Bespaar 50% op je waterfactuur

Door regenwater te gebruiken om te poetsen, je kleren en je auto te wassen, je tuin te besproeien en je toilet(ten) door te spoelen, kan je heel wat besparen op je drinkwaterfactuur zonder in te boeten op je algemene comfortbeleving.

Een gezin van 4 verbruikt jaarlijks ongeveer 200m³ water. De helft daarvan kan je gratis krijgen door een systeem voor regenwaterrecuperatie te installeren.

 • Regenwater bevat veel minder kalk dan drinkwater. Dat is beter voor de wasmachine, voor het wasgoed en voor de planten.
 • Dankzij het kalkarme regenwater is er minder wasproduct nodig, dit is niet alleen vriendelijker voor je huishoudbudget, maar ook voor het milieu.
 • Je vermijdt wateroverlast bij hevige regenval.

Easykit levert twee regenwaterrecuperatiesystemen die ervoor zorgen dat je nooit zonder water valt, ook niet na een lange droge periode!

 1. Een systeem met bijvulling: Bij een tekort aan regenwater pompt het eerste systeem automatisch leidingwater in de tank tot aan een minimumpeil.

 2. Het tweede systeem schakelt automatisch over op leidingwater. Geen onnodige verspilling van leidingwater.
  De rainmatic is een zeer compacte en eenvoudige automatisch omschakeling dewelke geschikt is voor watertoevoer en regenwaterrecuperatie in huishoudelijke toepassingen. Door middel van een vlotter wordt het regenwaterpeil in de regenwaterput gecontroleerd en bij tekort aan regenwater stuurt deze vlotter een signaal naar de 3-wegkraan dewelke zorgt voor een automatische omschakeling naar leidingwater via een voorraadvat van 10 liter.Wanneer de regenwaterput terug deels gevuld is na een regenbui, dan schakelt de rainmatic automatisch over naar stadswater.Zo verbruik je nooit meer dan nodig aan stadswater.

Na de pomp voorzien je een dubbele filter, deze zorgt voor glashelder en geurloos water.

--> Kom langs in een Easykit toonzaal voor gratis advies.

--> Bekijk hier onze prijsvoorbeelden. De beste manier om een pak te besparen op je (ver)bouwproject?
De beste manier om een pak te besparen op je (ver)bouwproject?

Hoezo de jeugd heeft twee linkerhanden? Steeds meer (ver)bouwende jongeren bewijzen het tegendeel. Onze zelfbouwpakketten en -cursussen zijn populairder...

Lees meer
Je eigen woondroom realiseren? Met deze tips bespaar je op je bouwbudget
Je eigen woondroom realiseren? Met deze tips bespaar je op je bouwbudget

Voor jonge twintigers en dertigers is bouwen de laatste jaren minder vanzelfsprekend: de grondstofprijzen stijgen, vakmensen worden duurder en je wordt...

Lees meer
Betaalbaar verbouwen: door zelf je technieken te installeren, bespaar je meer dan 50%
Betaalbaar verbouwen: door zelf je technieken te installeren, bespaar je meer dan 50%

Heb je pas een woning gekocht om te renoveren? Of wil je met de hoge energieprijzen je woning energiezuiniger maken, maar schrikken de dure aankoopprijzen...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidiesZoeken
MagazinesAanvragen
Zoek een partnerZoeken
Vraag en antwoordZoeken

Artikels van onze redactie

 • Gesprongen waterleiding herstellen
  Gesprongen waterleiding herstellen

  Tijdens koude dagen kunnen waterleidingen door strenge vriestemperaturen springen. Gelukkig kan je het euvel zelf herstellen en voorkomen.

  Lees meer
 • Een keukenkraan kiezen? “Dat doe je niet in 1-2-3”
  Een keukenkraan kiezen? “Dat doe je niet in 1-2-3”

  De keukenkraan is een van de belangrijkste elementen in onze keuken. Een keukenexpert vertelt waarop je moet letten wanneer je een keukenkraan kiest.

  Lees meer
 • Tips om te besparen op warm water
  Tips om te besparen op warm water

  De kost voor warm water neemt een aanzienlijke hap uit je totale energierekening. Een kost die je snel kan verlagen met deze tips.

  Lees meer
 • Regenwater recupereren verplicht? Ontdek alle voordelen ervan
  Regenwater recupereren verplicht? Ontdek alle voordelen ervan

  Wie vandaag een woning bouwt of grondig renoveert, moet zich houden aan een aantal verplichtingen rond het opvangen en bufferen van hemelwater.

  Lees meer