Dak renoveren of gevel vernieuwen? Zo pak je het aan

Tijd voor een nieuw dak? Of is je gevel aan vernieuwing toe? Dat is hét moment om je woning extra te isoleren en af te werken met een nieuwe dakbedekking of gevelbekleding. Maar hoe begin je daaraan? PREFA helpt je op weg met jouw renovatieplannen.

Wanneer zinvol?

Een renovatie is noodzakelijk als je dak of gevel beschadigingen vertoont die gevaarlijk kunnen worden voor de rest van je woning, want je dak en gevel beschermen je onder andere tegen weersinvloeden. Maar er zijn ook andere redenen om je dak of gevel te vernieuwen. Bijvoorbeeld om je energieverbruik te laten dalen en je stookkosten terug te dringen. Of als je een zonne-installatie wil plaatsen. Dan kan je tegelijkertijd een nieuwe dakbekleding voorzien. Ook om visuele redenen kan je je dak of gevel vervangen.

Dakrenovatie

Wil je je dak renoveren? Dan is het belangrijk om te weten of het volstaat om alleen de dakbedekking te vervangen. Misschien wil je wel extra isoleren of is je dakstructuur volledig aan vervanging toe? Omdat elke dakconstructie andere werkzaamheden met zich mee brengt, is het slim om eerst een deskundige te raadplegen. Die geeft persoonlijk advies en bekijkt samen met jou welke dakbekleding geschikt is. Vergeet ook niet om bij je gemeente na te vragen of er een meldings- of vergunningsplicht geldt voor de geplande werken.

De mogelijkheden voor je dak

Er zijn verschillende materialen die geschikt zijn voor je nieuwe dak. Wil je in de eerste plaats een sterk dak boven je hoofd? Dan is aluminium een slimme keuze. Aluminium is flexibel en biedt veel mogelijkheden. Zowel voor schuine daken als daken met een zeer geringe helling. Een ander voordeel is dat dankzij het lichte gewicht van aluminium je jouw dak meestal niet hoeft te verstevigen. Met een uitgebreid assortiment aan pannen, schindels, losanges en staande naad heeft PREFA voor elk dak de perfecte oplossing in huis. Bekijk hier het volledige assortiment.

Gevelrenovatie

De gevel is hét visitekaartje van je woning. Een oude gevel oogt dan ook al snel slordig. Daarnaast heeft je gevel ook een isolerende functie: via slecht geïsoleerde muren ontsnapt tot 20% van de warmte. Met een nieuwe gevelbekleding zorg je ervoor dat jouw woning een echte blikvanger wordt. Maar je gevel renoveren, doe je dus niet alleen om esthetische redenen, maar ook om je woning energiezuiniger te maken.

De mogelijkheden voor je gevel

Kies je voor een voorgezette, geventileerde gevel van PREFA? Dan wordt de nieuwe bekleding niet rechtstreeks tegen de muur, maar op een onderconstructie gemonteerd. Het voordeel is dat er een ventilatieruimte ontstaat, waardoor je gevel minder gevoelig wordt voor vocht dan bij niet-geventileerde gevels. Bij PREFA vind je verschillende mogelijkheden in aluminium. Van horizontale of verticale sidings voor een moderne look tot schindels en staande naad. Bekijk hier alle mogelijkheden.

Meer weten?

Wil je graag gericht advies voor jouw woning? De PREFA-experts helpen je graag verder. Neem contact op voor meer informatie of surf naar www.prefa.be.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
5 originele manieren om je gevel of dak af te werken met aluminium

5 originele manieren om je gevel of dak af te werken met aluminium

Geef je graag een creatieve toets aan je woning? Aluminium dak- en gevelbekledingen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en in tal van kleuren,...

Lees meer

Waarom kiezen voor aluminium dak- of gevelbekleding? Ontdek ontelbare opties

Waarom kiezen voor aluminium dak- of gevelbekleding? Ontdek ontelbare opties

De materialen waarmee je bouwt of renoveert bepalen in grote mate de uitstraling van je woning. Aluminium wordt wel eens het materiaal van de toekomst...

Lees meer

Siding.X – Ga voor een unieke uitstraling

Siding.X – Ga voor een unieke uitstraling

Je woning een unieke uitstraling geven in je eigen stijl? Dat doe je met de nieuwe Prefa gevelbekleding Siding.X.

Lees meer

Artikels van onze redactie


Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken