Welk materiaal kiezen voor je ramen? Dit zijn de voordelen van aluminium en pvc

Ramen bepalen in grote mate de stijl van je woning. Je gaat dan ook niet over één nacht ijs om de juiste ramen te kiezen. Maar welk materiaal is de beste match met jouw woning: aluminium of pvc? Winsol overloopt de voordelen van beide materialen.

Ramen in pvc

Pvc-ramen zijn de meest budgetvriendelijke oplossing voor je buitenschrijnwerk. Ze bieden ook de beste prestaties op vlak van thermische en akoestische isolatie. Dat komt door de lagere warmtegeleiding van pvc. Ook de profielkamers met stilstaande lucht dragen bij aan een betere isolatie. Zo voldoen deze ramen aan de strengste (ver)bouwnormen. Bovendien maken we onze pvc-ramen in eigen productie. Zo kunnen we lange levertermijnen vermijden en nog meer letten op de kwaliteit van je nieuwe ramen.

De tijd dat pvc-ramen enkel bij landelijke woningen pasten, is verleden tijd. Dankzij de verschillende opties matchen ze met alle bouwstijlen: ramen met kleinhoutverdelingen op het glas komen tot hun recht bij pastorijwoningen, terwijl slanke profielen en een sober kleurenpallet voor een elegante uitstraling zorgen bij moderne architectuur. Bekijk hier alle stijlen in pvc.

Aluminium ramen

Ook aluminium ramen voldoen aan de isolatienormen van vandaag én morgen. Aluminium is het materiaal bij uitstek voor grote raampartijen. Het materiaal staat bekend om de ultrasmalle profielen, waardoor deze ramen goed bij moderne bouwstijlen past. Maar ook bij pastorijwoningen of statige panden zoals een herenhuis zijn aluminium ramen met een steellook een evidente keuze. De smalle profielen laten plaats voor meer glas zodat je een zee van daglicht binnenhaalt. Daardoor lijkt de grens tussen binnen en buiten écht te vervagen.

Aluminium ramen zijn verkrijgbaar in een RAL-kleur naar keuze. Maar bij Winsol zorgen we ervoor dat je de meest gekozen lakkleuren zoals zwart, wit en grijs meteen aan een voordeliger tarief kan bestellen. Bovendien krijgen je ramen vóór het lakken nog een Seaside-voorbehandeling, zodat de lak beter hecht en je ramen beter bestand zijn tegen corrosie. Zo gaan je nieuwe ramen nog langer mee!

Tip: Ontdek jouw favoriete stijl dankzij de keuzehulp van Winsol.

Ook energie besparen?

Nieuwe ramen hebben een grote impact op de energieprestaties van je woning. Maar hoeveel bespaar je nu precies op je verwarmingskosten door te kiezen voor isolerende ramen? Bereken het via de energiecalculator van Winsol.

Kom langs voor advies

Twijfel jij nog tussen aluminium en pvc? Kom langs in een showroom in je buurt voor advies. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen bij je keuze. Bovendien geniet je van 16 januari tot en met 26 februari nog van mooie kortingen op ramen, deuren, rolluiken, garagepoorten en SolarFix-screens op zonne-energie.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Met deze buitenoplossingen maak je van je terras een extra woonkamer

Met deze buitenoplossingen maak je van je terras een extra woonkamer

In de zomer wordt je terras een extra leefruimte waar je gezellig buiten kan eten of lekker kan luieren in de zon. Wil je niet alleen in de zomer, maar ook ...

Lees meer

Buiten leven? Met deze oplossingen van Winsol geniet je in elk seizoen van je tuin

Buiten leven? Met deze oplossingen van Winsol geniet je in elk seizoen van je tuin

Hoezo seizoenen? Met de buitenoplossingen van Winsol geniet je het hele jaar door van je tuin en terras. Wil jij ook de stap zetten naar een langer en...

Lees meer

Bescherm niet alleen jezelf maar ook je woning tegen de zon!

Bescherm niet alleen jezelf maar ook je woning tegen de zon!

Is het zomer en is er veel zon? Dan spenderen we veel tijd buiten. En daar hoort het nodige smeerwerk bij zodat we niet verbranden. Maar dacht je er al...

Lees meer

Artikels van onze redactie

 • Zonwerend glas in 5 vragen

  Zonwerend glas in 5 vragen

  Wat is zonwerend glas? Waar heb je het nodig en welke meerkost betekent dit voor jouw (ver)bouwbudget? We vroegen het aan Saint-Gobain Glass.

  Lees meer
 • Condens op buitenkant van je ramen: reden tot paniek?

  Condens op buitenkant van je ramen: reden tot paniek?

  Na een koude nacht kan er condens zitten op de buitenkant van je ramen. Wat is de oorzaak hiervan en is er reden tot ongerustheid?

  Lees meer
 • Bescherm je woning met een zonwering voor buiten: werking, soorten en prijs

  Bescherm je woning met een zonwering voor buiten: werking, soorten en prijs

  Je woning beschermen tegen oververhitting doe je met een zonwering voor buiten. Kies je voor screens, rolluiken of een overkapping? Wij maken je wegwijs!

  Lees meer
 • Hout: eigenschappen, soorten, onderhoud, voor- en nadelen

  Hout: eigenschappen, soorten, onderhoud, voor- en nadelen

  Wat zijn de eigenschappen van hout? Hoe onderhoud je hout? Welke soorten zijn er? Welke houtsoorten zijn geschikt voor welke klus? Wat zijn de voordelen?

  Lees meer

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken