Het is vaak mogelijk om heel goede resultaten te halen met opgepompt grondwater. Als u geen of moeilijk toegang heeft tot leidingwater kan een waterput een prima oplossing vormen. Verder kan het voor grootverbruikers veel interessanter zijn om met putwater te werken dan om leidingwater af te nemen.
De werking van put- en grondwaterbehandeling
De eerste stap bij het behandelen van put- en grondwater is een wateranalyse, bij voorkeur door een geaccrediteerd laboratorium. Uit dit onderzoek gaat blijken welke elementen er in het opgepompte water aanwezig zijn. Vaak gaat dit om kalk (calcium en magnesium) en ijzer.
Belangrijk is dat de kwaliteit van het opgepompte water min of meer constant is. Hier komt de diepte van de geboorde put in het spel. Als vuistregel geldt dat een put vanaf 15 meter een waterkwaliteit levert die constant genoeg is om succesvol behandeld te worden.
De EcoWater 4-in-1 grondwaterfilter
De universele compacte totaaloplossing voor grond- en putwater! Dit toestel zorgt voor de verwijdering van hardheid, ijzer, mangaan en ammonium.
De belangrijkste troeven van de 4-in-1:
- De glasvezelversterkte harstank bevat een homogene mengeling van harsen voor ionenuitwisseling en adsorptiematerialen.
- Efficiënte verwijdering tot 99% van de opgeloste deeltjes, onafhankelijk van externe parameters zoals pH.
- Eenvoudige werking door middel van regeneratie met zout.
- Gebruiksvriendelijke besturing.
> Lees alle informatie over grond- en putwaterbehandeling van EcoWater
> Meer details over de EcoWater 4-in-1, de universele oplossing voor grondwater