Solatube ® brengt daglicht in huis zonder warmtetoetreding

Met Solatube ® geniet je het hele jaar door van natuurlijk verlichte ruimtes en een aangename binnentemperatuur. De daglichtsystemen van Solatube ® brengen daglicht op elke denkbare plek onder het dak. Het mooie van Solatube ® dat de zonwerende koepel de zonnewarmte en UV-straling buiten houdt. Solatube ® brengt daglicht onder je dak en tegelijkertijd ben je verzekerd van een aangename binnentemperatuur, zelfs tijdens hete zomerdagen.

Solatube ® heeft een hoge isolatiewaarde

Door de hoge isolatiewaarde van Solatube ® heb je in de winter geen warmteverlies en blijft de binnentemperatuur tijdens koude dagen aangenaam en constant. Doordat Solatube ® een kleine diameter heeft, dient men tijdens de installatie maar kleine uitsparingen te maken in je dak. In combinatie met de hoge U-waarde is het Solatube daglichtsysteem een duurzame keuze.

Solatube ® is op elk dak toepasbaar

Op ieder dak past een Solatube ® daglichtsysteem. Of je nu een rieten dak, een pannendak, een leien dak, een plat dak, sandwichpanelen van bijvoorbeeld Joris Ide of Kingspan of een groendak hebt, Solatube ® heeft altijd de perfect passende dakdoorvoer.

Solatube ® daglichtkoepels kunnen overal op het dak geplaatst worden. Door middel van daglichtbuizen brengen wij het licht naar de gewenste ruimte. Hoe groot of klein de ruimte onder je dak ook is, Solatube ® brengt daglicht naar binnen.

Aanzicht dak behouden met vlakke koepel

Een vlakke koepel is ontworpen voor hellende daken. De koepel vangt het daglicht op en transporteert het licht door een buizensysteem naar de gewenste ruimte. In tegenstelling tot de ronde koepel, zorgt de vlakke koepel voor minder onderbreking van het dakvlak. Dit is ideaal voor monumentale panden omdat het esthetisch is en visueel nauwelijks zichtbaar is. Met een vlakke koepel blijft het historisch gevelbeeld behouden.

Solatube ® neemt bijna geen ruimte in

De daglichtkoepels die het daglicht opvangen zijn overal op je dak te plaatsen. Door de kleine diameter nemen de koepels amper ruimte in. Zo kan je optimaal gebruik maken van je dakoppervlak. Misschien heb je al zonnepanelen op je dak of denk je na over het plaatsen van een zonneboiler. Dat is voor het plaatsen van een daglichtsysteem geen enkel probleem. Ook niet onbelangrijk: Solatube ® is zeer onderhoudsarm. Dit is handig wanneer je daglichtkoepels op moeilijk bereikbare plekken geplaatst zijn.


Lucernario aerante inox: de traditionele koekoek opnieuw uitgevonden
Lucernario aerante inox: de traditionele koekoek opnieuw uitgevonden

De Lucernario aerante Inox kan zowel bij de nieuwbouw als bij een renovatie van het terras of de stoep geïnstalleerd worden. Ook ideaal voor toepassing in...

Lees meer
Powerdaylight Cradle: de duurzame daglichtbuis
Powerdaylight Cradle: de duurzame daglichtbuis

De Powerdaylight daglichtbuis uitvoering Cradle is een natuurlijk daglichtsysteem dat het daglicht buiten opvangt en naar binnen transporteert via een...

Lees meer
Powerdaylight: de originele daglichtbuis
Powerdaylight: de originele daglichtbuis

Het Powerdaylight-verhaal begon in de jaren 80 toen een Australische uitvinder een product creëerde dat een revolutie teweegbracht in de manier waarop...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

 • Nieuwe dakvensters die voor (drie)dubbel zoveel daglicht zorgen
  Nieuwe dakvensters die voor (drie)dubbel zoveel daglicht zorgen

  VELUX pakt uit met twee nieuwe varianten voor de 2-in-1 en 3-in-1 dakvensters: een gemotoriseerd raam op zonne-energie en een manueel uitzetbare versie.

  Lees meer
 • Binnenkijken: Van donker zeefdrukatelier naar zonnige loft met patio’s
  Binnenkijken: Van donker zeefdrukatelier naar zonnige loft met patio’s

  Eigenlijk zocht Philippe een pand voor zijn architectenbureau. Maar toen hij dit zeefdrukatelier zag in Ledeberg besloot hij er zijn woning van te maken.

  Lees meer
 • Binnenkijken in een opvallend gerenoveerde woning in de duinen
  Binnenkijken in een opvallend gerenoveerde woning in de duinen

  Een ruimtelijk gevoel, veel daglicht en meer verbinding met de tuin. Met die verbouwwensen klopten Hasan en Lut aan bij SILO architectuuratelier.

  Lees meer
 • Binnenkijken: van vervallen rijhuisje tot zonnige triplex in het Gentse Rabot
  Binnenkijken: van vervallen rijhuisje tot zonnige triplex in het Gentse Rabot

  Architect Lieselotte tovert een klein rijhuisje in de gezellige Gentse Rabotwijk om tot een ruimtelijke en praktische plek. "Het was serieus puzzelen."

  Lees meer