Rolluiken of screens om de zon te weren? Dat kan ook op zonne-energie!

Rolluiken en screens kunnen beide fungeren als zonwering aan de buitenkant van je ramen, waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft op warme zomerdagen. Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen. Zonweringspecialist Winsol overloopt de voordelen van beide systemen die bovendien volledig op zonne-energie kunnen werken.

Waarom zonne-energie?

Screens en rolluiken zijn niet altijd even eenvoudig te installeren bij bestaande woningen. Met de SolarBox-rolluiken en SolarFix-screens op zonne-energie maakt Winsol hier komaf mee. Die zijn uitgerust met maar liefst twee subtiel ingebouwde zonnepanelen en werken 100% op zonne-energie. Doordat je geen elektriciteitskabels hoeft te voorzien, kunnen deze zonweringoplossingen ook op ramen geplaatst worden zonder stopcontact in de buurt. De installatie verloopt dus zonder kap- en breekwerken. Kortom: het is de snelste oplossing om jouw ramen van zonwering te voorzien. Maar welke van beide systemen is het meest geschikt voor jouw gezin?

Rolluiken: knus en veilig

Rolluiken zijn in de eerste plaats warmte-isolerend in de winter. Maar ook in de zomer verhinderen ze dat de warmte binnendringt. Daarnaast bieden rolluiken privacy op elk moment van de dag en een betere bescherming tegen inbraken. Volledig neergelaten rolluiken vormen namelijk een extra obstakel voor inbrekers en schrikken ongewenste bezoekers af. De SolarBox-voorzetrolluiken van Winsol zijn uitgerust met twee zonnepanelen die genoeg zonne-energie voorzien om de motor aan te sturen. Dankzij een krachtige batterij gebruik je deze rolluiken op zonne-energie het hele jaar door. Ook tijdens de donkere wintermaanden als er minder zonlicht is. Lees meer over de SolarBox-rolluiken.

Screens: grote oppervlaktes en maximale doorkijk

Screens zijn strakker dan rolluiken en komen volledig tot hun recht bij moderne woningen met grote raampartijen. Ze houden de zon buiten, maar laten via de gaatjes in het doek nog voldoende licht naar binnen. In tegenstelling tot rolluiken blijf je ook genieten van het uitzicht naar buiten. De SolarFix-screens van Winsol zijn voorzetscreens die net zoals de SolarBox op zonne-energie werken. Ze kunnen geplaatst worden op bestaande ramen, maar ook bij nieuwbouwprojecten. Ook voor grote ramen zijn ze geschikt. Lees meer over de SolarFix-screens. 

Of een combinatie?

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om rolluiken en screens te combineren in je woning. De ramen in je slaapkamers kan je bijvoorbeeld uitrusten met rolluiken, zodat je in een volledig verduisterde ruimte slaapt. En de grote raampartijen in je leefruimte kan je voorzien van screens, zodat je voldoende lichtinval hebt en kan genieten van het zicht naar buiten. Een Winsol-expert geeft je graag advies op maat.

Profiteer van de Zonnedagen

Meer weten? Ontdek de screens en rolluiken van Winsol in een van de showrooms en ontvang advies op maat voor jouw woning. Zoek hier een verkooppunt in je buurt. In de maand mei geniet je bovendien van acties op alle zonwering van Winsol. Ontdek ze snel en vraag jouw persoonlijke offerte aan.


Bescherm niet alleen jezelf maar ook je woning tegen de zon!
Bescherm niet alleen jezelf maar ook je woning tegen de zon!

Is het zomer en is er veel zon? Dan spenderen we veel tijd buiten. En daar hoort het nodige smeerwerk bij zodat we niet verbranden. Maar dacht je er al...

Lees meer
Welk materiaal kiezen voor je ramen? Dit zijn de voordelen van aluminium en pvc
Welk materiaal kiezen voor je ramen? Dit zijn de voordelen van aluminium en pvc

Ramen bepalen in grote mate de stijl van je woning. Je gaat dan ook niet over één nacht ijs om de juiste ramen te kiezen. Maar welk materiaal is de beste...

Lees meer
3 tips om nieuwe ramen te kiezen die passen bij jouw stijl en wensen
3 tips om nieuwe ramen te kiezen die passen bij jouw stijl en wensen

Wie bouwt of renoveert kan er niet omheen: isoleren is de boodschap. Dat geldt ook voor je buitenschrijnwerk. Met nieuwe ramen zorg je voor een goed...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

 • Soorten buitenzonwering: van rolluiken tot zonnetent
  Soorten buitenzonwering: van rolluiken tot zonnetent

  De zon buiten houden? Er zijn heel wat soorten buitenzonwering zoals rolluiken, screens, zonnetenten, uitvalschermen...

  Lees meer
 • Slim ontwerp: maak je woning bestand tegen koude en oververhitting
  Slim ontwerp: maak je woning bestand tegen koude en oververhitting

  2022 was een van de warmste en droogste jaren ooit. Hoe kunnen we onze woningen tegen hittegolven en extreme temperaturen beschermen?

  Lees meer
 • Schaduwbomen: onder een groene parasol
  Schaduwbomen: onder een groene parasol

  Er bestaan heel wat manieren om de zomerzon buiten te houden, maar niets zo efficiënt of gezellig dan het bladerdak van een mooie boom. Wat zijn je opties?

  Lees meer
 • Terrasoverkappingen van a tot z
  Terrasoverkappingen van a tot z

  Terrasoverkappingen zijn er in verschillende vormen en afmetingen. We geven je een overzicht van de verschillende systemen.

  Lees meer