Rolluiken of screens om de zon te weren? Dat kan ook op zonne-energie!

Rolluiken en screens kunnen beide fungeren als zonwering aan de buitenkant van je ramen, waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft op warme zomerdagen. Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen. Zonweringspecialist Winsol overloopt de voordelen van beide systemen die bovendien volledig op zonne-energie kunnen werken.

Waarom zonne-energie?

Screens en rolluiken zijn niet altijd even eenvoudig te installeren bij bestaande woningen. Met de SolarBox-rolluiken en SolarFix-screens op zonne-energie maakt Winsol hier komaf mee. Die zijn uitgerust met maar liefst twee subtiel ingebouwde zonnepanelen en werken 100% op zonne-energie. Doordat je geen elektriciteitskabels hoeft te voorzien, kunnen deze zonweringoplossingen ook op ramen geplaatst worden zonder stopcontact in de buurt. De installatie verloopt dus zonder kap- en breekwerken. Kortom: het is de snelste oplossing om jouw ramen van zonwering te voorzien. Maar welke van beide systemen is het meest geschikt voor jouw gezin?

Rolluiken: knus en veilig

Rolluiken zijn in de eerste plaats warmte-isolerend in de winter. Maar ook in de zomer verhinderen ze dat de warmte binnendringt. Daarnaast bieden rolluiken privacy op elk moment van de dag en een betere bescherming tegen inbraken. Volledig neergelaten rolluiken vormen namelijk een extra obstakel voor inbrekers en schrikken ongewenste bezoekers af. De SolarBox-voorzetrolluiken van Winsol zijn uitgerust met twee zonnepanelen die genoeg zonne-energie voorzien om de motor aan te sturen. Dankzij een krachtige batterij gebruik je deze rolluiken op zonne-energie het hele jaar door. Ook tijdens de donkere wintermaanden als er minder zonlicht is. Lees meer over de SolarBox-rolluiken.

Screens: grote oppervlaktes en maximale doorkijk

Screens zijn strakker dan rolluiken en komen volledig tot hun recht bij moderne woningen met grote raampartijen. Ze houden de zon buiten, maar laten via de gaatjes in het doek nog voldoende licht naar binnen. In tegenstelling tot rolluiken blijf je ook genieten van het uitzicht naar buiten. De SolarFix-screens van Winsol zijn voorzetscreens die net zoals de SolarBox op zonne-energie werken. Ze kunnen geplaatst worden op bestaande ramen, maar ook bij nieuwbouwprojecten. Ook voor grote ramen zijn ze geschikt. Lees meer over de SolarFix-screens. 

Of een combinatie?

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om rolluiken en screens te combineren in je woning. De ramen in je slaapkamers kan je bijvoorbeeld uitrusten met rolluiken, zodat je in een volledig verduisterde ruimte slaapt. En de grote raampartijen in je leefruimte kan je voorzien van screens, zodat je voldoende lichtinval hebt en kan genieten van het zicht naar buiten. Een Winsol-expert geeft je graag advies op maat.

Profiteer van de Zonnedagen

Meer weten? Ontdek de screens en rolluiken van Winsol in een van de showrooms en ontvang advies op maat voor jouw woning. Zoek hier een verkooppunt in je buurt. In de maand mei geniet je bovendien van acties op alle zonwering van Winsol. Ontdek ze snel en vraag jouw persoonlijke offerte aan.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Met deze buitenoplossingen maak je van je terras een extra woonkamer

Met deze buitenoplossingen maak je van je terras een extra woonkamer

In de zomer wordt je terras een extra leefruimte waar je gezellig buiten kan eten of lekker kan luieren in de zon. Wil je niet alleen in de zomer, maar ook ...

Lees meer

Buiten leven? Met deze oplossingen van Winsol geniet je in elk seizoen van je tuin

Buiten leven? Met deze oplossingen van Winsol geniet je in elk seizoen van je tuin

Hoezo seizoenen? Met de buitenoplossingen van Winsol geniet je het hele jaar door van je tuin en terras. Wil jij ook de stap zetten naar een langer en...

Lees meer

Bescherm niet alleen jezelf maar ook je woning tegen de zon!

Bescherm niet alleen jezelf maar ook je woning tegen de zon!

Is het zomer en is er veel zon? Dan spenderen we veel tijd buiten. En daar hoort het nodige smeerwerk bij zodat we niet verbranden. Maar dacht je er al...

Lees meer

Artikels van onze redactie

 • Soorten buitenzonwering: van rolluiken tot zonnetent

  Soorten buitenzonwering: van rolluiken tot zonnetent

  De zon buiten houden? Er zijn heel wat soorten buitenzonwering zoals rolluiken, screens, zonnetenten, uitvalschermen...

  Lees meer
 • Zonwerend glas in 5 vragen

  Zonwerend glas in 5 vragen

  Wat is zonwerend glas? Waar heb je het nodig en welke meerkost betekent dit voor jouw (ver)bouwbudget? We vroegen het aan Saint-Gobain Glass.

  Lees meer
 • Bescherm je woning met een zonwering voor buiten: werking, soorten en prijs

  Bescherm je woning met een zonwering voor buiten: werking, soorten en prijs

  Je woning beschermen tegen oververhitting doe je met een zonwering voor buiten. Kies je voor screens, rolluiken of een overkapping? Wij maken je wegwijs!

  Lees meer
 • 5 tips om je huis koel te houden tijdens warme dagen

  5 tips om je huis koel te houden tijdens warme dagen

  Bereid je nu al voor op de warme zomerdagen. Wij vertellen je aan de hand van vijf tips hoe je je huis tijdens warme dagen koel kan houden.

  Lees meer

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken