Zelf je woning (ver)bouwen? Je steekt er nog wat van op

De zelfbouwsector is aan een flinke opmars bezig. Het lage kostenplaatje van een zelfbouwpakket zit daar natuurlijk voor iets tussen, maar is niet de enige reden: je woning (ver)bouwen is een uitdagende en leerrijke ervaring. Meer en meer verbouwers zonder technische ervaring wagen zich aan dit avontuur. Ben jij klaar om in hun voetsporen te treden?

Belangrijkste tip: geloof in jezelf

Zelf je verwarming, ventilatie, sanitaire en/of elektriciteitsvoorziening plaatsen? Dat is een ander paar mouwen dan snel een stoel of kast van Ikea in elkaar steken. Maar met de service en ondersteuning die zelfbouwspecialist Easykit je biedt, is die opdracht al een pak eenvoudiger. Hun grootste tip? Geloof in jezelf: jij bent degene die de techniek installeert, weliswaar met ondersteuning. Twijfel je toch? Geloof dan je kameraad of collega die het wel al voor elkaar kreeg. Zo zie je maar: je hoeft geen geboren vakman te zijn om fier op je prestatie terug te kijken.

Bespaar én leer bij

Zelf je eerste woning bouwen of grondige renovatiewerken uitvoeren bespaart je zowat 50 procent van de normale kostprijs: een flinke duit! Zeker als je pas op eigen benen staat, kan je dat extra budget goed gebruiken. Maar dat is niet het enige voordeel: je leert ook een pak bij. Misschien komt die kennis je nog van pas, als je ooit een andere woning (ver)bouwt. En anders kan je er de volgende generatie wel mee helpen. Het is bovendien eens wat anders dan gaan sporten of naar de tv staren. Bij Easykit steek je dus niet alleen wat op, je spaart er heel wat mee uit. Van welke hobby kan je dat nog zeggen? Slim zelf bouwen? Iedereen kan het

“Had ik op voorhand geweten dat dat zo eenvoudig was…”: de medewerkers van Easykit horen het wel vaker. Een slim zelfbouwpakket dient net om het je makkelijker te maken. Bovendien sta je er nooit alleen voor. Easykit begeleidt je gedurende het hele proces. Je persoonlijke Easykitcoach volgt je project op, een vakman biedt je hulp op de werf en achteraf worden eindcontroles, onderhoudswerken en eventuele herstellingen uitgevoerd. Je doet dus alles zelf, terwijl je van de professionele ondersteuning van Easykit geniet. Van service gesproken!

In je eigen ritme

Het leuke aan zelf je verwarming, ventilatie, elektriciteits- of sanitaire installatie plaatsen, is dat je het tussendoor kan doen terwijl je je focus op grotere werken legt. Tijdens een weekend of op een paar doordeweekse vrije avonden kan je al bergen werk verzetten. Je hoeft bovendien niet op de aannemer te wachten om voorbereidingen te treffen voor de volgende stap. Zo beheer je zelf je agenda en kan je een pak vlotter en flexibeler te werk gaan.

Wil je weten hoeveel je kan besparen op je (ver)bouwproject?

Bereken zelf je budget op www.easykit.be/bereken-je-budget.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Installeer je warmtepomp zelf en bespaar tot 50%

Installeer je warmtepomp zelf en bespaar tot 50%

Een warmtepomp is niet enkel milieu- maar ook budgetvriendelijk. Zeker wanneer je ze zelf installeert. Wil jij je woning of sanitair water ook verwarmen...

Lees meer

Een airco plaatsen? Stel de installatie niet uit tot de zomer!

Een airco plaatsen? Stel de installatie niet uit tot de zomer!

Heb jij de afgelopen zomers ook liggen puffen door de hitte binnenshuis? Wacht dan dit jaar niet tot de zomer voor het plaatsen van een airco. Met de...

Lees meer

Wat zijn de voordelen van een ventilatiesysteem D?

Wat zijn de voordelen van een ventilatiesysteem D?

Een ventilatiesysteem D is een type mechanische ventilatie dat zorgt voor een constante en gecontroleerde luchtstroom in een gebouw. Dit type systeem heeft ...

Lees meer

Artikels van onze redactie

 • Gerdine is aan laatste afwerking toe: “Sta zelf versteld van de ruimte in mijn tiny house”

  Gerdine is aan laatste afwerking toe: “Sta zelf versteld van de ruimte in mijn tiny house”

  In augustus 2020 begon Gerdine Vermeer met de bouw van haar tiny house. Nu is ze aan de laatste details toe. Tijd om eens binnen te kijken in het huisje!

  Lees meer
 • Van oud rijhuis tot duurzame droomwoning (deel 2): hoe vorderen Albert en David?

  Van oud rijhuis tot duurzame droomwoning (deel 2): hoe vorderen Albert en David?

  Livios volgt het renovatieavontuur van Albert en David op de voet. In aflevering 2 focussen we op de ingrijpende ruwbouwwerken en hun verbouwbudget.

  Lees meer
 • Een cascowoning kopen: expert legt uit hoeveel je ermee kan besparen

  Een cascowoning kopen: expert legt uit hoeveel je ermee kan besparen

  Wat is kopen in casco precies? En wanneer is het een goed idee? We vroegen het aan vastgoedspecialist Johan Krijgsman, CEO van ERA.

  Lees meer
 • Zelfbouwpakket voor de fundering van je nieuwbouw

  Zelfbouwpakket voor de fundering van je nieuwbouw

  Met JACKODUR Atlas van JACKON Insulation kan je zelf de fundering plaatsen en de vloerplaat meteen van de nodige isolatie voorzien.

  Lees meer

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken