Een lek? Laat uw waterleiding herstellen zonder breekwerk!

Een lekkende waterleiding zorgt voor heel wat kopzorgen: verspild water en geld, waterschade aan muren, vloeren en plafonds, schimmelvorming, risico’s op kortsluiting als het water in contact komt met bedrading…Laat de situatie niet escaleren, want waterproblemen gaan nooit vanzelf weg!

Traditionele lekherstelling vs e-Pipe

Een voor de hand liggende oplossing bij een lek: de vloeren en muren openbreken en de beschadigde buizen vervangen. Vermijdt u liever breekwerk, stof en vuil? Kies dan voor de leidingrenovatietechnieken van e-Pipe. Dit systeem reinigt en herstelt sanitaire leidingen zonder schade aan te richten aan het gebouw. Zo blijft de hinder beperkt.

Hoe renoveren we uw drinkwaterleiding?

Het procedé is eenvoudig. Eerst detecteren we de lekken en brengen ze in kaart. Daarna worden de leidingen met perslucht gedroogd. Als de binnenkant van de buis kurkdroog is, starten we met de reiniging door de leidingen te zandstralen met een aluminiumkorrel. Tenslotte beschermen we de interne buiswand met een coating van epoxy die alle lekken dicht. Bij een doorsneewoning zijn de werken na 2 à 3 dagen achter de rug.

Over de samenstelling van de epoxy hoeft u zich geen zorgen te maken! In België moeten materialen en technieken bestemd voor drinkwatertoepassingen door Belgaqua gekeurd worden. De technische analyses uitgevoerd door Belgaqua hebben als doel het gevaar van verontreiniging in het openbaar net en de binneninstallatie tegen te gaan. De epoxy die e-Pipe gebruikt heeft keuringsattesten die zowel door Belgaqua als internationale keuringsorganismen werden afgeleverd. U kan dus onbezorgd water drinken uit uw vernieuwde leidingen.

Wat met afvoerleidingen?

De renovatie van een afvoerleiding begint met een cameraonderzoek om een gedetailleerd beeld van de toestand van de leidingen te krijgen. Corrosie, boomwortels, barsten en lekken worden nauwgezet in kaart gebracht. Dan volgt de reinigingsfase waarbij alle vuil en afzettingen verwijderd of weggefreesd worden. Tenslotte brengen we een soort kous, doordrenkt met epoxy, in de buis aan. Een tubevormige ballon wordt in de leiding opgeblazen om alles op zijn plaats te houden. Als de kous droog is, verwijderen we de ballon. Meestal is uw afvoerleiding na anderhalve à twee dagen hersteld.

Vrijblijvende offerte

Elke leidingrenovatie start met een grondige analyse van de oorzaak van het probleem. Dat is de taak van onze projectleiders. Tijdens het diagnosebezoek, analyseren ze het leidingnet, overlopen ze de mogelijke oplossingen en maken ze een vrijblijvende offerte op.

Een waterdichte garantie

Epoxy is een duurzaam materiaal dat bij normaal gebruik bijna niet verslijt. Daarom biedt e-Pipe u vol vertrouwen een garantie tot 25 jaar op de behandeling van drinkwaterleidingen en 10 jaar op afvoerleidingen. Na één keer renoveren bent u een heel leven gerust.

Meer weten? Surf naar www.epipe.be of stuur een e-mail naar info@epipe.be .


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Waterellende in huis: oorzaken en oplossingen

Waterellende in huis: oorzaken en oplossingen

Talrijke woningen vertonen vochtproblemen. De pleisterwerken worden aangetast, de verf begint te schilferen. Vaak ontstaat er ook geurhinder in de woning....

Lees meer

Leidingrenovatie zonder breken in appartementsgebouwen

Leidingrenovatie zonder breken in appartementsgebouwen

Hoe ouder het gebouw, hoe meer kans op problemen met de sanitaire leidingen. Is er te weinig druk is op het water? Komt er bruin water uit de kranen? Of...

Lees meer

Renovatie van afvoerleidingen zonder breekwerk

Renovatie van afvoerleidingen zonder breekwerk

Heb je hardnekkige geurhinder in je woning? Werden je afvoerbuizen beschadigd tijdens werkzaamheden? Heb je lekken of vertoont je riolering slijtage? Dan...

Lees meer

e-Pipe Benelux

e-Pipe Benelux

056 520 220

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken