Bescherm niet alleen jezelf maar ook je woning tegen de zon!

Is het zomer en is er veel zon? Dan spenderen we veel tijd buiten. En daar hoort het nodige smeerwerk bij zodat we niet verbranden. Maar dacht je er al eens aan om jezelf op een andere manier te beschermen? En wat met jouw woning, die door het mooie weer opwarmt? Er bestaan gelukkig tal van oplossingen om jezelf én je woning beter tegen de zon te beschermen. Wij lijsten ze voor je op.

1.      Schuil onder een luifel voor de zon

Een goede manier om jezelf te beschermen tegen de zon en haar warmte, is een zonneluifel. Dankzij een professionele bevestiging aan de gevel van je woning, laat je die uitvallen wanner je van een streepje schaduw wil genieten.

Luifels zijn bovendien niet meer wat ze ooit geweest zijn. Zo klappen ze dankzij de windsensor automatisch in bij krachtige wind. En hoef je dus niet meer bang te zijn dat jouw luifel hierdoor naar de vaantjes is. Tegenwoordig kan je ze ook helemaal personaliseren, op maat van jouw woning én van jouw behoeften. Wat dacht je van ledverlichting in de kast of voorlijst? Of waterdichte Bluetooth speakers die je kan integreren. De – voor velen – leukste feature hielden we voor het laatst: je bedient de luifels gewoon vanuit je luie zetel. Bij Winsol zijn ze allemaal gemotoriseerd en uitgerust met afstandsbediening.

2.      Cocoonen onder je terrasoverkapping, het ganse jaar door

Dat een terrasoverkapping je enkel veel genot brengt tijdens de zomer, is ondertussen een lang vervlogen fabel. Dankzij de nieuwste technologieën en toevoegingen geniet je er elk seizoen ben. Zo profiteer je tijdens de zomermaanden niet alleen van wat welgekomen schaduw en verkoeling. Een pergola biedt je tijdens de andere maanden beschutting tegen regen en wind.

Ook hier heb je tal van mogelijkheden. Een eerste belangrijke keuze is uiteraard of je kiest voor een vrijstaand of aanbouwmodel. Daarna ga je over naar wat jij het mooist vindt: een lamellendak of vouwdoek? Of verkies je het nieuwste item uit ons gamma, namelijk het vast houten Cocoon-dak? Je kan het geheel bovendien afwerken met een mooie sfeerwand of extra opties. Niks is onmogelijk!

3.      Hou de warmte buiten met screens

Dan is er nog de kwestie van jouw woning koel te houden op warme zomermaanden. Screens zijn hier een esthetische en duurzame oplossing.

Ze houden maar liefst 85% van de warmte-energie van de zon tegen. Over afkoeling gesproken! Daarnaast verminder je er de inkijk in je woning mee zonder dat je inboet aan lichtinval of je verhindert bent om naar buiten te kijken. En extra handig? Dat is dat je je ramen wagenwijd kan openzetten om je woning af te koelen zonder dat muggen en vliegen je woning binnen kunnen vliegen.

Bij Winsol hebben we bovendien screens met geïntegreerde zonnepanelen. Zo bespaar je nog meer energie!

4.      Een frisse en verduisterde woning met rolluiken

In tegenstelling tot screens, verduisteren rolluiken je woning helemaal. Iets wat zeer handig is want dan kan er echt geen enkel zonnestraaltje in je woning binnen en blijft die lekker fris. Rolluiken bieden echter het extra voordeel dat ze in de winter je woning dan weer extra isoleren. Want hoe goed ze de warmte buitenhouden in de zomer, zo goed houden ze die binnen tijdens de wintermaanden. En ja hoor, ook hier hebben we een variant met geïntegreerde zonnepanelen. Voor elk wat wils.

Ga jij aan de slag met één van deze producten? Da’s geluk hebben! Want van 27 februari 2023 tot 26 maart 2023 geniet je van mooie kortingen op de Winsol zonwering en terrasoverkappingen. Bekijk de actievoorwaarden op winsol.eu


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Met deze buitenoplossingen maak je van je terras een extra woonkamer

Met deze buitenoplossingen maak je van je terras een extra woonkamer

In de zomer wordt je terras een extra leefruimte waar je gezellig buiten kan eten of lekker kan luieren in de zon. Wil je niet alleen in de zomer, maar ook ...

Lees meer

Buiten leven? Met deze oplossingen van Winsol geniet je in elk seizoen van je tuin

Buiten leven? Met deze oplossingen van Winsol geniet je in elk seizoen van je tuin

Hoezo seizoenen? Met de buitenoplossingen van Winsol geniet je het hele jaar door van je tuin en terras. Wil jij ook de stap zetten naar een langer en...

Lees meer

3 tips om nieuwe ramen te kiezen die passen bij jouw stijl en wensen

3 tips om nieuwe ramen te kiezen die passen bij jouw stijl en wensen

Wie bouwt of renoveert kan er niet omheen: isoleren is de boodschap. Dat geldt ook voor je buitenschrijnwerk. Met nieuwe ramen zorg je voor een goed...

Lees meer

Artikels van onze redactie


Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken