Kies voor een waterverzachter: verlaag je energieverbruik en geniet langer van je toestellen

Ontkalkt of zacht water is goed voor je portemonnee, voor het milieu én voor jezelf. Een waterverzachter maakt komaf met hard water en laat je dagelijks genieten van alle voordelen die zacht water met zich meebrengt: van een langere levensduur van je apparaten, tot lekkerdere kopjes koffie en een heuse besparing op energie.

Langere levensduur van apparaten

Een waterverzachter filtert magnesium en calcium uit je leidingwater, waardoor kalkaanslag in je huishoudapparaten tot een minimum beperkt wordt. Zacht water stroomt moeiteloos door je leidingen waardoor je apparaten zoals je wasmachine of waterkoker een stuk langer meegaan.

Besparen op energie

Een lagere energierekening? In crisistijd dromen we daar allemaal van. Hard water veroorzaakt meer kalk in je leidingen en op je verwarmingselementen, waardoor het opwarmen van water langer duurt en bijgevolg meer energie verbruikt. Een waterverzachter maakt een einde aan dit probleem en laat je tot ongeveer 15% minder stroom verbruiken.

Heerlijk zuiver kraanwater

Waterverzachters verminderen kalk in je leidingen, en dit heeft een rechtstreekse impact op de smaak van je kraantjeswater. Zo zal niet enkel je vers getapt glaasje water beter smaken, maar ook je koffie en je thee. Wist je trouwens dat leidingwater tot 100 keer goedkoper is dan flessenwater? Je hoeft ook niet langer te zeulen met plastic flessen en er een voorraadplek voor te voorzien.

Minder schoonmaken

Niemand houdt van kalkaanslag op kranen, tegels of de douchekop. Doordat een waterverzachter kalkaanslag vermindert, zal je wekelijks minder moeten schrobben. En dus ook minder geld moeten uitgeven aan schoonmaakmiddelen.

Zachtere kleding

Wanneer je zacht water hebt, zal je merken dat je kleren veel zachter uit de wasmachine komen. Misschien heb je zelfs helemaal geen wasverzachter meer nodig. En minder chemicaliën in het rioolwater, dat is ineens ook goed voor het milieu!

Beter voor je huid en je haar

Hard water laat je huid sneller uitdrogen. Heb je dus last van een gevoelige huid of eczeem, dan ben je des te meer gebaat bij een waterverzachter. En ook de impact op je haar is niet te onderschatten. Wanneer je doucht met zacht water, zal je haar automatisch zachter aanvoelen.

Slimme toestellen

Uit onderzoek blijkt dat een gemiddeld gezin jaarlijks zo’n 650 euro kan besparen door het gebruik van een waterverzachter. Een investering die de moeite loont dus!

De waterverzachters van EcoWater zijn niet zomaar de eerste de beste toestellen. Deze slimme apparaten bevatten elektronica die je waterverbruik in kaart brengen en je ontharder op basis daarvan aansturen. Je bedient de intelligent volumetrische waterverzachter van EcoWater vanop afstand (met wifiverbinding) en ontdekt met één blik op je beveiligd dashboard alles over de status van je ontharder. Een plots overmatig verbruik of doorlopende waterstroom? Dankzij de handige app krijg je onmiddellijk een systeemmelding. Zo ben je altijd snel en goed geïnformeerd.

Overtuigd? Neem dan een kijkje op de website van EcoWater of vraag vrijblijvend een offerte.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Last van kalk? Investeer in een slimme waterverzachter

Last van kalk? Investeer in een slimme waterverzachter

Geld én energie besparen, toestellen die langer meegaan, de smaak van lekker kraantjeswater en zo veel meer. Maak voorgoed komaf met hard water en...

Lees meer

EcoWater Central Water Filter

EcoWater Central Water Filter

Met een EcoWater Centrale Water Filter of CWF beschikt u steeds over zuiver, lekker drinkwater, uit elke kraan van uw huis.

Lees meer

Omgekeerde osmose - kristalhelder water binnen handbereik!

Omgekeerde osmose - kristalhelder water binnen handbereik!

Dankzij ons systeem van omgekeerde osmose, beschikt u steeds over drinkwater van een kwaliteit die vaak hoger is dan flessenwater, aan een lagere kost!

Lees meer

Artikels van onze redactie

  • Hoe snel heb je een waterontharder terugverdiend? En wat zijn de voordelen?

    Hoe snel heb je een waterontharder terugverdiend? En wat zijn de voordelen?

    Kalkaanslag in je leidingen, koffiezetapparaat, wasmachine of vaatwasser kosten een flinke duit. Maar waarom is kalk zo schadelijk? En hoe verhinder je het?

    Lees meer

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken