Fermacell: één universele gipsvezelplaat voor alle toepassingen

Als je je huis of appartement afwerkt met gipskartonplaten moet je vaak opletten welke plaat je voor welke ruimte of toepassing gebruikt. Waterbestendige platen voor in de badkamer, geluidswerende platen voor de slaapkamer en een extra stevig plaat voor de kamer waar je je favoriete schilderij wil ophangen. Die keuzestress is gelukkig verleden tijd dankzij de gipsvezelplaten van Fermacell. Deze platen bieden een universele oplossing voor je volledige woning.

100% natuurlijk en oersterk

De Fermacell gipsvezelplaten zijn voor 100% gemaakt van natuurlijke materialen. De combinatie van gerecycleerd papier, gips en water creëert een oersterke, stootvaste plaat waar je met een gerust hart een schap, een schilderij of een flatscreen-tv aanhangt. Bovendien kan je deze platen heel eenvoudig afwerken met verf, behang of tegels. Als je na verloop van tijd een andere wandbekleding wil, verwijder je het behang of het tegelwerk eenvoudig zonder de ondergrond te beschadigen.

Brand- en geluidwerend

De unieke materiaalsamenstelling maakt de Fermacell gipsvezelplaten ook erg brandwerend. Een enkele beplating met deze afbouwoplossing zorgt meteen al voor een brandvertraging van 60 minuten. Die extra tijd kan in geval van brand cruciaal zijn. Bovendien garandeert het hoge soortelijk gewicht van de gipsvezelplaten een hoge geluidsweerstand. Je hoeft dus geen dubbele laag gispkarton of speciale geluidsisolerende platen te voorzien. Met een enkele wandconstructie Fermacell gipsvezelplaten van 100 mm dik bereik je al een geluidsisolatiewaarde van 52 decibel.

Gezonder binnenklimaat

Nog een voordeel van de Fermacell gipsvezelplaten is dat ze vochtbestendig zijn. Je kan ze dus gerust in de badkamer of keuken gebruiken zonder risico op vochtproblemen. Daarnaast vermijdt Fermacell met de natuurlijke samenstelling van de platen ook het gebruik van schadelijke stoffen, waardoor je elke dag geniet van een gezonder binnenklimaat.

Optimaal gebruiksgemak

Fermacell ontwikkelde de gipsvezelplaten niet alleen met het oog op het eindresultaat, maar besteedde ook de nodige aandacht aan het gebruikscomfort. Zo hebben de platen verschillende randafwerkingen en zijn ze leverbaar in vier diktes: 10, 12,5, 15 en 18 mm. Verder heb je de keuze tussen een Comfort Board met een standaardafmeting van 90 x 120 cm, dat dankzij het lichte gewicht makkelijk door één persoon kan worden gedragen, een SlimPanel dat met zijn breedte van 60 cm gemakkelijk te manoeuvreren is in smalle gangen en trappenhuizen of een Eenmansplaat van 150 x 100 cm.

Aan de slag

Ben je klaar om aan de slag te gaan met de Fermacell gipsvezelplaten? Download dan nog even de handleiding voor het verwerken van de platen of neem contact op met de Fermacell® specialisten als je graag professioneel advies wil op maat van jouw project.


De perfecte bekleding voor jouw gevel: meer uitstraling, minder werk
De perfecte bekleding voor jouw gevel: meer uitstraling, minder werk

Een gevel die een leven lang meegaat? Bij James Hardie kiezen we voor gevelplanken uit vezelcement. Dankzij de houtlook krijgt je gevel een natuurlijke en...

Lees meer
3 redenen waarom vezelcementplanken een slimme keuze zijn voor je gevel
3 redenen waarom vezelcementplanken een slimme keuze zijn voor je gevel

Ben jij op zoek naar de juiste gevelbekleding voor je nieuwbouw- of renovatieproject? Dan zijn vezelcementplanken een slimme keuze. Ze bieden talloze...

Lees meer
Dé afwerkingsplaat voor badkamers, keukens en geventileerde gevels
Dé afwerkingsplaat voor badkamers, keukens en geventileerde gevels

Fermacell Powerpanel H2O is ideaal voor wanden en plafonds in natte ruimtes in woningen, openbare gebouwen maar ook als industriele toepassing in o.a....

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

  • Na-isolatie via de binnenmuur
    Na-isolatie via de binnenmuur

    Er zijn verschillende manieren om je muren langs binnen te isoleren. Waarom kiezen voor deze techniek? Hoe en waar hou je best rekening mee?

    Lees meer
  • Trek je plan: Nieuw ontwerp voor twee modulaire kinderkamers (2/3)
    Trek je plan: Nieuw ontwerp voor twee modulaire kinderkamers (2/3)

    Matthias en zijn partner willen van één grote kamer twee kinderkamers maken. Frank Hooghe Architectuur maakt een ontwerp voor hen.

    Lees meer
  • Hoe draagmuren aanpassen als je renoveert?
    Hoe draagmuren aanpassen als je renoveert?

    Voor je de sloophamer bovenhaalt, is het zeer belangrijk dat je eerst alle draagmuren in kaart brengt. Die kan je immers niet zomaar weghalen.

    Lees meer
  • Je muur of plafond schilderen? Maak deze fouten niet!
    Je muur of plafond schilderen? Maak deze fouten niet!

    Ga je je binnenmuren of plafonds verven? En kan je wel nog wat advies gebruiken? Emiel Balliauw van Akzo Nobel legt uit waar je op moet letten.

    Lees meer