Kies een lei op het dak die bij jouw bouwstijl past

Je dak volledig afwerken naar jouw smaak? Dat doe je met vezelcementleien van Cedral! Deze dakbedekking biedt een grote waaier aan mogelijkheden voor nieuwbouw én renovaties. Bovendien kan je er creatief mee uit de hoek komen. Met het juiste type, de geschikte kleur en jouw favoriete legpatroon personaliseer je jouw dak volledig. Ontdek welke lei het beste bij jouw bouwstijl past.

De juiste vorm

In het gamma van Cedral vind je drie soorten vezelcementleien:

 • Alterna: De Alterna is een strakke, tijdloze lei met een glad oppervlak en rechte boorden. Je kan kiezen voor rechte of afgeschuinde hoeken.
 • Boronda: De Boronda is de enige lei met afgeronde randen. Dat vergemakkelijkt de waterafvoer. Ze is leverbaar in een vierhoekig formaat ofwel met twee afgesneden hoeken.
 • New Stonit: De New Stonit heeft een reliëfoppervlak, gebroken randen en een matte leisteenkleur. Hierdoor lijkt ze op een echte natuurlei.

Wees creatief met kleur

Niet alleen de vorm, maar ook de kleur speelt een rol, want die bepaalt in grote mate de uitstraling van je dak. Leien vind je in tal van kleurschakeringen. De Alterna is bijvoorbeeld verkrijgbaar in twaalf verschillende kleuren. Bij de Boronda heb je keuze uit zinkgrijs en donkergrijs en de New Stonit is standaard te verkrijgen in leisteengrijs. Kies je traditioneel voor één kleur? Of verkies je enkele felle accenten of een subtiel ton-sur-ton-effect?

Legpatronen

Ook het legpatroon moet je kiezen. Er zijn verschillende patronen mogelijk voor een klassieke of strakke uitstraling. De populairste legpatronen zijn een dubbele dekking, halfsteensverband, of een klassieke plaatsing met ruitleien. Ontdek hier de legpatronen.

Tip: ook voor je gevel

Wist je dat je vezelcementleien ook kan gebruiken voor een volledige renovatie van je dak én gevel? Door je hele woning in te pakken met leien, loopt je dakbedekking als het ware over in je gevelbekleding. Zo verkrijg je een moderne en uitgesproken architectuur én kom je origineel uit de hoek.

Meer inspiratie?

Ben je op zoek naar inspiratie? Download het Cedral leien inspiratieboek of ontdek tal van ontwerpmogelijkheden via onze gerealiseerde projecten. Twijfel je nog over de juiste lei of kleur? Vraag dan een gratis staal aan. Zo ben je 100% zeker dat je de juiste keuze maakt. Heb je definitief de knoop doorgehakt? Zoek dan een vakman in je buurt.


Gevelplanken in vezelcement overklassen hout. Dit is waarom!
Gevelplanken in vezelcement overklassen hout. Dit is waarom!

Een houten gevel zorgt voor een warme en authentieke uitstraling, maar heeft als gevelbekleding een aantal nadelen: hout heeft het nodige onderhoud nodig...

Lees meer
Cedral vezelcementplanken: een duurzame finish voor jouw tuinhuis of poolhouse
Cedral vezelcementplanken: een duurzame finish voor jouw tuinhuis of poolhouse

Droom je van een extra plek in je tuin waar je tot rust kan komen? Met een bijgebouw zoals een poolhouse of tuinhuis creëer je extra ruimte. Zo kan je nog...

Lees meer
Cedral terrasplanken rond het zwembad: “Het warme loopgevoel van hout, maar zonder splinters”
Cedral terrasplanken rond het zwembad: “Het warme loopgevoel van hout, maar zonder splinters”

Toen Carmen en haar man een jaar in hun nieuwbouw in Heule woonden, was het tijd om de tuin en het zwembad onder handen te nemen. Een onderhoudsvriendelijk ...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

 • Dakrenovatie: de opties voor een hellend en plat dak
  Dakrenovatie: de opties voor een hellend en plat dak

  Wie zijn dak wil renoveren, neemt het best een stielman onder de arm. Controleer eerst en vooral of de dakstructuur nog in goede staat is.

  Lees meer
 • Dak ontmossen: hoe begin je eraan?
  Dak ontmossen: hoe begin je eraan?

  Of je het nu wilt of niet, mos nestelt zich op elk dak. Het is niet schadelijk, maar louter een esthetisch probleem. Zo los je het op.

  Lees meer
 • Maak goed gebruik van regenwater: zoveel kost een regenwaterinstallatie
  Maak goed gebruik van regenwater: zoveel kost een regenwaterinstallatie

  Met een regenwaterinstallatie kan je water opvangen en stockeren, zodat je het kan hergebruiken. Maar hoe ziet zo’n installatie eruit en hoeveel kost het?

  Lees meer
 • Gespot: de musthaves van maart
  Gespot: de musthaves van maart

  Ontdek de musthaves: een platdakbedekking, een energiezuinige ventilatie, een recyclerende douche, een ecologische waterverzachter en een design dampkap.

  Lees meer