Nieuwe warmtepompboiler ELENSIO : voor nóg ecologischer warm water en minimaal energieverbruik

Op zoek naar een duurzaam alternatief voor een elektrische boiler? Maak dan kennis met de nieuwe thermodynamische warmtepompboiler ELENSIO van De Dietrich. Dankzij de werking op omgevings- of buitenlucht én de combinatie met zonnepanelen kan jij maximaal besparen op je energieverbruik!

Wat is een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler werkt volgens het principe van een warmtepomp en verwarmt je water voor sanitair gebruik met gratis warmte uit de lucht en elektriciteit. Het grote voordeel van een warmtepompboiler ten opzichte van een elektrische boiler is dat hij tot 4 keer energiezuiniger is én werkt zonder CO2-uitstoot. Hij is met andere woorden het ideale alternatief voor elektrische waterverwarmers en waterverwarmingssystemen op gas of stookolie.

Warm water in overvloed

Ongeveer 15% van ons energieverbruik gaat naar de productie van warm water voor sanitair gebruik. Een energiezuinige warmwaterbereider als een warmtepompboiler kan je dus flink wat doen besparen. Daarnaast wil je niet inboeten aan comfort. Met de ELENSIO warmtepompboiler van De Dietrich hoef je je geen zorgen te maken. Je geniet van sanitair warm water in overvloed: de boiler heeft een capaciteit van 200 tot 250 liter warm water. Genoeg voor het hele gezin! Via de warmtepomp kan het sanitair water opgewarmd worden tot 65°C. Een elektrische weerstand van 1800 W is ingebouwd om de warmtepomp te ondersteunen wanneer er onvoldoende energie uit de lucht kan gehaald worden bij lage luchttemperaturen.

Smart Grid Ready

Aangezien een warmtepompboiler werkt op gratis omgevingswarmte en stroom, is de combinatie met zonnepanelen erg opportuun. De ELENSIO warmtepompboiler is Smart Grid Ready. Dit betekent dat hij gekoppeld kan worden aan de elektriciteitsproductie van fotovoltaïsche zonnepanelen en er dus een mogelijkheid is tot thermische opslag. Je kan zo je via je zonnepanelen opgewekte stroom inzetten om je water nog ecologischer te verwarmen. Volledig gratis en hernieuwbaar. Zo verlaag je je energiefactuur en verhoog je je zelfverbruik. Een win-win!

Combineer met thermische zonnecollectoren

De ELENSIO warmtepompboilermodellen versie 200 H en 250 H zijn voorzien van een warmtewisselaar waarop thermische zonnecollectoren kunnen worden aangesloten. Zo maak je van je warmtepompboiler ook een thermische zonneboiler waarmee je op jaarbasis tot 60% van je behoefte aan warm water kan dekken! Een andere mogelijkheid met dit model is de warmtewisselaar aansluiten op je bestaande verwarmingsketel. Zo gebeurt de naverwarming via de ketel in plaats van via de ingebouwde weerstand.

Compact en uiterst stil

Omdat een warmtepompboiler warmte aan de omgeving of buitenlucht onttrekt, is het ideaal om hem te plaatsen in ruimtes met veel restwarmte. Denk maar aan de was- of strijkplaats of een onverwarmde ruimte zoals de garage, berging of kelder. Door zijn beperkte hoogte en compactheid is hij bovendien erg makkelijk te installeren. De Elensio warmtepompboiler heeft een geluidsniveau van slechts 35,2 dB(A). Dit is één van de laagste waarden en zorgt ervoor dat de boiler een discreet geheel vormt met de rest van je ruimte.

Milieuvriendelijk

ELENSIO is één van de meest milieuvriendelijke toestellen op de markt, dankzij natuurlijk koelmiddel propaan R290 (GWP 3). Deze lage GWP (Global Warming Potential)-waarde drukt de beperkte milieu-impact uit. Bovendien is de verpakking van de boiler gemaakt van 100% gerecycleerd karton.

Afspraak maken?

Meer leren over duurzaam wonen? Maak een afspraak in één van de 8 Big Blue points van Van Marcke. Je krijgt er gepast advies over welke warmtepompboiler het meest geschikt is voor jouw woon- en gezinssituatie. Zo kan je besparen op warm water, met de hoogste energiewinst, zonder comfortverlies.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Zoek een installateur voor uw verwarmingsinstallatie

Zoek een installateur voor uw verwarmingsinstallatie

Je wilt een nieuwe installatie plaatsen of je oude installatie renoveren? Dan is het belangrijk dat jouw verwarmingssysteem steeds correct en vakkundig...

Lees meer

Essencio: Een maximum aan stookolie prestaties aan de beste prijs.

Essencio: Een maximum aan stookolie prestaties aan de beste prijs.

Top prestatie, ideaal voor renovatie Essencio staat voor een nieuwe generatie stookolieketels met gewaarborgde energie-efficiëntie. De ketels garanderen...

Lees meer

Kaliko: lucht als bron van warm water. Boost uw besparingen en sanitair comfort

Kaliko: lucht als bron van warm water. Boost uw besparingen en sanitair comfort

Lucht als born van welzijn, dat moet Kaliko zijn! De nieuwe warmtepompboiler Kaliko haalt energie uit de omgevingslucht om uw sanitair warm water op te...

Lees meer

Artikels van onze redactie


Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken