5 originele manieren om je gevel of dak af te werken met aluminium

Geef je graag een creatieve toets aan je woning? Aluminium dak- en gevelbekledingen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en in tal van kleuren, zodat je jouw woning volgens jouw stijl kan afwerken. PREFA zet enkele originele opties op een rij.

1. Aluminium dakpannen

Dakpannen zijn een klassieke keuze om je dak mee te bekleden. Maar wat dacht je van aluminium dakpannen? Die zorgen ervoor dat je een stevig dak boven je hoofd hebt dat stormbestendig is. Zo geniet je in alle weersomstandigheden van je woning. Aluminium dakpannen geven je woning ook een tijdloze uitstraling. Zo heeft de dakpan R.16 van PREFA een langwerpig formaat en puur design. Door het grote formaat van 70 cm heb je slechts 3,4 dakpannen per vierkante meter nodig.

2. Dakschindels

De dakschindel DS.19 is kleiner dan de dakpan R.16, maar iets groter dan klassieke dakschindels. Daardoor verloopt de plaatsing efficiënter en sneller. Zo heb je slechts acht schindels per vierkante meter nodig. Ze zijn geschikt voor klassieke hellende daken, maar ook in moderne architectuur kunnen ze voor een contrast zorgen. Voor een uniek effect kan je deze dakschindels combineren met de gevelschindels van PREFA. Zo creëer je een homogene look.

3. Ruitleien

Ook voor je gevel biedt PREFA heel wat mogelijkheden. Hou je van een traditioneel design? Dan zijn de gevellosanges een absolute klassieker. Je hebt keuze uit verschillende formaten: 20x20 cm, 29x29 cm en 44x44 cm. Doordat de bekleding over elkaar wordt geplaatst, krijg je een optisch schubeffect. Je hebt keuze uit tien standaardkleuren. Van baksteenrood tot zwart. De formaten van 29x29 cm en 44x44 cm kan je ook voor je dak gebruiken.

4. Gevelpanelen

Een andere unieke bekleding zijn de gevelpanelen FX.12. Met hun opvallende oppervlaktestructuur en unieke randafwerking vormen ze een echte blikvanger. Dankzij hun gebogen oppervlak hebben ze een andere look afhankelijk van de lichtinval. Je kan ook een asymmetrische uitstraling geven aan je woning door de twee verschillende formaten – kort en lang – met elkaar te combineren. Lees hier meer over de mogelijkheden van deze gevelpanelen.

5. Sidings

Je eigen geveloplossing op maat samenstellen? Dat kan met de PREFA Siding en Siding.X. Deze aluminium panelen zijn in verschillende breedtes verkrijgbaar: 138 mm, 200 mm, 300 mm, 400 mm, 500 mm en 600 mm.  Ook in de lengte kan je variëren van 500 tot 6200 mm. Je hebt keuze uit een kleurenpalet van 21 standaardkleuren en drie oppervlaktestructuren: glad, stucco of gelinieerd. Beide gevelpanelen zijn ook verkrijgbaar met of zonder schaduw- en dwarsvoegen.

Welke aluminium bekleding voor jouw woning?

Heb je hulp nodig bij het kiezen van dak- of gevelbekleding? Met de woningconfigurator van PREFA kan je alle opties uittesten op verschillende woningstijlen. Ga aan de slag en ontwerp jouw droomwoning!

Meer weten over de dak- en geveloplossingen van PREFA? Surf naar www.prefa.be.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Waarom kiezen voor aluminium dak- of gevelbekleding? Ontdek ontelbare opties

Waarom kiezen voor aluminium dak- of gevelbekleding? Ontdek ontelbare opties

De materialen waarmee je bouwt of renoveert bepalen in grote mate de uitstraling van je woning. Aluminium wordt wel eens het materiaal van de toekomst...

Lees meer

DS.19 – Moderne look in P.10-kleuren

DS.19 – Moderne look in P.10-kleuren

Wil je je woning in een nieuwe kleedje steken? Met de moderne look en P.10-kleuren van de nieuwe dakschindel DS.19 van Prefa maak je er een echte...

Lees meer

Siding.X – Ga voor een unieke uitstraling

Siding.X – Ga voor een unieke uitstraling

Je woning een unieke uitstraling geven in je eigen stijl? Dat doe je met de nieuwe Prefa gevelbekleding Siding.X.

Lees meer

Artikels van onze redactie

 • Leien

  Leien

  Naast dakpannen, een rieten dak of golfplaten kan je ook kiezen voor leien als dakbedekking.

  Lees meer
 • Wat is intensieve nachtventilatie?

  Wat is intensieve nachtventilatie?

  Heb jij al van intensieve nachtventilatie of nachtkoeling gehoord? We vertellen je hoe het precies werkt en lijsten 5 aandachtspunten op.

  Lees meer
 • Je gevel schilderen: de do's en don'ts

  Je gevel schilderen: de do's en don'ts

  Niks geeft je woning zo snel een frisse, nieuwe look als een geverfde gevel. Met deze tips en tricks zet je jouw gevel helemaal in het nieuw.

  Lees meer
 • Een nieuw dak voor je carport: dit zijn de opties

  Een nieuw dak voor je carport: dit zijn de opties

  Is het dak van je carport aan vernieuwing toe? En ben je van plan om deze klus zelf aan te pakken? Dan heb je heel wat opties.

  Lees meer

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken