3 redenen om te kiezen voor Cedral leien bij de renovatie van je dak

Is jouw dak aan renovatie toe? De materialen die je kiest voor je dak zijn doorslaggevend voor de look van je woning. Cedral leien zorgen voor de finishing touch! Ontdek de drie belangrijkste troeven.

1. Duurzame keuze

Cedral leien zijn gemaakt uit vezelcement. Dat materiaal wordt gemaakt op basis van natuurlijke grondstoffen zoals cement, water en vezels die worden toegevoegd om extra sterkte te bieden. Het productieproces verloopt zeer efficiënt en duurzaam: het productieafval wordt zoveel mogelijk gerecycleerd en de grondstoffen en het energieverbruik worden tot een minimum beperkt. Daardoor zijn vezelcementleien niet alleen mooi voor je woning, maar ook goed voor het milieu. Bovendien kan je deze leien combineren met isolatie, zodat je dak goed geïsoleerd en energiezuinig is.

2. Sterk en betrouwbaar

Vezelcement is een veelzijdig materiaal met tal van goede eigenschappen. Het materiaal is zo hard als steen, maar toch makkelijk te verwerken. Dankzij hun goede water- en vorstbestendige eigenschappen beschermen vezelcementleien je woning in alle weersomstandigheden. Vezelcement is niet alleen bestand tegen water en vorst, het is ook brandveilig, het rot of roest niet en is ongevoelig voor insecten en schimmels. Dankzij de uv-bestendige pigmenten die tijdens het productieproces worden toegevoegd, zal de kleur van je dak jarenlang mooi blijven!

3. Renoveer dak en gevel met één materiaal: leien

Cedral leien zijn zowel voor je dak als gevel geschikt. Deze vezelcementleien beschermen je isolatie en zorgen voor een modern en afgewerkt resultaat. Hou je van een minimalistische uitstraling? Dan kan je ervoor kiezen om zowel je dak als gevel met eenzelfde materiaal te bekleden, zodat ze in elkaar lijken over te vloeien.

Je hebt keuze uit drie soorten leien: Cedral Alterna (strakke lei met rechte randen), Cedral Boronda (gladde lei met afgeronde randen) en Cedral New Stonit (natuurlijke uitstraling met gekartelde randen). Er zijn verschillende legpatronen mogelijk zodat je jouw dak en/of gevel een persoonlijke toets kan geven. Speel met patronen, kleuren of combineer leien met bakstenen voor een eigentijdse look.

Tip: wil jij je dak of gevel ook afwerken met Cedral leien? Laat je inspireren door deze realisaties of vraag een gratis kleurstaal aan.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Hulp nodig bij het aanleggen van je nieuwe terras? Cedral begeleidt je stap voor stap

Hulp nodig bij het aanleggen van je nieuwe terras? Cedral begeleidt je stap voor stap

Wil je een nieuw terras aanleggen of je huidig grondig vernieuwen? Terrasplanken uit vezelcement zijn altijd een slimme keuze! Cedral legt je uit waarom en ...

Lees meer

Ontwerp je nieuw terras in 3 stappen met de handige terrascalculator van Cedral

Ontwerp je nieuw terras in 3 stappen met de handige terrascalculator van Cedral

De zomer staat voor de deur. Wil je zelf een terras aanleggen waar je heerlijk kan genieten van het zonnetje? De terrascalculator van Cedral...

Lees meer

Cedral vezelcementplanken: een duurzame finish voor jouw tuinhuis of poolhouse

Cedral vezelcementplanken: een duurzame finish voor jouw tuinhuis of poolhouse

Droom je van een extra plek in je tuin waar je tot rust kan komen? Met een bijgebouw zoals een poolhouse of tuinhuis creëer je extra ruimte. Zo kan je nog...

Lees meer

Artikels van onze redactie

 • Wat is intensieve nachtventilatie?

  Wat is intensieve nachtventilatie?

  Heb jij al van intensieve nachtventilatie of nachtkoeling gehoord? We vertellen je hoe het precies werkt en lijsten 5 aandachtspunten op.

  Lees meer
 • Leien

  Leien

  Naast dakpannen, een rieten dak of golfplaten kan je ook kiezen voor leien als dakbedekking.

  Lees meer
 • Je gevel schilderen: de do's en don'ts

  Je gevel schilderen: de do's en don'ts

  Niks geeft je woning zo snel een frisse, nieuwe look als een geverfde gevel. Met deze tips en tricks zet je jouw gevel helemaal in het nieuw.

  Lees meer
 • Een nieuw dak voor je carport: dit zijn de opties

  Een nieuw dak voor je carport: dit zijn de opties

  Is het dak van je carport aan vernieuwing toe? En ben je van plan om deze klus zelf aan te pakken? Dan heb je heel wat opties.

  Lees meer

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken