Bespaar tot 1.235 euro op je energiefactuur met een warmtepompboiler

Aangezien een warmtepompboiler tot 75% minder energie verbruikt dan een klassieke elektrische boiler, kan je met een warmtepompboiler je sanitair warm water maar liefst drie keer goedkoper verwarmen. Zo bespaar je, afhankelijk van je gezinsgrootte en verbruikspatroon, ca. € 1235 per jaar.

Om je warmtecomfort onder alle weersomstandigheden te kunnen garanderen, stelt Easykit de Atlantic Explorer voor. Deze ecologische en kostenefficiënte oplossing voor de productie van sanitair warm water maakt gebruik van duurzame, propere en gratis energie uit de omgevingslucht.Een ideale energiebron die ook ’s nachts of bij slecht weer je water nog opwarmt.

 • Hoe werkt het?
  De  warmtepompboiler  werkt  volgens  hetzelfde principe als de warmtepomp: warmte wordt onttrokken aan de buitenlucht en gebruikt om het water in het reservoir op te warmen. De ventilator 1 zuigt omgevingslucht aan. De   warmte   uit   deze   aangezogen   lucht   wordt  afgegeven  aan  het  koelgas  2.  Dit  gas wordt samengedrukt in de compressor 3 waardoor het verder opwarmt en vloeibaar wordt. In de condensor 4 geeft deze vloeistof zijn warmte af aan het water in het reservoir. Als de vloeistof afgekoeld is passeert  deze  het  expansieventiel 5  en  verandert  weer  in  gas.  De  elektrische  steun-verwarming 6 wordt enkel geactiveerd als de  warmtepomp  niet  aan  de  vraag  kan  voldoen.

 • Optimaal gebruik van zonnestroom  
  Heb je fotovoltaïsche zonnepanelen? Dan zijn warmtepompboilers extra interessant. Want warmtepompboilers die smart grid ready zijn, kunnen gekoppeld worden aan de elektriciteitsproductie van je zonnepanelen en functioneren als thermische batterij voor je zonnestroom die ze omzetten in zonnewarmte. De manier bij uitstek om je zelfopgewekte elektriciteit optimaal zelf te benutten.

 • Tot € 1235 besparing per jaar
  Aangezien een warmtepompboiler tot 75% minder energie verbruikt dan een klassieke elektrische boiler, kan je met een warmtepompboiler je sanitair warm water maar liefst drie keer goedkoper verwarmen. Zo bespaar je, afhankelijk van je gezinsgrootte en verbruikspatroon, ca. € 1235 per jaar. Bereken hier hoeveel jij besparen.

 • Profiteer van de energiepremies
  Warmtepompboilers besparen niet alleen op de energierekening. In tegenstelling tot klassieke boilers op gas, stookolie of elektriciteit, komen ze in de drie gewesten in aanmerking voor premies. Dat maakt de overschakeling op een warmtepompboiler nog voordeliger.

 • 50% minder CO2 -uitstoot
  Een warmtepompboiler stoot de helft minder CO2 uit dan een boiler gekoppeld aan een gas of stookolieketel, en is dus een heel pak milieuvriendelijker. Ook vergeleken met een klassieke elektrische boiler is een warmtepompboiler dankzij zijn hoge rendement tot 75% een veel ecologischere keuze. Een elektriciteitscentrale heeft een rendement van slechts 40%.

 • Plaats zelf je warmtepompboiler met de slimme zelfbouw van Easykit.
  Jij plaatst de warmtepompboiler aan de hand van een duidelijke instructievideo en een Easykit vakman komt de installatie voor je opstarten. Zo bespaar je ook een pak op de installatie kost. Kom langs in een Easykit toonzaal voor gratis advies. 

 • Wat kost een warmtepompboiler?
  Bekijk hier hoeveel een warmtepompboiler kost. 


De beste manier om een pak te besparen op je (ver)bouwproject?
De beste manier om een pak te besparen op je (ver)bouwproject?

Hoezo de jeugd heeft twee linkerhanden? Steeds meer (ver)bouwende jongeren bewijzen het tegendeel. Onze zelfbouwpakketten en -cursussen zijn populairder...

Lees meer
Je eigen woondroom realiseren? Met deze tips bespaar je op je bouwbudget
Je eigen woondroom realiseren? Met deze tips bespaar je op je bouwbudget

Voor jonge twintigers en dertigers is bouwen de laatste jaren minder vanzelfsprekend: de grondstofprijzen stijgen, vakmensen worden duurder en je wordt...

Lees meer
Betaalbaar verbouwen: door zelf je technieken te installeren, bespaar je meer dan 50%
Betaalbaar verbouwen: door zelf je technieken te installeren, bespaar je meer dan 50%

Heb je pas een woning gekocht om te renoveren? Of wil je met de hoge energieprijzen je woning energiezuiniger maken, maar schrikken de dure aankoopprijzen...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie