Al eens aan gedacht om zelf je ventilatiesysteem te plaatsen?

Jaarlijks plaatsen meer dan 4500 slimme zelfbouwers hun technieken met onze Easykit zelfbouwoplossingen.
Ze besparen zo meer dan 50%! Al eens aan gedacht om zelf ook je ventilatie, verwarming, elektriciteit of sanitaire installatie te plaatsen?

 1. Welke materialen heb ik nodig? 
  Je moet niet wakker liggen over welke materialen je nodig hebt. Eén van onze 60 zelfbouwspecialisten (onze gekende zelfbouwcoaches) overlopen samen het plan van je woning. We bespreken op het plan waar je het toestel en de ventielen wenst. Berekenen de debieten en tekenen daarna een grondig legplan van je leidingen. Hierna stellen we een pakket op maat samen met al de materialen die je nodig hebt. Je hoeft dus zelf niets op te zoeken of uit te rekenen. Deze studie is zelfs gratis, je kan er heel wat van bijleren!

 2. Hoe begin ik aan de installatie?
  Je krijgt een legplan op maat van je woning, een duidelijk instructieboek, installatievideo's en je kan één van onze zelfbouwcursussen komen volgen. Dat is alvast een goed begin! Tijdens de installatie kan je rekenen op de support van je eigen zelfbouwcoach, deze persoon kent je plan en is volledig op de hoogte van je installatie.

 3. Wat als alles klaar is?
  Is je installatie klaar, goed bezig! Een Easykit vakman komt nu bij je langs om je werk te controleren, je toestel verder aan te sluiten en alles grondig af te regelen.

 4. Is Easykit ook onze ventilatieverslaggever?
  Absoluut! Wij zijn een erkend ventilatieverslaggever. We doen de voorstudie, berekeningen, maken de plannen, starten de installatie voor je op én zorgen voor het eindrapport. Je hebt dus géén extra kosten voor een extern ventilatieverslaggever.

 5. Kan ik dan nog wel besparen met zoveel service en support?
  Dit is net het mooie van onze slimme zelfbouw. Omdat we jaarlijks zoveel zelfbouwers voorzien van materialen, kunnen we onze materialen aan groothandelsprijzen leveren. Je krijgt dus A-merken aan de scherpste prijzen. De eenvoudige werken die je zelf doet, die spaar je ook uit. Zo kan je tot 50% besparen maar niet op kwaliteit en service!  Na de werken kan je zelfs blijven rekenen op onze service, voor een onderhoud of eventuele herstelling.

 6. Leuk concept, waar kan ik jullie vinden?
  We hebben 12 toonzalen in Vlaanderen. Je bent er meer dan welkom voor een gratis studie en offerte. Voor de eenvoud maak je best een afspraak. Je Easykit zelfbouwcoach neemt dan de tijd om naar je wensen te luisteren en een gratis studie van je project te maken. We hebben duurzame oplossingen voor al de verschillende technieken. Nog geen plan van je woning? Gebruik onze eenvoudige online tool om alvast een voorlopige raming van je droomwoning te krijgen.

--> Onze toonzalen

--> Onze instructievideo's


De beste manier om een pak te besparen op je (ver)bouwproject?
De beste manier om een pak te besparen op je (ver)bouwproject?

Hoezo de jeugd heeft twee linkerhanden? Steeds meer (ver)bouwende jongeren bewijzen het tegendeel. Onze zelfbouwpakketten en -cursussen zijn populairder...

Lees meer
Je eigen woondroom realiseren? Met deze tips bespaar je op je bouwbudget
Je eigen woondroom realiseren? Met deze tips bespaar je op je bouwbudget

Voor jonge twintigers en dertigers is bouwen de laatste jaren minder vanzelfsprekend: de grondstofprijzen stijgen, vakmensen worden duurder en je wordt...

Lees meer
Betaalbaar verbouwen: door zelf je technieken te installeren, bespaar je meer dan 50%
Betaalbaar verbouwen: door zelf je technieken te installeren, bespaar je meer dan 50%

Heb je pas een woning gekocht om te renoveren? Of wil je met de hoge energieprijzen je woning energiezuiniger maken, maar schrikken de dure aankoopprijzen...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

 • Deze winter meer kans op schimmel en vochtproblemen in huis
  Deze winter meer kans op schimmel en vochtproblemen in huis

  Experts vrezen een heuse schimmelgolf deze winter. We leggen uit hoe dat komt en wat je ertegen kan doen.

  Lees meer
 • Geen isolatie zonder ventilatie
  Geen isolatie zonder ventilatie

  Iedereen wil graag een energiezuinige en duurzame woning. Duurzaam ventileren hoort daar ook bij, zeker in een goed geïsoleerde woning. Wat houdt dat in?

  Lees meer
 • Slim ontwerp: maak je woning bestand tegen koude en oververhitting
  Slim ontwerp: maak je woning bestand tegen koude en oververhitting

  2022 was een van de warmste en droogste jaren ooit. Hoe kunnen we onze woningen tegen hittegolven en extreme temperaturen beschermen?

  Lees meer
 • 5 tips voor een gezonde woning in de winter
  5 tips voor een gezonde woning in de winter

  Gezonde lucht in je woning is het hele jaar door een belangrijk aandachtspunt. Alleen is dat in de winter moeilijker dan in de rest van het jaar.

  Lees meer