Eén bekleding voor binnen én buiten? Het kan met de Fermacell Powerpanel H2O!

Of je nu nieuwbouwplannen hebt of kiest voor renovatie, je hebt steevast een hele waslijst aan materialen die nodig zijn om je project tot een goed einde te brengen. Slimme oplossingen zoals de Fermacell Powerpanel H2O zorgen er gelukkig voor dat je je materialenlijst al een stukje kan inkorten want deze afbouwplaat kan je zowel binnen als buiten gebruiken voor water- en weerbestendige constructies.

Powerpanel H2O

De Powerpanel H2O van Fermacell is een cementgebonden afbouwplaat van lichtbeton met een sandwichstructuur die aan beide kanten voorzien is van een deklaagwapening bestaande uit alkalibestendig glasvezelweefsel. Deze opbouw maakt de plaat geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen die blootgesteld zijn aan vocht. Denk maar aan badkamers, douches, wasruimtes, maar ook buitenplafonds en -wanden, dakkapellen, gevels, etc.

Weerbestendige oplossing

De Powerpanel H2O is 100% water- en weerbestendig. Deze stabiele en robuuste afbouwplaat kan je dus met een gerust hart gebruiken voor het bekleden van verlaagde buitenplafonds en geventileerde gevelsystemen. Wil je bijvoorbeeld de oversteek boven je balkon of terras mooi afwerken of een nieuwe look geven? Dan kan je de Fermacell Powerpanel H2O direct op de constructie bevestigen. Na het verlijmen, vastschroeven en uitvlakken van de bevestigingsmiddelen pleister of schilder je het oppervlak naar keuze. Zo geniet je in een handomdraai van een duurzaam buitenplafond.

Mooi gevelaanzicht

Ook voor het creëren van een uniek gevelaanzicht kan je gebruikmaken van de Powerpanel H2O. Denk maar aan een mooie dakkapel of oversteek boven de ingang van je woning. Je bekleedt het gewenste oppervlak eenvoudig met de afbouwplaten en kan ze, in het geval van een geventileerde vliesgevel, zelfs afwerken met steenstrips of een stucsysteem.

Bescherming rondom het huis

Zoek je een gebruiksvriendelijke oplossing voor de wanden van bijvoorbeeld je tuinhuis, carport, pergola of tuinkeuken? Ook dan zit je goed met de Powerpanel H2O. De afbouwplaat kan rechtstreeks op de geventileerde onderconstructie worden gemonteerd en afgewerkt. Schilderwerk, pleisterwerk, betegeling en steenstrips behoren allemaal tot de afwerkingsmogelijkheden.

Zelf aan de slag

Wil je graag met de Powerpanel H2O aan de slag? Download dan eerst even de brochure met productinformatie en verwerkingsrichtlijnen. Zo ben je zeker van een optimale verwerking. Uiteraard kan je ook rechtstreeks contact opnemen met de specialisten van Fermacell voor professioneel advies op maat.


De perfecte bekleding voor jouw gevel: meer uitstraling, minder werk
De perfecte bekleding voor jouw gevel: meer uitstraling, minder werk

Een gevel die een leven lang meegaat? Bij James Hardie kiezen we voor gevelplanken uit vezelcement. Dankzij de houtlook krijgt je gevel een natuurlijke en...

Lees meer
3 redenen waarom vezelcementplanken een slimme keuze zijn voor je gevel
3 redenen waarom vezelcementplanken een slimme keuze zijn voor je gevel

Ben jij op zoek naar de juiste gevelbekleding voor je nieuwbouw- of renovatieproject? Dan zijn vezelcementplanken een slimme keuze. Ze bieden talloze...

Lees meer
Dé afwerkingsplaat voor badkamers, keukens en geventileerde gevels
Dé afwerkingsplaat voor badkamers, keukens en geventileerde gevels

Fermacell Powerpanel H2O is ideaal voor wanden en plafonds in natte ruimtes in woningen, openbare gebouwen maar ook als industriele toepassing in o.a....

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

 • Zo wapen je jouw woning tegen de strafste zonnestralen
  Zo wapen je jouw woning tegen de strafste zonnestralen

  Hoe hou je het fris in huis als de zon meedogenloos op je gevel brandt? Zeker in goed geïsoleerde woningen stijgt het risico op oververhitting. Enkele tips.

  Lees meer
 • Gespot: de 5 musthaves van januari
  Gespot: de 5 musthaves van januari

  Aan het einde van elke maand zet onze woonexpert enkele nieuwe producten in de kijker. Ontdek de musthaves van januari.

  Lees meer
 • De tips van Johny: Veiligheid voor alles
  De tips van Johny: Veiligheid voor alles

  Een ongeval of een kleine misstap kan in een verbouwproject al gauw grote gevolgen hebben. Je begint maar beter goed voorbereid aan de werken.

  Lees meer
 • Buiten schilderen: vermijd deze valkuilen
  Buiten schilderen: vermijd deze valkuilen

  Het seizoen voor buitenschilderklussen is opnieuw aangebroken. Maar voordat je aan de slag gaat, wijst een verfexpert je op de belangrijkste valkuilen.

  Lees meer