Als je op zoek gaat naar een geschikte vloer, wil je meestal in de eerste plaats een mooi exemplaar. Toch is ook degelijkheid van groot belang want je vloer bepaalt voor een groot stuk de kwaliteit van de ruimte en zorgt bovendien voor verwarming, geluidsreductie en brandveiligheid. Met de vloeroplossingen van Fermacell® ben je zeker van een duurzame, flexibele en technisch betrouwbare oplossing.
Wat is droogbouw?
De dekvloeren van Fermacell® behoren tot de droge afbouw. Bij die werkwijze worden er voor de afwerking van een woning of ruimte geen natte producten zoals beton, zandcement of anhydriet gebruikt, maar eerder elementen zoals droge pleisterstructuren, metalen draagstructuren en aangepaste afwerkingsmaterialen. Droogbouw werd lange tijd voornamelijk toegepast bij renovatie, maar wordt tegenwoordig ook steeds populairder bij nieuwbouw.
Droge dekvloeren
Droge dekvloeren kan je voor een breed scala aan toepassingen gebruik. En, in vergelijking met natte dekvloeren, leveren ze heel wat voordelen op:
- Droogtijden worden geëlimineerd: de vloer is de volgende dag al beloopbaar en de ruimte is dan ook meteen klaar voor verdere afwerking.
- Geen extra vochtinbreng: als je met natte producten werkt, komt er vocht in de woning. De aanwezige materialen nemen dat vocht op en kunnen daardoor zwellen of krimpen. Dat kan dan weer aanleiding geven tot krimpscheuren. Met droogbouw schakel je dat risico uit.
- Lager gewicht: droge vloeren zijn vaak lichter dan natte systemen en dat is vooral in renovatie- en transformatieprojecten een groot voordeel. Een element van 20 mm dik weegt slechts 18 kg. Statische problemen in de draagkracht van de vloer worden zo uitgesloten.
- Snelle verwerking: Fermacell® Vloerelementen bestaan uit twee verlijmde gispvezelplaten van 150 x 50 cm met een dikte van 10 of 12,5 mm. Het handige formaat, het lage gewicht en de liplas rondom garanderen een snelle en eenvoudige verwerking.
- Minder kans op bouwfouten en akoestische lekken: omdat de elementen van een droogvloer onderling worden bevestigd op de bouwplaats is de kans op bouwfouten kleiner en komen akoestische lekken veel minder vaak voor.
- Brandveiligheid: Fermacell® Vloerelementen hebben een hoge brandwerendheid die bijdraagt tot de brandveiligheid van het volledige gebouw.
Voor elke toepassing
Afhankelijk van het toepassingsgebied zijn er verschillende Fermacell® Vloerelementen. Wil je bijvoorbeeld een vloer die warm aanvoelt en je energiekosten verlaagt? Dan kies je het best voor Fermacell® Vloerelementen met een isolatielaag uit polystyreenschuim. Voor wie graag een goede geluidsisolatie met een uitzonderlijk duurzame vloer wil combineren, is er dan weer een uitvoering met een isolatielaag uit vilt.
Meer weten?
Wil je graag meer informatie over de Fermacell® producten voor droogbouw? Ontdek dan de verschillende brochures of neem contact op met de Fermacell® specialisten voor professioneel advies op maat.