Hoe werkt een ventilatiesysteem C+?

Minimaal en gecontroleerd ventileren is meer dan vensters en deuren openzetten. Een gecontroleerde ventilatie zorgt voor het evenwicht tussen voldoende en niet overmatig ventileren. Dat is belangrijk om het energieverlies te beperken.

 • Bij een ventilatie systeem C wordt verse buitenlucht op een natuurlijke manier in droge ruimtes aangevoerd via toevoerroosters in ramen of muren. De vervuilde lucht wordt op een mechanische manier weggezogen uit vochtige ruimtes.
 • Bij een systeem C+ wordt de centrale afzuiging per kamer mogelijk voor een optimaal behoudt van de aanwezige warmte.
 • De slimme ventilatiebox : De DucoBox Focus zorgt dankzij de gepatenteerde interne regelkleppen voor een zonale afvoer van vervuilde en/of vochtige lucht. De afzuigventilator is zowel de motor van het systeem, als de master unit waarop sturingscomponenten kunnen worden aangemeld. Dankzij intelligente metingen op basis van CO2- en/of vocht wordt er enkel geventileerd waar en wanneer nodig én in de juiste hoeveelheid! Dankzij de uitbreiding met een intelligent sturingsbord werkt deze versie met een gepatenteerd regelkleppensysteem in de afvoerbox zelf.

 • Gepatenteerd systeem van geïntegreerde kleppen. De DucoBox Focus beschikt standaard over zeven aansluitingen (ø 125 mm) die allemaal optioneel voorzien kunnen worden van klepsturing. Deze klep kan zeer snel en eenvoudig in de afvoerbox zelf geïntegreerd worden.  Dat betekent dus dat, eens de kleppen geïnstalleerd zijn en de afzuigventilator volledig afgesloten is, er van buitenaf niets meer zichtbaar is. Bovendien regelt de DucoBox de kleppen zeer snel en efficient in. In amper vier minuten kunnen alle zeven kleppen ingeregeld worden.

 • Energiezuinige ventilatie waar en wanneer nodig én in de juiste hoeveelheid. Elke aansluiting kan voorzien worden van een regelklep (CO2 Regelklep of Vocht Regelklep) voor een meting in de luchtstroom. Het is ook mogelijk om een Sensorless Regelklep te integreren. Alle ‘droge ruimtes’ kunnen voorzien worden van een CO2 Regelklep. Die houdt voortdurend het binnenklimaat in het oog en zorgt er voor dat de vervuilde lucht (bij een ppm > 800 ppm) in de desbetreffende ruimte -en enkel daar- afgezogen wordt.

  De ‘vochtige ruimtes’, zoals de badkamer, kunnen voorzien worden van een vocht regelklep. Zodra er bijvoorbeeld gedoucht wordt, zorgt deze regelklep er automatisch voor dat de vochtige lucht afgezogen wordt in de badkamer tot de toestand opnieuw genormaliseerd is. De regelkleppen zorgen ervoor dat er enkel vervuilde en/of vochtige lucht wordt afgevoerd, waar en wanneer nodig én in de juiste hoeveelheid. Zodra het binnenklimaat opnieuw geoptimaliseerd is, sluiten de kleppen zich opnieuw en dat resulteert in een nog stillere en meer energiezuinige werking.

 • Eenvoudig zelf te plaatsen. Met de hulp van Easykit kan je dit slimme ventilatiesysteem eenvoudig zelf plaatsen. Easykit is een erkend ventilatieverslaggever, hierdoor beschik je over een voorstudie, een getailleerd legplan en komt een Easykit vakman de installatie nakijken en afregelen.De beste manier om een pak te besparen op je (ver)bouwproject?
De beste manier om een pak te besparen op je (ver)bouwproject?

Hoezo de jeugd heeft twee linkerhanden? Steeds meer (ver)bouwende jongeren bewijzen het tegendeel. Onze zelfbouwpakketten en -cursussen zijn populairder...

Lees meer
Je eigen woondroom realiseren? Met deze tips bespaar je op je bouwbudget
Je eigen woondroom realiseren? Met deze tips bespaar je op je bouwbudget

Voor jonge twintigers en dertigers is bouwen de laatste jaren minder vanzelfsprekend: de grondstofprijzen stijgen, vakmensen worden duurder en je wordt...

Lees meer
Betaalbaar verbouwen: door zelf je technieken te installeren, bespaar je meer dan 50%
Betaalbaar verbouwen: door zelf je technieken te installeren, bespaar je meer dan 50%

Heb je pas een woning gekocht om te renoveren? Of wil je met de hoge energieprijzen je woning energiezuiniger maken, maar schrikken de dure aankoopprijzen...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidiesZoeken
MagazinesAanvragen
Zoek een partnerZoeken
Vraag en antwoordZoeken

Artikels van onze redactie

 • Premie voor thuisbatterij sneller stopgezet
  Premie voor thuisbatterij sneller stopgezet

  De Vlaamse regering heeft beslist om de premie voor thuisbatterijen sneller af te bouwen. "We moeten keuzes maken", aldus Vlaams minister van Energie Demir.

  Lees meer
 • Je woning energiezuiniger maken? Een audit brengt in kaart hoe je dat best aanpakt
  Je woning energiezuiniger maken? Een audit brengt in kaart hoe je dat best aanpakt

  Wil je weten welke energetische ingrepen er nog nodig zijn in je woning? Een audit brengt alles in kaart. We volgden ImmoPass tijdens een plaatsbezoek.

  Lees meer
 • Gespot: de musthaves van maart
  Gespot: de musthaves van maart

  Ontdek de musthaves: een platdakbedekking, een energiezuinige ventilatie, een recyclerende douche, een ecologische waterverzachter en een design dampkap.

  Lees meer
 • Regenwaterput verplicht bij grondige renovaties vanaf 2023
  Regenwaterput verplicht bij grondige renovaties vanaf 2023

  Regenwaterputten zijn al verplicht voor nieuwbouwwoningen. Vanaf oktober 2023 is de plaatsing ook verplicht voor grondige renovatieprojecten.

  Lees meer