Solatube ® brengt daglicht in huis zonder warmtetoetreding

Met Solatube ® geniet je het hele jaar door van natuurlijk verlichte ruimtes en een aangename binnentemperatuur. De daglichtsystemen van Solatube ® brengen daglicht op elke denkbare plek onder het dak. Het mooie van Solatube ® dat de zonwerende koepel de zonnewarmte en UV-straling buiten houdt. Solatube ® brengt daglicht onder je dak en tegelijkertijd ben je verzekerd van een aangename binnentemperatuur, zelfs tijdens hete zomerdagen.

Solatube ® heeft een hoge isolatiewaarde

Door de hoge isolatiewaarde van Solatube ® heb je in de winter geen warmteverlies en blijft de binnentemperatuur tijdens koude dagen aangenaam en constant. Doordat Solatube ® een kleine diameter heeft, dient men tijdens de installatie maar kleine uitsparingen te maken in je dak. In combinatie met de hoge U-waarde is het Solatube daglichtsysteem een duurzame keuze.

Solatube ® is op elk dak toepasbaar

Op ieder dak past een Solatube ® daglichtsysteem. Of je nu een rieten dak, een pannendak, een leien dak, een plat dak, sandwichpanelen van bijvoorbeeld Joris Ide of Kingspan of een groendak hebt, Solatube ® heeft altijd de perfect passende dakdoorvoer.

Solatube ® daglichtkoepels kunnen overal op het dak geplaatst worden. Door middel van daglichtbuizen brengen wij het licht naar de gewenste ruimte. Hoe groot of klein de ruimte onder je dak ook is, Solatube ® brengt daglicht naar binnen.

Aanzicht dak behouden met vlakke koepel

Een vlakke koepel is ontworpen voor hellende daken. De koepel vangt het daglicht op en transporteert het licht door een buizensysteem naar de gewenste ruimte. In tegenstelling tot de ronde koepel, zorgt de vlakke koepel voor minder onderbreking van het dakvlak. Dit is ideaal voor monumentale panden omdat het esthetisch is en visueel nauwelijks zichtbaar is. Met een vlakke koepel blijft het historisch gevelbeeld behouden.

Solatube ® neemt bijna geen ruimte in

De daglichtkoepels die het daglicht opvangen zijn overal op je dak te plaatsen. Door de kleine diameter nemen de koepels amper ruimte in. Zo kan je optimaal gebruik maken van je dakoppervlak. Misschien heb je al zonnepanelen op je dak of denk je na over het plaatsen van een zonneboiler. Dat is voor het plaatsen van een daglichtsysteem geen enkel probleem. Ook niet onbelangrijk: Solatube ® is zeer onderhoudsarm. Dit is handig wanneer je daglichtkoepels op moeilijk bereikbare plekken geplaatst zijn.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Vocht in huis? De Solar Star gebruikt de zon om te ventileren

Vocht in huis? De Solar Star gebruikt de zon om te ventileren

De Solar Star is een mechanische ventilator die op natuurlijke basis werkt. Het ventilatiesysteem wordt van stroom voorzien door een zonnepaneel, waardoor...

Lees meer

Powerdaylight: de originele daglichtbuis

Powerdaylight: de originele daglichtbuis

Het Powerdaylight-verhaal begon in de jaren 80 toen een Australische uitvinder een product creëerde dat een revolutie teweegbracht in de manier waarop...

Lees meer

Powerdaylight Cradle: de duurzame daglichtbuis

Powerdaylight Cradle: de duurzame daglichtbuis

De Powerdaylight daglichtbuis uitvoering Cradle is een natuurlijk daglichtsysteem dat het daglicht buiten opvangt en naar binnen transporteert via een...

Lees meer

Artikels van onze redactie

 • 10 tips om meer daglicht in huis te halen (of het zo te doen lijken)

  10 tips om meer daglicht in huis te halen (of het zo te doen lijken)

  Nu de dagen korten, is het nog belangrijker om voldoende daglicht binnen te laten. Het bezorgt je vaak een goed humeur en is helemaal gratis.

  Lees meer
 • Binnenkijken: van vervallen rijhuisje tot zonnige triplex in het Gentse Rabot

  Binnenkijken: van vervallen rijhuisje tot zonnige triplex in het Gentse Rabot

  Architect Lieselotte tovert een klein rijhuisje in de gezellige Gentse Rabotwijk om tot een ruimtelijke en praktische plek. "Het was serieus puzzelen."

  Lees meer
 • Binnenkijken: Van donker zeefdrukatelier naar zonnige loft met patio’s

  Binnenkijken: Van donker zeefdrukatelier naar zonnige loft met patio’s

  Eigenlijk zocht Philippe een pand voor zijn architectenbureau. Maar toen hij dit zeefdrukatelier zag in Ledeberg besloot hij er zijn woning van te maken.

  Lees meer

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken