Je warmtepomp onderhouden doe je zo!

Beschik je al over een warmtepomp of plan je er een aan te schaffen? Om een optimaal rendement te halen uit je warmtepomp, doe je er goed aan ze regelmatig te onderhouden. Want zo zorg je voor een langere levensduur van je investering. Hoe je ze het best onderhoudt, ontdek je hier.

Waarom kiezen voor een warmtepomp?

Een warmtepomp van Mitsubishi Electric is een slimme keuze. Want naast het verwarmen van je woning kan je er ook sanitair warm water mee bekomen én je woning afkoelen of ventileren. Zo geniet je het hele jaar door van een aangenaam binnenklimaat. Een warmtepomp is daarnaast milieuvriendelijk, zuinig in gebruik en vereist weinig onderhoud. En mits een goed onderhoud, verleng je de levensduur van je pomp.

Wat houdt een onderhoudsbeurt van je warmtepomp in?

Net zoals je wagen, heeft een warmtepomp van tijd tot stond een goede onderhoudsbeurt nodig. Zo haal je er zoveel mogelijk rendement uit én verleng je de levensduur van je pomp.

We gaan hier in op het onderhoud van een lucht-waterwarmtepomp, die voorzien is van een koeltechnisch en een hydraulisch circuit.

  • Koeltechnisch circuit: De lucht-waterwarmtepompen van Mitsubishi Electric bevatten standaard weinig koudemiddel. Hierdoor is een jaarlijkse controle in principe niet nodig. Het onderhoud is verplicht van zodra het systeem een bepaalde hoeveelheid aan koudemiddel bevat.

  • Hydraulisch circuit: Dit circuit van je warmtepomp vereist evenveel onderhoud als een klassieke verwarmingsketel, waarbij de filters gereinigd worden en de waterdruk en de algemene toestand gecontroleerd worden. Een jaarlijkse of tweejaarlijkse controle door een expert is aangeraden.

  • Buitenunit: Net zoals voor het koeltechnisch circuit, is ook voor de buitenunit(s) van je warmtepomp een jaarlijks onderhoud niet verplicht. Wat je zelf kan doen om de unit(s) te onderhouden? Maak de toestellen regelmatig proper en houd ze vrij van klimop of bladeren.

Besteed het onderhoud van je warmtepomp uit aan opgeleide en ervaren experts

Het onderhoud van je warmtepomp besteed je – net zoals voor je klassieke ketel – het best uit aan een ervaren expert. De installateurs van Mitsubishi Electric helpen je graag met het onderhoud van jouw pomp. Door de gratis opleidingen die Mitsubishi Electric hun installateurs aanbiedt, zijn ze steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends in de warmtepompsector. Je mag dus op je twee oren slapen: het onderhoud van jouw warmtepomp is voor hen een koud kunstje!

Onderhoud inplannen

Contacteer de experts van Mitsubishi Electric voor een onderhoud van jouw pomp. Idealiter laat je de controle jaarlijks of tweejaarlijks uitvoeren. Vraag je technieker gerust om jou jaarlijks te contacteren, zo hoef jij niet meer zelf te denken aan de controle. Nog zo handig!

Superfan?

Mitsubishi Electric pakt uit met een grootse ‘Superfan’-campagne, waarbij de vakman, als superfan van warmtepompen, centraal in beeld komt. Ben jij ook fan van warmtepompen? Haal dan kwaliteit in huis en kies voor een warmtepomp van Mitsubishi Electric. Kijk voor meer info op www.warmtepomp.be.


Wat kan een lucht/lucht warmtepomp mij bieden?
Wat kan een lucht/lucht warmtepomp mij bieden?

De lucht/lucht warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en brengt die naar binnen. Deze toestellen verwarmen uw woning, maar de meeste lucht/lucht...

Lees meer
Hoe werkt een warmtepomp?
Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt de energie die in de grond, het water of de buitenlucht zit om werk- of leefruimtes te verwarmen en sanitair warm water te...

Lees meer
Ken je de Europese Ecodesign richtlijn of kortweg ErP-richtlijn al?
Ken je de Europese Ecodesign richtlijn of kortweg ErP-richtlijn al?

Deze richtlijn zal ons dagelijks leven en energieverbruik in de gehele EU veranderen. Je kent vast wel het verbod op klassieke gloeilampen en de vervanging ...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie