Fermacell vloerelementen: hét alternatief voor een natte dekvloer

Als je op zoek gaat naar een geschikte vloer, wil je meestal in de eerste plaats een mooi exemplaar. Toch is ook degelijkheid van groot belang want je vloer bepaalt voor een groot stuk de kwaliteit van de ruimte en zorgt bovendien voor verwarming, geluidsreductie en brandveiligheid. Met de vloeroplossingen van Fermacell® ben je zeker van een duurzame, flexibele en technisch betrouwbare oplossing.

Wat is droogbouw?

De dekvloeren van Fermacell® behoren tot de droge afbouw. Bij die werkwijze worden er voor de afwerking van een woning of ruimte geen natte producten zoals beton, zandcement of anhydriet gebruikt, maar eerder elementen zoals droge pleisterstructuren, metalen draagstructuren en aangepaste afwerkingsmaterialen. Droogbouw werd lange tijd voornamelijk toegepast bij renovatie, maar wordt tegenwoordig ook steeds populairder bij nieuwbouw.

Droge dekvloeren

Droge dekvloeren kan je voor een breed scala aan toepassingen gebruik. En, in vergelijking met natte dekvloeren, leveren ze heel wat voordelen op:

  • Droogtijden worden geëlimineerd: de vloer is de volgende dag al beloopbaar en de ruimte is dan ook meteen klaar voor verdere afwerking.
  • Geen extra vochtinbreng: als je met natte producten werkt, komt er vocht in de woning. De aanwezige materialen nemen dat vocht op en kunnen daardoor zwellen of krimpen. Dat kan dan weer aanleiding geven tot krimpscheuren. Met droogbouw schakel je dat risico uit.
  • Lager gewicht: droge vloeren zijn vaak lichter dan natte systemen en dat is vooral in renovatie- en transformatieprojecten een groot voordeel. Een element van 20 mm dik weegt slechts 18 kg. Statische problemen in de draagkracht van de vloer worden zo uitgesloten.
  • Snelle verwerking: Fermacell® Vloerelementen bestaan uit twee verlijmde gispvezelplaten van 150 x 50 cm met een dikte van 10 of 12,5 mm. Het handige formaat, het lage gewicht en de liplas rondom garanderen een snelle en eenvoudige verwerking.
  • Minder kans op bouwfouten en akoestische lekken: omdat de elementen van een droogvloer onderling worden bevestigd op de bouwplaats is de kans op bouwfouten kleiner en komen akoestische lekken veel minder vaak voor.
  • Brandveiligheid: Fermacell® Vloerelementen hebben een hoge brandwerendheid die bijdraagt tot de brandveiligheid van het volledige gebouw.

Voor elke toepassing

Afhankelijk van het toepassingsgebied zijn er verschillende Fermacell® Vloerelementen. Wil je bijvoorbeeld een vloer die warm aanvoelt en je energiekosten verlaagt? Dan kies je het best voor Fermacell® Vloerelementen met een isolatielaag uit polystyreenschuim. Voor wie graag een goede geluidsisolatie met een uitzonderlijk duurzame vloer wil combineren, is er dan weer een uitvoering met een isolatielaag uit vilt.

Meer weten?

Wil je graag meer informatie over de Fermacell® producten voor droogbouw? Ontdek dan de verschillende brochures of neem contact op met de Fermacell® specialisten voor professioneel advies op maat.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
De perfecte bekleding voor jouw gevel: meer uitstraling, minder werk

De perfecte bekleding voor jouw gevel: meer uitstraling, minder werk

Een gevel die een leven lang meegaat? Bij James Hardie kiezen we voor gevelplanken uit vezelcement. Dankzij de houtlook krijgt je gevel een natuurlijke en...

Lees meer

3 redenen waarom vezelcementplanken een slimme keuze zijn voor je gevel

3 redenen waarom vezelcementplanken een slimme keuze zijn voor je gevel

Ben jij op zoek naar de juiste gevelbekleding voor je nieuwbouw- of renovatieproject? Dan zijn vezelcementplanken een slimme keuze. Ze bieden talloze...

Lees meer

Dé afwerkingsplaat voor badkamers, keukens en geventileerde gevels

Dé afwerkingsplaat voor badkamers, keukens en geventileerde gevels

Fermacell Powerpanel H2O is ideaal voor wanden en plafonds in natte ruimtes in woningen, openbare gebouwen maar ook als industriele toepassing in o.a....

Lees meer

Artikels van onze redactie


Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken