Cedral terrasplanken rond het zwembad: “Het warme loopgevoel van hout, maar zonder splinters”

Toen Carmen en haar man een jaar in hun nieuwbouw in Heule woonden, was het tijd om de tuin en het zwembad onder handen te nemen. Een onderhoudsvriendelijk terras stond bovenaan hun wensenlijstje. Niet onbelangrijk als je een drukke job hebt. Voor de terrasvloer rond het zwembad kozen ze voor Cedral terrasplanken. “Het onderhoudsgemak en het warme loopgevoel waren doorslaggevend voor ons”, vertelt Carmen.

Onderhoudsvriendelijk

Om hun tuin aan te leggen, schakelden Carmen en haar man tuinarchitect Robyn Samyn in. Hij werkte al een paar jaar met Cedral terrasplanken, tot grote tevredenheid van zijn klanten. Daarom stelde hij het materiaal ook aan Carmen en haar man voor. “Onderhoudsgemak is heel belangrijk voor ons. Voordat we de knoop doorhakten, vroegen we een gratis staal aan. Zo konden mijn man en ik vooraf de nodige tests doen. We hebben de planken uit vezelcement onderworpen aan olijfolie, ketchup, wijn… maar onze vrees voor vlekken bleek ongegrond”, lacht Carmen. “We hoeven het terras enkel af en toe eens af te spoelen met water. Schuren is zelfs niet nodig.”

Benieuwd of de Cedral terrasplanken aan jouw eisen voldoen? Vraag net zoals Carmen een gratis staal aan.

Grijs kleurenpalet

De Cedral terrasplanken zijn verkrijgbaar in vier kleuren: zachtgrijs, diepgrijs, zandbeige en steenrood. Carmen koos voor de zachtgrijze variant omdat die kleur uitstekend past bij haar moderne woning en poolhouse. De grijze kleur komt ook terug als accent op het terras: een grijs tafelblad, grijze ligstoelen, … De terrasplanken zijn verkrijgbaar in twee breedtes. Om een strak geheel te creëren, ging Carmen haar voorkeur uit naar planken in eenzelfde breedte en lengte. De rechte lijnen zorgen voor een visuele rust.

Tip: Bekijk meer foto’s van het terras van Carmen.

Stap voor stap naar jouw nieuwe terras

Ben jij ook op zoek naar de ideale terrasvloer voor rond je zwembad? Of kan je niet wachten om jouw nieuw terras aan te leggen? Cedral helpt je stap voor stap. Bestel een gratis staal of zoek een plaatser of handelaar in je buurt voor advies of een gratis offerte.


Gevelplanken in vezelcement overklassen hout. Dit is waarom!
Gevelplanken in vezelcement overklassen hout. Dit is waarom!

Een houten gevel zorgt voor een warme en authentieke uitstraling, maar heeft als gevelbekleding een aantal nadelen: hout heeft het nodige onderhoud nodig...

Lees meer
Cedral vezelcementplanken: een duurzame finish voor jouw tuinhuis of poolhouse
Cedral vezelcementplanken: een duurzame finish voor jouw tuinhuis of poolhouse

Droom je van een extra plek in je tuin waar je tot rust kan komen? Met een bijgebouw zoals een poolhouse of tuinhuis creëer je extra ruimte. Zo kan je nog...

Lees meer
Je terras kindvriendelijk inrichten? Met deze terrasplanken beleef je een zorgeloze zomer!
Je terras kindvriendelijk inrichten? Met deze terrasplanken beleef je een zorgeloze zomer!

In de tuin willen kinderen zich in de eerste plaats kunnen uitleven, terwijl het voor jou misschien eerder een plek is waar je tot rust kan komen na een...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

 • Ontdek de terrastrends van 2023: van XL-tegels tot een buitenmat
  Ontdek de terrastrends van 2023: van XL-tegels tot een buitenmat

  De lente is weer in het land! Tijd om na te denken over het aanleggen van je terras. Laat je inspireren door de terrastrends van 2023.

  Lees meer
 • 7 nieuwigheden voor jouw tuin of terras
  7 nieuwigheden voor jouw tuin of terras

  Wij selecteerden enkele leuke nieuwigheden voor je tuin en terras. Van een vlinderhotel tot een barbecue met ingebouwde houtopslag.

  Lees meer
 • Je tuin toekomstproof maken? Dit zijn de 5 must-do’s
  Je tuin toekomstproof maken? Dit zijn de 5 must-do’s

  Onze tuin moet steeds duurzamer worden door het veranderende klimaat. Met deze 5 must-do's maak je jouw tuin helemaal toekomstproof.

  Lees meer
 • 5 fabels over kunstgras doorprikt
  5 fabels over kunstgras doorprikt

  Wil je het hele jaar door een fris, groen gazon? Dan kan je kiezen voor kunstgras. We leggen vijf vooroordelen over kunstgras voor aan een specialist.

  Lees meer