SOS energiefactuur? Met een warmtepompboiler natuurlijk!

Nog al te vaak wordt een defecte of verkalkte – en daardoor energieverslindende – boiler vervangen door een nieuw exemplaar op aardgas, stookolie of elektriciteit. Daarom stellen wij je een betere keuze voor om je energiefactuur een pak te verminderen. Met een warmtepompboiler bespaar je tot € 1.235/jaar op je energiefactuur. Benieuwd hoe dit kan? Ontdek het op: www.SOSenergiefactuur.be 

Helaas ondervinden we het allemaal dat de energieprijzen ontzettend stijgen. Iedereen wenst zijn energiefactuur te verlagen, maar de vraag is HOE? Door te besparen op een grote slokop: de verwarming van het sanitair water (douche, bad of keuken).

Vervang je oude elektrische boiler door een warmtepompboiler  

Je sanitair water opwarmen met een oude elektrische boiler, stop hiermee!

We brengen het even in beeld met cijfers: een gezin van 4 personen dat gemiddeld 50 liter sanitair water per dag verwarmt met een elektrische boiler, verbruikt gemiddeld 3.577 kWh/jaar aan warmwaterverwarming.  De huidige elektriciteitstarieven zijn: 0,46 euro/kWh. Het bedrag van je energiefactuur = 1.645 euro.

Met een warmtepompboiler kan je hier flink wat op besparen.

Een warmtepompboiler verwarmt je sanitair warm water door tot ¾ van de energie die hiervoor nodig is te onttrekken aan de lucht. Doordat hij zo weinig stroom nodig heeft is een warmtepompboiler een goede oplossing voor iedereen. Heb je zonnepanelen? Dan kan je de stroom die een warmtepompboiler nodig heeft perfect met je zonnepanelen opwekken. Kies in dit geval best voor een Smart Grid Ready warmtepompboiler die werkt als thermische batterij. Maar ook als je geen zonnepanelen hebt, bespaar je met een warmtepompboiler heel wat op je energiefactuur.

Een warmtepompboiler van 200 liter verbruikt slechts 894,25 kWh/jaar. Dat komt overeen met een jaarlijkse energiekost van slechts 410 euro. Wanneer ons gezin van 4 personen zijn oude elektrische boiler zou vervangen door een warmtepompboiler, zullen ze 1.235 euro per jaar minder moeten betalen op de jaarlijkse energiefactuur.

Ook een slimme keuze voor wie nu met gas of mazout verwarmt

Verwarm je je sanitair warmwater elektrisch dan is je besparing het grootst. Maar ook als je nu je sanitair warmwater met gas of mazout verwarmt dan maak je een slimme en toekomstbestendige keuze. Vervang deze dan door een warmtepompboiler.

Met een warmtepompboiler bespaar je immers niet alleen op je energiefactuur, je verbruikt tot de helft minder CO2. Met zonnepanelen maak je optimaal gebruik van je zelfopgewekte energie én je wordt voor je keuze beloond met energiepremies.

Bereken jouw besparing en vraag het gratis e-book aan

Hoeveel geld en CO2 kan je besparen door je huidige boiler te vervangen met een warmtepompboiler ? Op welke premies heb je recht?  Ontdek dit hier.

Nog meer info over warmtepompboilers? Vraag jouw gratis exemplaar van ‘Het complete warmtepompboiler-e-book’ hier aan.

Meer info, richtprijzen of vrijblijvende offerte?

Surf naar www.SOSEnergiefactuur.be


Verkoop zonnepanelen breekt records. Maar gebruik jij je zonnestroom optimaal?
Verkoop zonnepanelen breekt records. Maar gebruik jij je zonnestroom optimaal?

Steeds meer gezinnen kiezen voor zonnepanelen. In Vlaanderen werd vorig jaar in totaal (bedrijven en particulieren samen) een vermogen van 517 megawatt...

Lees meer
Elektrische radiatoren: dé ideale combinatie met zonnepanelen
Elektrische radiatoren: dé ideale combinatie met zonnepanelen

U bent elke dag van de week op een ander tijdstip thuis, soms bent u er maar even en soms op onverwachte momenten... U leidt een onregelmatig leven dus u...

Lees meer
Warmtepompboiler op zonne-energie die op elk moment warm water voorziet
Warmtepompboiler op zonne-energie die op elk moment warm water voorziet

Om uw warmtecomfort onder alle weersomstandigheden te kunnen garanderen, stelt Atlantic u zijn nieuwste warmtepompboiler Explorer V3 voor. Deze productieve ...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

  • Brandverzekeringen tot 11% duurder: wat kan je daaraan doen?
    Brandverzekeringen tot 11% duurder: wat kan je daaraan doen?

    De prijsstijgingen van bouwmaterialen en de klimaatverandering maken brandverzekeringen duurder. De premies vergelijken is dan ook belangrijker dan ooit.

    Lees meer
  • Je woning energiezuinig renoveren? 10 tips van onze experts
    Je woning energiezuinig renoveren? 10 tips van onze experts

    Renovatieverplichting vanaf 2023: wat betekent dat voor jou als koper of renoveerder? Onze vier experts delen hun tien beste tips.

    Lees meer
  • Sloop- en heropbouwpremie verlengd tot eind 2023. Waar dient ze voor?
    Sloop- en heropbouwpremie verlengd tot eind 2023. Waar dient ze voor?

    De Vlaamse overheid verlengt de periode waarin je de sloop- en heropbouwpremie kan aanvragen. Voor wie is ze bedoeld?

    Lees meer
  • Demir versus het capaciteitstarief: rechtszaak van start
    Demir versus het capaciteitstarief: rechtszaak van start

    De rechtszaak tegen het capaciteitstarief is gestart. Minister van Energie Demir gaat tegen de beslissing van de VREG in om het tarief in te voeren.

    Lees meer