Maakt wateroverlast je het leven zuur? Dit kan je eraan doen

De klimaatverandering zorgt niet alleen voor veranderende temperaturen, maar ook voor extremere weersomstandigheden. Dat betekent meer hittegolven in de zomer, zachtere of net stevige winters, maar ook een grotere kans op overstromingen in de lente en herfst. Woon je in een risicogebied? Dan hoeven we je niet meer te vertellen wat de gevolgen kunnen zijn.

Dit is de oplossing

Maar omdat het waterpeil stijgt, hoeft je stressniveau dat nog niet te doen. De oplossing? De verplaatsbare aluminium hoogwaterschutwanden van Prefa zorgen dat een overstroming niet langer een ramp is. De lichte, sterke aluminium profielen beschermen je ramen, deuren en poorten tegen binnendringend water. Zo kan je erop rekenen dat je woning maximaal is beschermd, en dat al vanaf de eerste wand die je zet.

Plaatsen en opbergen in een wip

De voordelen van dit systeem? Dankzij het lichte gewicht kan je rekenen op een snelle en makkelijke montage. Zelfs als je er alleen aan moet beginnen, zal je tijdens de plaatsing geen problemen ondervinden. Bovendien bestaan onze hoogwaterschutwanden volledig uit stevig aluminium. Is het overstromingsgevaar weer gaan liggen? Dan kan je de wanden handig opbergen in je tuinhuis of garage tot je ze terug nodig hebt.

Bescherm je woning én de omgeving

Met de aluminium schutwanden van Prefa bescherm je in de eerste plaats je woning en alles wat erin staat. Je maakt er snel alle raam-, deur- en poortopeningen mee dicht en vermijdt zo dat het water naar binnen komt. Rondom het huis kan je ook overstromingsgevoelige toegangswegen, straten en paden met de schutwanden beschermen. Je past de wanden zelf aan het waterpeil aan. De kleur van zowel de schutwanden als de bevestigingsprofielen kan je zelf kiezen, zodat ze bij je gevel passen.

Zo begin je eraan

Hoe het systeem werkt? Simpel: je schuift de aluminium schutplanken aan beide kanten in de staanders of bevestigingsprofielen. Dankzij het ingebouwde  tand-en-groefsysteem stapel je de wanden vlot op elkaar. Bovenaan kan je ze vastzetten met een spanelement. Stijgt de hoogte van het water? Dan beginnen de schutplanken zich te vullen, waardoor ze niet wegdrijven.

Je woning beschermen tegen wateroverlast? Neem hier contact met ons op.


5 originele manieren om je gevel of dak af te werken met aluminium
5 originele manieren om je gevel of dak af te werken met aluminium

Geef je graag een creatieve toets aan je woning? Aluminium dak- en gevelbekledingen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en in tal van kleuren,...

Lees meer
Waarom kiezen voor aluminium dak- of gevelbekleding? Ontdek ontelbare opties
Waarom kiezen voor aluminium dak- of gevelbekleding? Ontdek ontelbare opties

De materialen waarmee je bouwt of renoveert bepalen in grote mate de uitstraling van je woning. Aluminium wordt wel eens het materiaal van de toekomst...

Lees meer
DS.19 – Moderne look in P.10-kleuren
DS.19 – Moderne look in P.10-kleuren

Wil je je woning in een nieuwe kleedje steken? Met de moderne look en P.10-kleuren van de nieuwe dakschindel DS.19 van Prefa maak je er een echte...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

  • Checklist garage en carport
    Checklist garage en carport

    Twijfel je nog tussen een garage of carport? Of heb je de knoop al doorgehakt, maar wil je niets over het hoofd zien? Deze checklist brengt redding!

    Lees meer