Lekken herstellen zonder breekwerk

Lekken kosten handenvol geld. De watermeter die blijft lopen, het drukverlies in de installatie, vocht en schimmels in de muren… In het ergste geval komt een huis blank te staan door een fatale breuk in het verouderde leidingnet. Bij lekken in leidingen is snel ingrijpen de boodschap! Stel een herstelling dus niet uit!

Eerst een lekdetectie?

Sommige lekken zijn gemakkelijk te vinden, aan de kraan of de toiletspoelbak, bijvoorbeeld. Ondergronds zijn ze moeilijker op te sporen. Daarvoor gebruiken we speciale technieken en apparatuur:

  • Met een endoscoop - een kleine, wendbare camera dat verboden is met een beeldscherm – kijken we in de leiding om de oorzaak van het lek te achterhalen.
  • Bij een thermografisch onderzoek brengt een infraroodcamera de temperatuurverschillen in beeld. Wanneer er geen lekken zijn, worden de warmwaterleidingen duidelijk afgebeeld. Is er een lek? Dan is de weergave van het leidingnetwerk veel onduidelijker doordat de warmte uit de leidingen wegvloeit en zich in de muur of vloer verspreidt.
  • Is een akoestisch onderzoek aangewezen? Hiervoor gebruiken we een stethoscoop die het geruis in de muur analyseert. Op plaatsen waar er geen lek is, klinkt het geruis anders dan op de plaats waar een lek is ontstaan. Een tweede techniek bestaat uit ultrasone waarnemingen. Met een zender en een ontvanger lokaliseren we het geluid dat het lek produceert.
  • Een vochtmeting geeft ons indicaties over de plaats van het lek op basis van oppervlakte- en dieptemetingen.
  • Tijdens een rookgasdetectie wordt traceergas in de leidingen geblazen om het lek te bepalen.

Lokale herstelling of integrale renovatie?

Vaak zijn leidingen ingewerkt in vloeren en muren waardoor ze niet toegankelijk zijn zonder breekwerk. Bij een lokale lekherstelling hoeft het hele leidingnet niet onder handen genomen te worden. We behandelen enkel de plaats waar het lek zich bevindt. Gericht, nauwkeuring, snel, goedkoop en zonder breekwerk.

Zijn er verschillende lekken aanwezig? Dan raden we altijd aan om het volledige leidingnetwerk te behandelen. Op enkele dagen tijd zijn alle leidingen vernieuwd, zonder schade of breekwerk.

4 stappen

Een lekherstelling met e-Pipe gebeurt in 4 stappen:

  • Detecteren: Met speciale apparatuur maken we een gedetailleerd schema van je leidingen en brengen we de schade, barsten en lekken in beeld.
  • Drogen: Persluchtslangen stuwen warme, gefilterde lucht door je leidingen om ze te drogen.
  • Reinigen: Een mengeling van lucht en zand verwijdert de afzettingen en maakt de leiding klaar voor de beschermingslaag.
  • Beschermen: De coating van epoxyhars die we op de binnenwand van de leiding aanbrengen, dicht alle minuscule lekken van oude leidingen. Daardoor verdwijnt ook meteen de kans op nieuwe lekken.

Goed om te weten

  • Al het vuil verdwijnt rechtstreeks in onze stofzuiger;
  • Onder onze machines leggen we een speciale bedekking om de vloeren te beschermen;
  • Zowel metalen als niet-metalen toevoer- en afvoerleidingen kunnen met e-Pipe behandeld worden.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte
Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Een lek? Laat uw waterleiding herstellen zonder breekwerk!

Een lek? Laat uw waterleiding herstellen zonder breekwerk!

Een lekkende waterleiding zorgt voor heel wat kopzorgen: verspild water en geld, waterschade aan muren, vloeren en plafonds, schimmelvorming, risico’s op...

Lees meer

Waterellende in huis: oorzaken en oplossingen

Waterellende in huis: oorzaken en oplossingen

Talrijke woningen vertonen vochtproblemen. De pleisterwerken worden aangetast, de verf begint te schilferen. Vaak ontstaat er ook geurhinder in de woning....

Lees meer

Leidingrenovatie zonder breken in appartementsgebouwen

Leidingrenovatie zonder breken in appartementsgebouwen

Hoe ouder het gebouw, hoe meer kans op problemen met de sanitaire leidingen. Is er te weinig druk is op het water? Komt er bruin water uit de kranen? Of...

Lees meer

e-Pipe Benelux

e-Pipe Benelux

056 520 220

Artikels van onze redactie

  • Heb jij al een digitale watermeter?

    Heb jij al een digitale watermeter?

    80% van de Vlaamse gezinnen zou dit jaar een digitale watermeter hebben. Maar is dat al het geval? We vroegen het aan Alain T’Syen van waterbedrijf Pidpa.

    Lees meer

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken