Betaalbaar en duurzaam bouwen? Bereken hoeveel jij kan besparen

Duurzaam bouwen hoeft niet duur te zijn. Met enkele slimmme zelfbouwoplossingen kan je snel 50% besparen op de installatie van je warmtepomp, vloerverwarming, zonneboiler en veel meer andere groene technieken.

Met de stijgende prijzen van zowat alle bouwmaterialen, begint het bij menig (ver)bouwer steeds meer te kriebelen om zelf aan de slag te gaan. Zeker als je weet dat werkuren meestal ongeveer de helft van de factuur bedragen.

Heb je ervaring nodig? Eigenlijk niet. Een basishandigheid is natuurlijk wel vereist. Maar zelfs als je nog nooit zelf een stopcontact geplaatst hebt, kan je met Easykit toch zelf je elektriciteit plaatsen. Dankzij de begeleiding en opleiding die inbegrepen is, lukt het zeker.

Is het mogelijk om alle werken alleen uit te voeren? Veel werken kun je makkelijk alleen uitvoeren. Denk maar aan het uitslijpen en leggen van nieuwe leidingen. Maar om zware stukken op te hangen of bijvoorbeeld vloerverwarming te plaatsen, vraag je best de hulp van een goede vriend, gebuur of familielid. Voor de moeilijkste aansluitingen komt de vakman van Easykit ter plaatse. Deze uren zijn inbegrepen in het pakket.

Hoe bepaal je dan welke materialen je nodig hebt? Kom je in de doe-het-zelf zaak binnen, zie je door het bos de bomen niet. Je kan wel advies vragen, maar dan raak je vaak nog meer in de war. Als je met je plan naar Easykit gaat, wordt alles voor je uitgekiend.

Maak zelf de berekening van het budget via deze handige online tool. Hoeveel lopende meter buis heb je nodig, welke koppelstukken, hoe groot moet de radiator zijn, welke elektrische kabel heb je nodig, welk type stopcontacten, …? Geen giswerk, maar duidelijke hoeveelheden zodat je gestructureerd aan de slag kan.Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Installeer je warmtepomp zelf en bespaar tot 50%

Installeer je warmtepomp zelf en bespaar tot 50%

Een warmtepomp is niet enkel milieu- maar ook budgetvriendelijk. Zeker wanneer je ze zelf installeert. Wil jij je woning of sanitair water ook verwarmen...

Lees meer

Een airco plaatsen? Stel de installatie niet uit tot de zomer!

Een airco plaatsen? Stel de installatie niet uit tot de zomer!

Heb jij de afgelopen zomers ook liggen puffen door de hitte binnenshuis? Wacht dan dit jaar niet tot de zomer voor het plaatsen van een airco. Met de...

Lees meer

Wat zijn de voordelen van een ventilatiesysteem D?

Wat zijn de voordelen van een ventilatiesysteem D?

Een ventilatiesysteem D is een type mechanische ventilatie dat zorgt voor een constante en gecontroleerde luchtstroom in een gebouw. Dit type systeem heeft ...

Lees meer

Artikels van onze redactie

 • Vastgoedprijzen stijgen minder snel in eerste kwartaal 2023: koelt de vastgoedmarkt af?

  Vastgoedprijzen stijgen minder snel in eerste kwartaal 2023: koelt de vastgoedmarkt af?

  In de tweede helft van 2022 stagneerden de vastgoedprijzen. Uit de Prijsmeter van Immoweb blijkt dat ook in 2023 de vastgoedprijzen minder snel stijgen.

  Lees meer
 • Wat heeft het najaar in petto voor de huizenmarkt? Wij vroegen het de expert

  Wat heeft het najaar in petto voor de huizenmarkt? Wij vroegen het de expert

  Na een dolle twee jaar lijkt de huizenmarkt afgekoeld. Wordt vastgoed betaalbaarder? Wij vroegen het aan Kim Ruysen, CEO van vastgoedspeler Trevi.

  Lees meer
 • Geld investeren in het huis van je partner: hierop moet je letten

  Geld investeren in het huis van je partner: hierop moet je letten

  Je wil geld investeren in het huis dat van je partner is. Krijg je dat geld terug als de relatie stukloopt? We vroegen het aan advocaat Jan Roodhooft.

  Lees meer
 • Kleine zwembaden voor kleine tuinen

  Kleine zwembaden voor kleine tuinen

  Een grote tuin is geen must voor een zwembad. Ook in een meer bescheiden tuin kan het, kleiner van formaat maar met evenveel water- en zwemplezier.

  Lees meer

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken