Beperkt budget? Met een prefabkelder creëer je snel extra ruimte

Is je woning volledig onderkelderen onmogelijk met jouw budget? Maar wil je toch graag extra bergruimte? Met een prefabkelder ben je een pak goedkoper af en geniet je van een extra ondergrondse ruimte die je kan gebruiken als koele berging, als opslagplaats of voor de technieken van je woning.

Je volledige woning onderkelderen neemt heel wat tijd in beslag. Een prefabkelder, een kant-en-klare-constructie die uit één geheel bestaat, wordt in slechts enkele uren geplaatst. Zo kan je snel verder met de werken en loopt je bouw geen vertraging op.

Beperkt budget

Met een prefabkelder spaar je niet enkel tijd uit, maar ook budget. Je creëert snel goedkope ruimte ondergronds. Voor een gegoten kelder betaal je al snel 20.000 euro, terwijl je voor een prefabkelder maar gemiddeld 585 euro/m² exclusief transport en plaatsing neertelt. Het is ook een stuk goedkoper dan extra ruimte bovengronds bouwen: een kelder hoef je namelijk niet te behangen of af te werken zoals een berging.

6 formaten

O Beton biedt voor iedere woning het geschikte formaat. Je hebt keuze uit zes afmetingen: van 3 op 2,3 meter tot 7 op 3 meter. De meest gekozen maat is 4 op 2,3 meter. Hiervoor betaal je ongeveer 5.500 euro, exclusief transport en plaatsing. Je kiest zelf de grootte van de prefabkelder op maat van je budget!

Extra ruimte

De ondergrondse ruimte kan je helemaal zelf invullen. Als opslagruimte voor kampeergerief, koffers, … Of wat dacht je van een extra koelruimte waar je groenten en fruit fris kan bewaren? Je kan er zelfs al je technieken plaatsen: denk maar aan je verwarmingsketel, boiler of ventilatie-unit. Of droom je misschien van een wijnkelder?

Meer weten?

Meer weten over de mogelijkheden van prefabkelders of wil je een prijsofferte op maat? Stel je vraag aan een van de specialisten van O Beton. Of neem contact op via het contactformulier of via het nummer 051 68 00 68.


Flexotank: meer dan een regenwaterput ...
Flexotank: meer dan een regenwaterput ...

Flexotank is het door O Beton ontwikkelde systeem voor het ophogen van betonnen putten met kunststof ophogingen. En omvat niet alleen een ruim gamma...

Lees meer
Betonnen prefabkelders met funderingsfunctie
Betonnen prefabkelders met funderingsfunctie

De bodem en wanden van de O Beton kelders worden in één fase gegoten in zelf verdichtend beton waardoor de wanden glad en zonder voegen zijn afgewerkt. De...

Lees meer
Infiltratie en vertraagde afvoer regenwater = infilo & O slow
Infiltratie en vertraagde afvoer regenwater = infilo & O slow

In Vlaanderen moet het regenwater in eerste instantie worden opgevangen tbv hergebruik. De Flexotank Trident regenwaterputten zijn hiervoor uitermate...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

 • Bouwen met kelder, kruipkelder of op volle grond?
  Bouwen met kelder, kruipkelder of op volle grond?

  De oppervlakte van je woning vergroten met een (kruip)kelder? Of liever de prijs drukken door op volle grond te bouwen? Dit zijn de voor- en nadelen.

  Lees meer
 • Trap in de inkomhal of leefruimte: wat kies jij?
  Trap in de inkomhal of leefruimte: wat kies jij?

  Vroeger stond een trap standaard in de inkomhal, nu zien we de trap steeds vaker in de woonkamer of keuken geïntegreerd. We overlopen de voor- en nadelen.

  Lees meer
 • Maak goed gebruik van regenwater: zoveel kost een regenwaterinstallatie
  Maak goed gebruik van regenwater: zoveel kost een regenwaterinstallatie

  Met een regenwaterinstallatie kan je water opvangen en stockeren, zodat je het kan hergebruiken. Maar hoe ziet zo’n installatie eruit en hoeveel kost het?

  Lees meer