Last van kalk? Investeer in een slimme waterverzachter

Geld én energie besparen, toestellen die langer meegaan, de smaak van lekker kraantjeswater en zo veel meer. Maak voorgoed komaf met hard water en leidingen met kalkaanslag en geniet van alle voordelen van een waterverzachter.

Verminder je energieverbruik

Een gemiddeld gezin spendeert best wat geld aan warm water. Dat komt vooral door leidingen die vol kalkresten zitten en meer tijd nodig hebben om warm te worden. Gebruik je een waterverzachter, dan kan je een hoop besparen op zo’n onnodig energieverbruik. Een waterverzachter gaat namelijk kalkaanslag in je toestellen en leidingen tegen.

Bespaar tot wel 650 euro per jaar

Uit onderzoek blijkt dat een gemiddeld Belgisch gezin tot 650 euro per jaar kan besparen door een waterverzachter te gebruiken. Dat betekent dat je je investering dus al in minder dan 5 jaar kan terugverdienen. Benieuwd hoe je die besparing kan realiseren? Dankzij een waterverzachter bespaar je o.a. op energie, verleng je de levensduur van je toestellen, verbruik je minder zeep en detergenten en gaat je kledij langer mee.

Geniet van een langere levensduur van je toestellen

Iedereen kent het wel: kalkaanslag in je toestellen. Hard water is vaak de boosdoener. Doordat kalk zich vastzet op je machines en in je leidingen, zullen ze sneller verslijten. Dankzij een waterverzachter zal je je elektrische boiler, gasketel, wasmachine of waterkoker minder intensief moeten onderhouden en kunnen genieten van een langere levensduur.

Ervaar de zuivere smaak van gefilterd kraantjeswater

Gefilterd kraantjeswater brengt tal van voordelen met zich mee. Om te beginnen is het gezond én lekker. Bovendien is het drinken van kraantjeswater ook erg praktisch: je hoeft geen plastic flessen meer in huis te halen. Dat is niet enkel goedkoper, maar je verkleint er ook je ecologische voetafdruk mee.

Slim beheer

Heb je interesse in een waterverzachter maar wil je niet zomaar ‘een’ waterverzachter? Dan zit je goed bij EcoWater. Zij bieden intelligente volumetrische waterverzachters aan. De elektronica in deze slimme toestellen stuurt je ontharder aan op basis van je verbruik. Je bedient je toestel vanop afstand (met wifiverbinding) en met slechts één blik op je beveiligde dashboard ontdek je alles over de status van je verzachter. Daarnaast stuurt je toestel waarschuwingen via sms of e-mail in geval van plotselinge toenames in je waterverbruik.

Meer weten

Ook genieten van de voordelen van een waterverzachter? Neem dan een kijkje op de website of breng een bezoek aan één van de toonzalen van EcoWater in Olen of Wetteren. Heb je vragen of wil je gericht advies? Bij EcoWater staat er steeds iemand voor je klaar.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Kies voor een waterverzachter: verlaag je energieverbruik en geniet langer van je toestellen

Kies voor een waterverzachter: verlaag je energieverbruik en geniet langer van je toestellen

Ontkalkt of zacht water is goed voor je portemonnee, voor het milieu én voor jezelf. Een waterverzachter maakt komaf met hard water en laat je dagelijks...

Lees meer

EcoWater Central Water Filter

EcoWater Central Water Filter

Met een EcoWater Centrale Water Filter of CWF beschikt u steeds over zuiver, lekker drinkwater, uit elke kraan van uw huis.

Lees meer

Omgekeerde osmose - kristalhelder water binnen handbereik!

Omgekeerde osmose - kristalhelder water binnen handbereik!

Dankzij ons systeem van omgekeerde osmose, beschikt u steeds over drinkwater van een kwaliteit die vaak hoger is dan flessenwater, aan een lagere kost!

Lees meer

Artikels van onze redactie

 • Hoeveel kan je met een regenwaterput besparen?

  Hoeveel kan je met een regenwaterput besparen?

  Zo’n 50 procent van je totale waterverbruik kan je perfect opvangen met regenwater. Met een regenwaterput sla je bovendien drie vliegen in één klap.

  Lees meer
 • Hoe snel heb je een waterontharder terugverdiend? En wat zijn de voordelen?

  Hoe snel heb je een waterontharder terugverdiend? En wat zijn de voordelen?

  Kalkaanslag in je leidingen, koffiezetapparaat, wasmachine of vaatwasser kosten een flinke duit. Maar waarom is kalk zo schadelijk? En hoe verhinder je het?

  Lees meer
 • Prijs kraantjeswater is goedkoper dan je denkt

  Prijs kraantjeswater is goedkoper dan je denkt

  Een jaar lang 1,5 liter kraantjeswater per dag drinken? De Watergroep berekende hoeveel dat kost. En die prijs ligt een pak lager dan je denkt!

  Lees meer
 • Neem letterlijk een regendouche

  Neem letterlijk een regendouche

  Regenwater kan je gebruiken voor een aantal huishoudelijke taken, maar om te douchen is het nog niet toegestaan. Toch kan het. Maar loont het de moeite?

  Lees meer

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken