3 tips om nieuwe ramen te kiezen die passen bij jouw stijl en wensen

Wie bouwt of renoveert kan er niet omheen: isoleren is de boodschap. Dat geldt ook voor je buitenschrijnwerk. Met nieuwe ramen zorg je voor een goed geïsoleerd huis én een lagere energiefactuur. Maar waarop moet je nu precies letten als je nieuwe ramen kiest? Winsol vergemakkelijkt je keuze met deze drie tips.

1. Type raam

Een belangrijk aandachtspunt is het materiaal van je raam. Ga je voor aluminium of voor ramen in pvc? Aluminium ramen zijn erg sterk en passen bij elke woonstijl. Ze staan garant voor een veilige en goed geïsoleerde woning. Pvc-ramen zijn een budgetvriendelijke oplossing en isoleren goed. Zowel met ramen in aluminium als pvc voldoe je gemakkelijk aan de strenge (ver)bouwnormen.

Ook de kleur van je ramen is een belangrijke beslissing. Ga je voor een trendkleur zoals zwart? Of mogen je ramen net opvallen? Bij pvc-ramen heb je keuze uit een folie, lak met naadloze hoeken of een kleuring in de massa. Ga je voor aluminium, dan kan je kiezen uit alle RAL-kleuren in een afwerking naar keuze: mat, blinkend, structuur of metallic. Bovendien krijgen je ramen een Seaside-voorbehandeling, waardoor de lak beter hecht en je ramen hun kleur beter behouden.

Inspiratie nodig? Ontdek jouw favoriete stijl dankzij onze keuzehulp.

2. Beglazing

Ook het glas in je ramen speelt een rol. Met dubbele beglazing zit je al goed, maar je hebt ook beglazing met (akoestisch) isolerende, zonwerende of veiligheidsfuncties. Welke beglazing uiteindelijk het beste bij je woning past, hangt af van de (ver)bouwvoorschriften en jouw wensen. Wil je minder warmte laten ontsnappen? Dan kan je opteren voor drievoudige beglazing. Die isoleert nog beter dan dubbele beglazing. En hoe beter het glas isoleert, hoe beter voor je S-peil.

Glas laat niet alleen licht, maar ook warmte door. Met zonwerende beglazing vermijd je dat je woning in de zomer te snel opwarmt. Draag je veiligheid hoog in het vaandel? Dan is veiligheidsglas een optie. Dat kies je eerst en vooral om je gezin te beschermen vanwege zijn inbraakvertragende eigenschappen. Wie in een drukke straat woont, kan ook kiezen voor akoestisch isolerend glas om geluiden van buitenaf tegen te houden.

3. De final touch

Tot slot heb je verschillende mogelijkheden om je ramen af te werken. Zo kan je kiezen uit een uitgebreid assortiment scharnieren, krukken en trekkers. Wil je graag de zon weren of genieten van meer privacy? Dan kan je opteren voor inbouwrolluiken of -screens die onzichtbaar in je raam weggewerkt worden. Heb je graag een aluminium of pvc schuifraam dat toegang geeft tot je tuin of terras? Kies dan voor een verzonken plaatsing, zodat de overgang van binnen naar buiten vlak is. Lees meer over de mogelijkheden in de Winsol-brochure.

Winter Boost Actie

Op zoek naar ramen die passen bij jouw bouwstijl en wensen? De experts van Winsol geven je graag advies tijdens een bezoek aan een showroom in je buurt. Bovendien geniet je van 16 januari tot en met 26 februari van kortingen op ramen, deuren, rolluiken, garagepoorten en SolarFix-screens op zonne-energie.


Bescherm niet alleen jezelf maar ook je woning tegen de zon!
Bescherm niet alleen jezelf maar ook je woning tegen de zon!

Is het zomer en is er veel zon? Dan spenderen we veel tijd buiten. En daar hoort het nodige smeerwerk bij zodat we niet verbranden. Maar dacht je er al...

Lees meer
Welk materiaal kiezen voor je ramen? Dit zijn de voordelen van aluminium en pvc
Welk materiaal kiezen voor je ramen? Dit zijn de voordelen van aluminium en pvc

Ramen bepalen in grote mate de stijl van je woning. Je gaat dan ook niet over één nacht ijs om de juiste ramen te kiezen. Maar welk materiaal is de beste...

Lees meer
Jouw droomwoning? Die is energiezuinig én mooi!
Jouw droomwoning? Die is energiezuinig én mooi!

Dat onze energie pakken duurder is geworden, hebben we al gevoeld in onze portemonnee. We zijn dan ook met z’n allen op zoek naar manieren om energie te...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie