer