Gevelplanken in vezelcement overklassen hout. Dit is waarom!

Een houten gevel zorgt voor een warme en authentieke uitstraling, maar heeft als gevelbekleding een aantal nadelen: hout heeft het nodige onderhoud nodig en heeft naast de dure prijs ook vaak lange levertijden. Met gevelplanken in vezelcement biedt Cedral een waardig alternatief… mét een aantal extra kwaliteiten die hout niet heeft.

Sterker en duurzamer dan hout

De gevelplanken van Cedral – Cedral sidings – zijn gemaakt uit vezelcement: een materiaal op basis van minerale grondstoffen zoals cement en water, versterkt met vezels. Die combinatie zorgt voor een sterke en waterbestendige gevelbekleding. Doordat Cedral sidings wind- en regenbestendig zijn, hebben de weersomstandigheden er geen vat op, waardoor je gevel een leven lang meegaat. Dat is een groot voordeel ten opzichte van hout. Omdat hout vaak afkomstig is van verschillende plaatsen, kan het niet dezelfde uniforme kwaliteit bieden van vezelcementgevelplanken. Bovendien hebben Cedral sidings ook een brandveilig karakter.

De uitstraling van hout

Cedral sidings zijn verkrijgbaar in een mooie realistische houtstructuur. Je hebt daarbij keuze uit 21 standaardkleuren. Van vanille over asgrijs tot donkerbruin. Bekijk hier alle kleuren. Naast planken met houtstructuur vind je ook gevelstroken met een vlakke structuur voor een strakke gevel. Je kan ze zowel horizontaal als verticaal plaatsen. Met Cedral Lap kies je voor een overlappende plaatsing met mooie, diepe schaduwlijnen, terwijl je met Cedral Click voor een strakke look kiest dankzij het tand- en groefsysteem.

Minder onderhoud

Cedral sidings worden tijdens het productieproces gekleurd. In tegenstelling tot hout moet deze gevelbekleding niet meer behandeld, geschilderd of gebeitst te worden. Ook na tientallen jaren behouden Cedral sidings hun oorspronkelijke kleur. Ze vragen dus veel minder onderhoud dan een houten gevel die regelmatig gereinigd, ontmost en behandeld moet worden tegen vergrijzing en ongedierte. De Cedral sidings af en toe reinigen met water volstaat om je gevel er weer schoon te laten uitzien. Lees meer over de voordelen ten opzichte van hout.

Heb je plannen om je droomwoning te bouwen of om je huidige woning op te knappen? Vraag je gratis kleurstaal aan en ontdek de mogelijkheden van Cedral sidings.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Hulp nodig bij het aanleggen van je nieuwe terras? Cedral begeleidt je stap voor stap

Hulp nodig bij het aanleggen van je nieuwe terras? Cedral begeleidt je stap voor stap

Wil je een nieuw terras aanleggen of je huidig grondig vernieuwen? Terrasplanken uit vezelcement zijn altijd een slimme keuze! Cedral legt je uit waarom en ...

Lees meer

Ontwerp je nieuw terras in 3 stappen met de handige terrascalculator van Cedral

Ontwerp je nieuw terras in 3 stappen met de handige terrascalculator van Cedral

De zomer staat voor de deur. Wil je zelf een terras aanleggen waar je heerlijk kan genieten van het zonnetje? De terrascalculator van Cedral...

Lees meer

Cedral vezelcementplanken: een duurzame finish voor jouw tuinhuis of poolhouse

Cedral vezelcementplanken: een duurzame finish voor jouw tuinhuis of poolhouse

Droom je van een extra plek in je tuin waar je tot rust kan komen? Met een bijgebouw zoals een poolhouse of tuinhuis creëer je extra ruimte. Zo kan je nog...

Lees meer

Artikels van onze redactie


Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken